КАЛЦИФИКАТ

• 2 147
  • 1
  •   1
Отговори
Днес при преглед с ехограф на щитовидната жлеза (имам Хашимото с хиперфункция и възли),помолих ендокринолога да погледне с ехото по-нагоре по шията ми,почти под челюстта,където ме наболява от известно време.Ендото каза,че имам калцификат с р-р 7 мм..но че това няма никаква връзка със щитовидната жлеза..Аз се ошашках и още днес посетих личния с въпрос какво да правя с този калцификат...той без много думи ми даде направление за хирург....аз съм в шах-какво може да е това,какво ми предстои...някой минал ли е по този път...да спомена,че заради лекарството ,което пия за щит.жлеза си пускам ПКК на всеки 2 седмици от 2 месеца насам и всичко там е ок,нямам възпаление и повишени левкоцити....дайте ми съвет какво да правя...

Последна редакция: вт, 03 юли 2012, 07:58 от deni-sta

# 1
Здравейте,случайно попаднах на вашито питане ,но от преди 13г и да ви питам как се справихте с този калцификатв шията,имаше ли развитие?Скоро откриха топче в шията на сина ми и от ИСУЛ твърдяха,че е израстък на шията,свързан с челюстта и трябва да се оперира,но в Лицево-челюстна хирургия го снимаха и го напипаха и твърдят,че е калциево образувание,което няма нищо общо с челюстта и ако не расте повече не е опасно,но можело да се разбие.Сега ще търся и трето мнение.Благодаря ви ,ако отговорите

Общи условия

Активация на акаунт