"С ЮНСКИ бебета благословени вече и ние сме в родени!"

• 38 244
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте и от мен! Не съм се "обаждала" скоро, но то няма и какво ново да споделя - храним се, разхождаме се, меним памперси... Еми спи по гръб вече отдавна, главичката също не държи настрани и в резултат косичката е окапала отзад като петънце има, голо...  Laughing Ядем между 90 и 120 гр. АМ - Фризолак /с него я захраниха в родилно и така продължихме  и до днес - някои дружки ме съветваха да го сменя, но не виждам смисъл/. Нощем спи спокойно, денем - все по малко  Rolling Eyes Едвам намирам време за ежедневни домакински задължения, трудничко става. А  сега като тръгне и баткото на училище, не ми се мисли. А и времето като се развали, ужас ви казвам  Mr. Green

# 706
Ние се храним с до 150мл кърма 6 пъти на ден (мисля че и броя хранения е важно да се уточни). Понякога се засища и със 100, но много рядко - може би веднъж на два дни, през останалото време и 150 май не й стигат. Ака все по-рядко, може би веднъж на 5-6дни вече, но не е запек, а е нормално обилно ако на кърмено бебе.
Момичета, как се държат бебетата ви през деня - плачат ли, занимават ли се с нещо? Защото когато е будна, Вики плаче. Много рядко чак последните дни малко след хранене разглежда из стаята като я разнасям или си гледа въртележката над леглото като я навия да се върти и да пее, понякога й се усмихва. Но като завъртя 3-4 пъти като че ли губи интерес. И започва да плаче. Бях я слагала на нашето легло и видях, че сериозно се заглежда в телевизора, колкото време стоя, не е ревнала, даже малко погука, но това не е решение, не мога да я държа пред ТВ. По колко часа спят бебетата ви, през деня как се държат? Дано това нервничене е от коликите и да отмине. Иначе през нощта спи добре - най-много по 1 час след хранене съм я успокоявала и после - 3 часа спи до следващото хранене. Спи по гръб с главата настрани.

# 707
И да споделя как ми се прибра много бързо корема: нося ластични гащи с висока талия от Лидл за 13лв, също така няколко дни за по няколко часа успокоявах бебка от неистовия рев като я слагах върху корема ми и там заспиваше, понякога и аз с нея. Не знам дали от ластичното бельо или от бебето, но забелязах, че има значителна разлика в коремчето ми и дрехите ми стоят по различен начин вече.

# 708
Здравейте!

Моята кукла всеки ден си прекарва различно деня- понякога повече спи, друг път не. Проблем ми е, че когато не спи, не мога да разбера кога е гладна. Почти никога не плаче, само мрънка, когато огладнее или и се доспи, или и е скучно. Днес почти не е спала, аз от време на време я слагам на гърда, но май доста често, защото суче съвсем малко и бута гърдата. Надявам се да получава достатъчно кърма, макар и на малки порции. Напоследък се е научила да си смуче пръста и така се приспива, но понякога го смуче и когато е гладна. Опитвам се да я разсейвам, но тя все си го търси . Иначе през деня, когато е будна, я слагам на шезлонга и и дрънкам с дрънкалки или и пея песнички. Вече не иска постоянно да е на ръце. Навън и е интересно да я вадя от количката да гледа децата. Преди няколко дни петнайсет минути гледа люлееща се люлка.

# 709
  • София, св. Троица
  bouquet

Ot mnogo maiki  sam chuvala che aptamila e s nai-blizak vkus do karmata , no pak e dosta kalorichen  i  70%   ot bebetata poluchavat zatlastqvaniq. Moje bi  i zatova dozata mu e po-malko , neznam. Tuk v London  pochti vsqko  bebence e s nadnormeno teglo , zashtoto ot bolnicata pochvat da gi tapchat qko s aptamil i  go imat za na-dobroto , poneje bebenceta naddavali mnogo <<dobre>>.  No te tuk za DOBRE  imat stranni razbiraniq , deca na po 3-4 meseca tejat po 8-9 kila!! Za men tova ne e normalno ! 

Taka che radvai se che bebocite ne qdat po mnogo  ot nego!

Егати, това верно е пркалено. Горките деца...моята племеннида беше с наднормено тегло. Сега е на 16 и от няколко месеца е на строга диета - отслбана с над 20кг, много се пормени, но защо трябва да е така. От бебе е хранена неправилно, но тя поне успя да се пребори. Бтаровчедка ми е над 100 и няма изгледи да си намери мъж....просто ужасно..

И да споделя как ми се прибра много бързо корема: нося ластични гащи с висока талия от Лидл за 13лв, също така няколко дни за по няколко часа успокоявах бебка от неистовия рев като я слагах върху корема ми и там заспиваше, понякога и аз с нея. Не знам дали от ластичното бельо или от бебето, но забелязах, че има значителна разлика в коремчето ми и дрехите ми стоят по различен начин вече.

Супер, аз ползвах ластичн колан за 4 лева от една аптека, но нещо нямах нерви да го нося всеки ден. Въпроса сега е как да махна стрийте - ужасни са - мажа с два крема против стрий, един за стягане на кожата, вит.А, и бадемово масло.., а и зехтин. Ако някой има и други предложения  Mr. Green

bouquet

# 710
  • София
Въпрос към ЛЛЛ:Ние сме на 2месеца и 20 дни и сме само на кърма по колко пъти е норнално да ака едно кърмаче на ден защото ния акаме на всяко хранене даже понякой път повечко вчера между едното хранене 2пъти,кото примерно първите 2пъти е по обилно после съвсем минимално зацапване на памперса.На няколко пъти даже беше със зелен цвят.

