Какво мляко се съдържа в готовите зеленчукови пюрета?

• 2 287
  • 18
  •   1
Отговори
Здравейте!Сина ми е на 5 месеца и от 1 седмица давам готово пюре картоф и тиква,като преди това отделно съм захранила с домашно приготвено пюре от картоф и отделно тиква.Въпроса ми е такъв-какво мляко се съдържа с готовото пюре защото днес ми направи впечатление че пише мляко,но не пише какво е -АМ или сухо или прясно.Притесних се от това че аз няма да давам кисело или прясно мляко преди 1 година а видях че в пюрето пише че има!Ако някой е запознат моля пишете ми !Благодаря!

# 1
  • София
За коя марка пюре питаш?
Най-вероятно не е АМ.

# 2
За Ганчев ... вчера след като писах темата отидох до бебешкия магазин и питах там момичетата те ми казаха че е сухо мляко но незнаят обезмаслено или палномаслено е.За това реших вече да взимам пурета в които няма никакво мляко.Такова е на Bebevita.

# 3
Ганчев не са лоши пюрета, но категорично не са подходящи за захранване. Прекалено много неподходящи неща за ранна възраст съдържат  Rolling Eyes
Всички хубави пюрета за начало са без млека, сметани, сол, захар и подобни, не само на Бебевита.  Peace

# 4
Ганчев не бих дала на детето си
Всички хубави пюрета за начало са без млека, сметани, сол, захар и подобни, не само на Бебевита.  Peace
Защо не пробваш Хип?

# 5
Предполагам заради цената. Единствената причина да се посегне към пюре Ганчев, Слънчо или Овко, за мен може да е по-ниската цена. Иначе не виждам защо  Rolling Eyes

# 6
Предполагам заради цената. Единствената причина да се посегне към пюре Ганчев, Слънчо или Овко, за мен може да е по-ниската цена. Иначе не виждам защо  Rolling Eyes
Суровините от които се произвеждат Ганчев и Слънчо са внос от ЕС и са със сертификат за качество за бебешки храни.
Предполагам някои от тях са дори същите като на Хип и Мип.. няма толкова много сертифицирани производители на таквиз суровини..
И всичко се прави от изсушени микронизирани зеленчуци/плодове и/или концентрирани пюрета.
Млякото е сухо, пълномаслено в повечето случаи - пак сертифицирано за бебешки храни.
Тез неща много се следят тук в последните години (нас ни пукат от проверки АБХ).

Ако нямах крайно негативно мнение за пюрвтата като цяло, ако ще и на луната да са правени, щях спокойно да си купувам БГ такива (към момента). Не всички стават (от асортимента - нялъде наистина не е домислено много съдържанието), но има много добри попадения  Peace
Така или иначе по-добре захар и сол от пюрето, отколкото близалка и зрънчо след едно Еко-мега-био пюре без никакви добавки  Mr. Green

# 7
Аз също съм давала Ганчев, не е проблем, просто съдържанието на повечето пюрета е крайно неподходящо за захранване или казано конкретно - за деца под годинката. На бебе на 5 месеца не можеш да набуташ пюре с пълномаслено мляко, сол, захар и какво ли още не.
Съгласна с теб и за останалите пюрета. Затова сега ще готвя  Blush

# 8
Тез неща много се следят тук в последните години (нас ни пукат от проверки АБХ).

Така или иначе по-добре захар и сол от пюрето, отколкото близалка и зрънчо след едно Еко-мега-био пюре без никакви добавки  Mr. Green
Кои сте вие, дето ви пукат от проверки?
За каква захар и сол, за какви близалки става въпрос? Жената пита за бебе на 5м....

# 9

Кои сте вие, дето ви пукат от проверки?
За каква захар и сол, за какви близалки става въпрос? Жената пита за бебе на 5м....
Що, ти не си ли виждала бебе на 5м. с близалка или кроки .. аз щото съм  ooooh!

За суровините и храните става въпрос - в бранша съм.

# 10
Не съм виждала бебе на 5м с близалка, нито със Зрънчо и даже не ми е минавало през акъла, че е възможно. Rolling Eyes
 Но....светът е пълен с луди

# 11
хах и аз не съм виждала такива бебета с Зранчо.Ами не да ви кажа не е заради цената че не купувам на HIPP,на нас даже всички почти козметични продукти са ни на него.Не ми харесва малкия грамаж а и съгласете си няма всички разнообразности като съчетания на асортименти и така нататък.Не че на Ганчев,Бебевита,Овко ги има всички съчетания но пък всякаш е по разнообразно.Но само като видях в съдържанието МЛЯКО независимо какво е то се отказах да взимам на тази марка!

# 12
Аз пък съм на мнение,че точно малкия грамаж на Хипп са най-подходящи за захранване,а и все пак бебе на 5,6,7 м. не му е нужно кой знае какво разнообразие.

# 13
Аз пък съм на мнение,че точно малкия грамаж на Хипп са най-подходящи за захранване,а и все пак бебе на 5,6,7 м. не му е нужно кой знае какво разнообразие.

Да, ама на повечето майки на тази възраст бебетата доста отдавна са захранени и малките Хип не им стигат  Tired

# 14
На мен ми казаха че колкото АМ изяжда толкова и пуре трябва и след като ние ядем 180 мл АМ толкова и пюре ядем.А и след тези грамове той е по доволен от всякога.Плодовото след време смятам да го имам за следобедна закуска смисал следобедното хранене да е само с плодово или не става ?

Общи условия

Активация на акаунт