Морски бриз в косите ни повява, а на СЕПТЕМВРИйчето все по-тесничко му става!

• 30 592
  • 742
  •   2
Отговори
# 345
За повивалниците - не си правете експирименти момичета.Знам че нямате опит, но понякога давате пари за абсолютни безсмислици, а съществените неща им правите компромис. Тазина Анхела е само за чанта за навън. У дома с Пиклив мъж никква работа няма да ви върши. Тези неща са измислени така за да са удобни и да предпазват от опикаване всичко наоколо. Ако повивате на легло Първо ще останете без кръст(бас ловя че до 3я път и ще сте се отказали) и Второ говорихме вече как пикаят навред тези пикльовци. Това значи всичко наоколо - вас, главата си, матрка  на леглото и всичко. А Урината се стича навсякъде. Затова се слага например пелена отдолу за да не тече по килима.
Ако повивате върху пикливка на скрина с нагънато шалте отново, си купете около 20 шалтета. Ще има да перете, а и на бебето трябва да му докарате да му е меко. че ще има да реве. Не пропускайте и факта че се въртят като за световно след 3месец. Направо жал ми става. Един повивалник е 15 лв в продавалника. Едва ли щях да си давам зор да обяснявам всичко това, ако не бях убедена колко погрешно разсъждавате.
Сори за лириката. но наистина понякога опитът е най-добрия съветник.

# 346
  • Стара Загора
Момичета, предстои ми явяване пред ЛКК за болничния. Как минава срещата? Освен личния картон и направлението, какво друго трябва да се носи? Имам чувството, че АГ-то ми е забравила за нещо  newsm78
На мен ми искаха и лична карта,нищо друго.Много внимателно си попълни данните и твоите и на фирмата,за която работиш.Това е първото,което гледат,като отидеш.

# 347
  • Бургас
А, добър ден и от мен Hug
Роска, за сега съм към 90% за ОБ...... Peace За изпита - не се коси. Колкото-толкова Peace Най-големите спецове са с тройки по теория Thinking По-важното е да си добър практик Hug
Фейт, аз имам такава подложка и ми беше супер удобна с Никола. Сега живот и здраве, пак с такава, че онази я харизах Crazy
Акта за раждане на бебока се издава по местоживеене. В случай, че майката и бащата нямат брак, за постоянен адрес на бебока се взима постоянния адрес на майката (ако и двамата родители са с различен адрес по местоживеене, по една или друга причина - пак на мама адреса е водещия).
Дорде се разпиша и Скай се е включила Hug Много точно казано smile3521

# 348
Фрначеска, браво за резултата  Hug И микоплазмата ще е отрицателна  Peace

Фейт, много сте пораснали  Heart Eyes, браво на тропчо. Момичетата са те успокоили за пъпната връв, но и аз да кажа, почти всички бебчета се увиват. Просто някои лекари не го споменават, защото ни знаят какви сме паники и режисьорки на филми. Всичко ще е наред, не го мисли  Hug.

Нещо не съм в настроение, криво ми е, жега ми е, скапано ми е. Очертава се, че трябва да пътуваме до Варна на 16.07 и ми стана много притеснено. Да не вземе да родя по пътя  ooooh!.

Стаси, щом се налага ще лежиш  Hug. Знам, че омръзва но стискай зъби още малко, мила.

В който град се роди бебето, там се издава акта за раждане, не зависи от адреса на родителите. Има много градове където затвориха болниците, и се ражда в областния град и там се издава акта. Вече за детски, помощи и надбавки е по адресна регистрация на майката.

Последна редакция: чт, 05 юли 2012, 14:40 от Мартичка

# 349
Марти обади се като дойдеш да пием по един Айс нектар   Sunglasses

# 350
Франческа браво за резултатите,всичко ще е наред!
Стаси за адресната регистрация,относно градините ,е хубаво и двамата да сте с актуални,а и района на местоработата е фактор,но знаеш ли след година-две какви нови изисквания ще имат за вход в градините,постоянно измислят нови критерии,но все пак му кажи че неговите компетентни приятели не са чак толкова информирани,натисни го да я смени,нищо не губи,а не после и това да ви е на главата и да ходите насам натам за смяна.
За залъгалките съм ползвала само анатомични-силиконови,мисля пак да заложа на тях,а и като си свикне бебето на един вид после отказва други,най-разпостранени са Нук.За шишета обикновени силиконови ,предимно Авентските,че и шишетата ще са ми такива.Оставям ви и отивам да си хапна един  
Скрит текст:
гооолям сладолед

# 351
Скайче ... вярвам, че опита не лъже, но пък моята приятелка с момче още от самото раждане /беше със секцио/ си повива на леглото точно с пикливка  Peace Явно си зависи от майката и от детето Wink. Спор няма, че на скрин и специална подложка ще е по-удобно, но все пак всичко зависи от финансова гледна точка. Аз лично имам вече креват и още един със шкаф специално за повиване и специална такава подложка мисля, че няма да ми е нужен само и само за да ми е удобно да го повивам. Heart Eyes Предполагам, че ще се измъча в началото, но какво да се прави ... това са ни възможностите  Wink А и предполагам, че всяка от нас с течение на времето ще намери най-удобния за нея начин, защото нищо не е като по книгите и едно със едно не си прилчат  Hug