Не е необичайна и такава честота на изхожданията. И зеленият цвят, ако е инцидентен не е сигнал за проблем. Ако обаче акото е съвсем течно и по-голямата част попива в памперса или ако е зелено, като водорасли и има силнонеприятна миризма или ако е пенесто и "извира" от памперса или има слуз, това са притеснителни симптоми. Ако ти не произвеждаш твърде много мляко, а бебето е спокойно и акото е с нормална консистенция и мирис, вероятно няма причина за притеснение.

# 711
Nie prez denq po edin chas si  igraem sled qdene , slagam go na kilimcheto a igra toi si guka i si  igrae sam ne se zanimavam s nego  za okolo 30 min mu stava bezinteresno i otivame na lulkata  igrae si i tam malko s igrachkite pee im zapa malko v tv i si zaspiva i taka cql den . Imame samo problemi  kato stane  8.00 i nabliji chasa za banq i hranene i se pobarkva pochva da mranka dokato ne vleze v koritoto  , posle pak mrankane dokato ne se naqde i zaspiva kato porche Grinning  i taka chak do  5-6 Simple Smile

Inache baq zapochna da guka i da se smee  mn e sladko Simple Smile Ako zavisishe ot nego shteshe da tragne i da palzi hahah ama oshte nemoje da si regulira dvijeniqta kakto trqbva  , daje se iznervq ponqkoga Simple Smile

Aidin   az sashto nemoga da go proumeq tova s nadnormenoto teglo  i  maikite sa super spokoini ! imam priqtelka  na koqto malkiq e 10 kila  6 meseca , ogromen e nemoje da se dviji dobre samo se klati , krachetata i rachichkite sa mu tolkova poduti  che ne e sigurna koga shte prohodi , smqtaite shtom palzeneto mu e trudno. Az mn se pritesnqvam za malkiq , no pak toi ne se spira mqta kracheta i rachichki nonstop.

# 712
  • Бургас
Момичета, вашите бебчета кога почнаха да се усмихват. Ние в събота правим 2 месеца, а все още се смее основно на сън, много рядко когато е будна. Забелязвам, че й е весело само рано сутринта, през деня много раяко, когато й говорим, леко се усмихва. Иначе все по-често си стои кротко в кошарата, е идва един момент, в който й омръзват и въртележките и надава вой, но аз сякаш виждам промяна в поведението й. Расте детето  Laughing

# 713
tedincence , и ти като мен... притеснения за всичко, нали сме майки?!  Laughing Та, и аз по правило да кажа, че всяко дете е индивидуално. Ооообаче нали племеникът рано-рано започна да реагира на закачки, та и аз се бях притеснила за моята госпожица защо не е като него . Ами не е! Та и сега - той е почти на четири месеца и само като му каже някой нещо и се е ухилил. Тя - не! Смее се основно на мен, прави ми впечатление че е най-благосклонна, когато лежи. Гука ми, хили ми се, сякаш ме подкупва да я вдигна на ръце. Докато той пък не гука нежно като нея, а само ръмжи и кряка... та наистина всички са различни и смятам, че още отсега е проява и на характер  Peace
Ето я моята звездичка!
http://merlinski.snimka.bg/animals/vsyakakvi.527648.28188776  Heart Eyes

# 714
  • София
Мерлински, много хубава дъщеричка имаш! На снимката седнала ли е?

# 715
Мерлински, страхотна кукличка, да ви е жива и здрава!

tedincence, ние сме в същото положение, но почнахме да се усмихваме по-често и през деня, на 20-ти направихме 2 месеца Simple Smile

# 716
Благодаря на skrech за отговора и във връзка с него да кажа, че не е болна малката и от малка си предпочита едната гърда, но напоследък съвсем не иска другата...
Кърмя само от едната и не давам шише след това /с изключение през нощта, когато яде и от двете/...мисля, че не й е достатъчно само от едната страна, но плаче и се дърпа от въпросната друга...
Благодаря още веднъж за отговора...ще опитвам всичко и дано премине скоро това състояние /възможно ли е да е от колики или от венци....много са ни подути и постоянно се лигавим мноооогооо/

МЕРЛИНСКИ голяма красавица си имаш :* :*

# 717
Благодаря, момичета! Надявам се и вие да покажете малките си слънчица  Wink
sugar baby , чак седнала  Laughing Подпрях я в ъгъла на дивана само за снимката  Peace
Ето още една от нас и отивам да застройвам супата  Laughing
http://merlinski.snimka.bg/animals/vsyakakvi.527648.28188904

Последна редакция: ср, 22 авг 2012, 15:17 от Merlinski

# 718
Ау Мерлински прекрасна  е малката кукла Hug
Ние се смеем от края на втория месец ,а напоследък даже и с глас и гукаме.Усмивките раздаваме само за мама и тати Grinning.
Ето ни http://www.picvalley.net/u/1685/15872764322964821531345640007Jgs … f8nuwkEcAeJd0.JPG
http://www.picvalley.net/u/2329/13033474832574030781345639938AfT … bbBHYKiTwJqU1.JPG
http://www.picvalley.net/u/2617/6697322685997587821345639811LasK … tnKSNIq36SZ1T.JPG
http://www.picvalley.net/u/1821/165996626403766761345639983ZJIft … VpL7KKUk9wve0.JPG
Вие в фейса може би сте повече време ,но аз там май не влизам ,то няма и време де Laughing

# 719
Пентерка, твоето мишленце също е страхотнооо... само за изяждане!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт