Отговори
Здравейте мами,

при мен е още много рано да се замислям по такива въпроси,
обаче въпреки това бих искала да попитам, кога се свива напълно корема след раждане
и как го постигнахте най-бързо, ще ви бъда много благодарна, ако споделите някакви трикове.

Аз току що научих от една колежка, че 6 седмици след раждане нямаме право на спорт, защото
може да се получат компликации или кръвоизлив, особено след секцио.

Кога започнахте със спорта и какъв вид спорт предпочитате?

# 1
  • на последния етаж
Аз току що научих от една колежка, че 6 седмици след раждане нямаме право на спорт, защото
може да се получат компликации или кръвоизлив, особено след секцио.
Така е. Първият път коремът ми се прибра на около третия месец след раждането. Носех стягащ колан, започнах да правя коремни преси и други упражнения вкъщи. Но не бях много постоянна (преди бременността си не съм спортувала активно). 

# 2
Зависи от толкова много неща, че трудно може да се каже Simple Smile
Имат роля - формата преди бременността, бременността, самото раждане и условията след това.
Колежката ти е права за 6 седмици  Peace

# 3
  • София
зависи от ген, тяло(тонус, мускулатура), от качени кг, от начин на раждане...
от случай до случай няма общо...
за спорта даже някои казват 6м , не 6 седмици...
моят още на излизане от болницата почти го нямаше, след месец си бях съвсем ок.
не съм спортна натура, нито преди, нито след раждането съм правела какво да е(изкл детските години Simple Smile)

# 4
  • София
Докарай нещата до раждане, после ще ги мислиш. Ако коремът много нарасне, може да използваш бандаж, който поддържа мускулатурата, но това ще го каже наблюдаващият те лекар. Също има разни упражнения, спорт, който може да практикуваш по време на бременност, но това са все неща, които трябва да се съобразят със здравословното ти състояние.
Когато се размрънках на моята лекарка за целулита, тя ми даде насоки какво мога да правя и как.

# 5
Зависи от толкова много неща, че трудно може да се каже Simple Smile
Имат роля - формата преди бременността, бременността, самото раждане и условията след това.
Колежката ти е права за 6 седмици  Peace

Абсолютно точно  Peace

Зависи колко кг си качила, зависи в какво състояние са коремните ти мускули, зависи дали е секцио или вагинално раждане, зависи от тонуса на матката, зависи от кожата, зависи и кое поред раждане е...
Трикове не мисля, че има. Първо трябва да се свие матката,т ова става от самосебе си, не е желателно носенето на стягащо бельо. Ти можеш за начало да се погрижиш за кожата, като втриваш стягащи лосиони.
С Криско ме изписаха на 5-тия ден от болницата и нямах и следа от корем. Сега не знам как ще е, ама и не ме вълнува особено, рано или късно ще се прибере  Blush

# 6
След първото раждане,корема ми се прибра буквално за дни.След второто раждане ,все още не се е прибрал-1г и 9м изминаха. Tired

# 7
Различно е, моя се прибра след година и половина, въпреки стягащия колан и опита за коремни преси - не ми беше много комфортно да ги правя след секциото до 6ти месец Peace

# 8
Коремът ми се прибра веднага след раждането.  След изписването носех стягащ колан- много помага.

# 9
Моят лекар категорично ми забрани носенето на стягащ колан.  Thinking
На третия месец забелязах, че ми се е прибрал коремът. Нищо не съм правила.  Peace
Сега изобщо не ме интересува кога и как ще се прибере. Важното е да сме здрави бебето и аз.  PraynigДругото така или иначе ще се прибере и нареди. Peace
Пожелавам ти успешно раждане и бързо възстановяване! Peace

# 10
Моят лекар категорично ми забрани носенето на стягащ колан.  Thinking

И правилно! Не трябва да се носи, повече пвреди, отколкото да помага.

# 11
Да. Нещо във връзка с кръвообръщението имаше.
Блонди, ти си на финалната права. Леко раждане, здраво бебе и дЪ сЪ поФалиш! Hug  bouquet

# 12
Както момичетата вече са казали, всичко е строго индивидуално.
Зависи от кожата, качените килограми, мускулатурата, начинът на раждане, коя бременност е и т.н.
Лично аз нищо не съм правила и нямам никакъв корем.

# 13
Аз преди бременността имах малко коремче и мислех, че ще видя зор с прибирането после. Като се прибрах от родилното почти го нямаше, след седмица-две нямах изобщо корем. Като родиш едва ли ще ти е до корема, ще имаш доста работа около бебето и в малкото свободно време ще гледаш да си починеш  Wink

# 14
И аз ще се присъединя към мнението, че зависи от много неща. Моят корем винаги е бил абсолютно плосък. С първото дете качих много кг, почти 30, след раждането носех стягащ колан. На 40-тия ден вече не личеше, че съм раждала, но малко едва забележимо коремче имах до 3-ти-4-ти месец. Сега качих по-малко кг- 16, още на излизане от родилното не личеше, че съм раждала, но си имам малко коремче. Колан не съм слагала. И двата пъти не съм спортувала.

Общи условия

Активация на акаунт