Франчи .. браво за добрите резултати  Hug

# 352
Да напиша аз за подложката докато не съм забравила и после се връщам да чета -
Фейт , значи тази , която си харесала ще ти върши чудна работа , ако повиваш бебо върху скрина т.е. тези меките са за това , ако имаш къде да повиваш.
Другият варинат -  http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=2267&cat=108 Аз имам такава, слагам я върху кошарата (на късата страна) и я използах за повиване , беше много удобно. Само дето я слагах и свалях , за да не стои постоянно отгоре. Аз нямам скрин или удобен шкаф за повиване. С 2 думи  първият вариант е като втория - твърдия , но е мек . Дали се изказах разбираемо ?  newsm78
За протекторите - аз имам на бертони , от тези дето Фейт е описала и съм супер удобни. Перат се в пералнята и не мърдат , меки са , отгове е хавлиен плат ,или някакъв подобен памучен ... http://kasida.bg/bertoni-nepromokaem-protektor-za-matrak-101-12230.html Абсолютно нужен за мен , че се случва бебто или да напишка ,или да повърне ..матрака е чист !
Всички други подложки , които наричат и "напиканки" са пълен боклук (отгоре плат , отдолу едно като наилоново покритие ) Изпираш ги и стават отдолу отвратителни.

# 353
Чл. 43. (1) (Изм. - ДВ, бр. 39 от 2011 г., в сила от 20.05.2011 г.) Всяко раждане трябва да се съобщи писмено в срок 5 дни, като денят на раждането не се брои.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 39 от 2011 г., в сила от 20.05.2011 г.) Съобщението за раждане се съставя писмено по утвърден от министъра на регионалното развитие и благоустройството образец. Съобщаването на раждането е задължение на:
1. (изм. - ДВ, бр. 70 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) ръководителя на лечебното заведение или на лицето, на което със заповед е възложено това, когато раждането е станало в лечебно заведение;

2. (изм. - ДВ, бр. 70 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) компетентно медицинско лице, когато раждането не е станало в лечебно заведение;
3. длъжностното лице по гражданското състояние, когато в населеното място няма компетентно медицинско лице.
(6) (Изм. - ДВ, бр. 39 от 2011 г., в сила от 20.05.2011 г.) Длъжностното лице по гражданското състояние съставя акта за раждане, след като се удостовери писмено станалото събитие. Веднага след съставянето на акта за раждане на родителите се издава оригинално удостоверение за раждане.
(7) (Нова - ДВ, бр. 39 от 2011 г., в сила от 20.05.2011 г.) Веднага след съставянето на акта за раждане въз основа на него се създава електронен акт за раждане.

Това пише в закона по въпроса Simple Smile Не пише че има значение къде живеят родителите пък и то сега супер много хора не живеят на постоянния си адрес Simple Smile

# 354
Роси май наистина ще е удобно както казваш

Другият варинат -  http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=2267&cat=108 Аз имам такава, слагам я върху кошарата (на късата страна) и я използах за повиване , беше много удобно. Само дето я слагах и свалях , за да не стои постоянно отгоре. Аз нямам скрин или удобен шкаф за повиване. С 2 думи  първият вариант е като втория - твърдия , но е мек . Дали се изказах разбираемо ?  newsm78

Това наистина е добра идея и те разбрах напълно Hug

# 355
Марти обади се като дойдеш да пием по един Айс нектар  Sunglasses

Скай, съгласна  Peace. Моя мъж иска да останем повечко, да направим малко плаж и разходки, че е отпуска цяла седмица.
Абсолютно подкрепям мнението на Скай за повивалниците. Не заменими са, иначе оставаш без кръст още на първата седмица.

Много пишете, не мога да побликувам  Laughing

Фейт, точно както е обяснила Роси е много удобно. И аз нямах отделен скрин и съм го слагала на кошарката. Сега пак няма да имам и ще взема да стои на леглото.
Ето по нагледно

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 05 юли 2012, 14:57 от Мартичка

# 356
Unforgiven , ще го оставя да си чупи главата. Аз ще си сменя докуметите и адреса, той трябва да дойде с мен, за да ми разреши да живея в жилището му и после ще трябва пак да ходи, за да подаде и за себе си. Но щом иска да се разкрава два пъти... нека, няма да се бъркам. Все пак слуша по-умни хора  Grinning Най-обичам и като почне да сравнява моята бременност с тази на жената на неговия приятел... как така аз имам контракции пък тя нямала, как така мен ми се подуват краката, а на нея не... Сякаш си измислям, защото при нея не се е случило  ooooh! Оооооох, май ме вбесява напоследък повече от необходимото  Crazy  Излях си мъката  Mr. Green  Hug

# 357
Ева, декларации се попълват и се предоставят с предпоследния болничен, който ще ти издадат от болницата, когато родиш, а не с болничния за 45-те дни, поне на мен на работа така ми обясниха когато ходих до нашето УЧР. И отново зависи и от издаването на акта за раждане, защото от него искат копие, а неговото издаване обиковено се забавяло. Доколкото погледнах, декларацията е за помощта от НОИ от 250 лв. за първо дете. Не е задължително ти да ходиш, може и друг да я предостави на работодателя ти. Мисля че искат да се носи и оригинал на акта за раждане, за да го сверят, но това е вече въпрос доверие помежду ви. След това отново има документи за попълване, но те са може би с последния болничен, не съм питала, защото ми е далеч още.

# 358
Момичета я да ви запитам, мислите ли че това е твърде розовко за момченце ? Че си го имам и се чудя дали за бебко ще трябва да купувам нов или тоя ще ми свърши работа Simple Smile

# 359
Рошличка , на мен ми се струва напълно дамски  Grinning Защо не го пуснеш в Пордавалник и да купиш нов ? Ти си знаеш де , ама на мен ми е розов много Simple Smile Иначе е супер сладурски  Hug

Общи условия

Активация на акаунт