Да си тръгна или не...?

• 24 584
  • 280
  •   1
Отговори
# 15
     Ясно. Самомнителен човек, който не се чувства длъжен да убеди другите с аргументи. Те са длъжни да имат вяра в правотата му. Все пак е благоволил да си изрази позицията, не е нужно да я обяснява или мотивира. Трудно ще ти е. Ако човек сам не пожелае да се промени, друг насила няма да успее. Съвет остани или тръгни си, не мога да ти дам. Но от годините натрупан опит мога да си позволя да дам друг - ако ще си тръгваш, направи го само ако си сигурна, че няма да се върнеш. Иначе привикват с напускането и гледат на него като на поредното цупене, което отминава.

# 16
Баща му не е виновен, той просто си казва мнението за кредитите- къде прав, къде- не. Няма да коментирам. Отношенията - също.
Въпросът е, че бъркате финансовите си отношения или по- точно ги припокривате с отношения дете- родител, съпруг- съпруга които са далеч по- различни от материалните отношения.
Наистина ще трябва да обсъдите къде сте вие, а другите да са в помощ било материална или възгледи които не е задължително да ги приемате.
Защо не си изясните основни неща за възприятията ви за семейство?
Моят съвет е да не си тръгваш засега, а да се опиташ да си наложиш мнението.

# 17
  • София
 Аз имам един въпрос:
Вие, когато решихте да купувате апартамента, обсъждахте ли твоите родители да участват финансово?
Понеже, ако не сте го обсъждали, и още от самото начало сте знаели, че трябва да се справяте сами-то мъжът ти изобщо не е прав да иска пари от тях.
За съжаление проблемът е сериозен, никой няма право да те излира от семейството ти. Те като няма да идват-ти ще ходиш при тях (без мъжа). Поне аз така постъпвам.

# 18
  • в сърцата на децата <3
Аз имам един въпрос:
Вие, когато решихте да купувате апартамента, обсъждахте ли твоите родители да участват финансово?
Понеже, ако не сте го обсъждали, и още от самото начало сте знаели, че трябва да се справяте сами-то мъжът ти изобщо не е прав да иска пари от тях.
За съжаление проблемът е сериозен, никой няма право да те излира от семейството ти. Те като няма да идват-ти ще ходиш при тях (без мъжа). Поне аз така постъпвам.
Когато решихме да купуваме апартамента моите родители ми казаха, че ще ни помагат по-нататък, защото както вече писах татко не беше добре няколко месеца, брат ми кандидатства в университет и за капак имат да изплащат доста голям кредит... Това означава, че в следващите 3-4 години няма да могат да ни помагат финансово. Иначе с каквото друго е възможно - ще помагат. И за довършителните работи в апартамента, и за гледане на бебето след това, в момента татко се опитва да уреди мъжа ми на хубава високоплатена държавна работа... Но за него това не е достатъчно... На него никога не му е достатъчно, колкото и да му се дава, той винаги иска още и още...
Той няма против аз да ходя при тях, дори ако ходя без него ще се чувства чудесно. Но... как да го обясня.. моето семейство е с малко по-стари патриархални разбирания. Никой на никого не е длъжен, помагаме си кой с каквото може, като го правим изключително само на доброволни начала, все пак сме семейство. А той е възпитан по друг начин... Ще направи услуга, но ако му се плати. Ако не му се дадат пари - не го търси. А аз това не го разбирам... Да помогнеш на баща си примерно да си прибере дървата и после той да ти даде 20 или 30 лева за това. Ами глупаво е. Баща ми е пенсионер и работи, за да могат с майка да си плащат кредита и някоя и друга глезотийка. В моя телевизор ли е проблема, че не искам да им отнемам малките радости в живота, само защото някой си има други разбирания... Защото аз само си мълча и си трупам негативите в мен, ако родителите ми разберат и една десета от това, което се случва ще ме накарат да се махна веднага.

Това, от което ме боли най-много е, че винаги като се караме той ми казва "Никога няма да сме щастливи заедно! Знаеш ли защо? Заради твоите родители!!!" И ме боли толкова много защото те винаги за него дават дори повече, отколкото за мен, но той никога не е доволен...

# 19
Този човек не е дорасъл да бъде самостоятелен, но съответно изискванията му са големи към другите.
Остава да кажеш, че и родителите ви не са на едно и също ниво - материално и интелектуално...

# 20
  • София
Подписвам се под всичко, което Хърмаяни е написала  Peace

Ох, сега прочетох какво си написала. Все по-ужасно и по-ужасно ми звучи този човек, не знам как ще можеш да живееш така. Той никога от нищо е недоволен и все някой му е длъжен, ужас.

# 21
  • София
мило бъдещо мамче, опичай си акъла и се откачай час по-скоро, вече са ти го казали. Разбирам, като ти се наместят болничните, ще взимаш хубави пари, и една година след раждането на детето също, това е прекрасно и ти дава сила и увереност в теб самата. ОБАЧЕ....Втората година майчинство ще взимащ 240 пари, ни повече, ни по-малко.. И тогава кой ще плаща кредита, сметките,храната, режийните разходи и све друго което се сетиш??? И аз бях така, с хубава заплата, хубаво майчинство и плащах ли плащах наред .. Е да, ама това свърши. Съответно и връзката ми свърши на осмия месец след раждането на децата ми /близнаци/, щото му казах, че времето изтича и ще трябва да се бръкне по-дълбоко в джоба и да започне да плаща това-онова.. Ефекта беше яко освинване с алкохол, изпотроши ми кухнята и...теглих черта. Е, слава богу, жилище не си купихме заедно и няма какво да делим от тази гледна точка. Но и да имаше, нямаше да се спра - продавам и се оправям. Живеехме в къщата на майка ми. Жената си има собствен доход + пенсия и не ни е била във финансова тежест. Даже напротив. Помагала е с каквото може.
Щом от сега прави фасони, представи си как ще е, когато си с дете на ръце и 240 лв доход.

# 22
Здравейте аз съм мъжът на snow angel. Изчетох вашите коментари и много се учудих - психо терорист и т.н. И реших да напиша нещо в моя защита. Явно не сте разбрали каква е ситуацията. Що се отнася до финансова помощ от страна на родителите на SNOW ANGEl нито аз нито тя е видяла такова нещо. За 4 години тези хора нито един път не са питали как се справяме финансово
Имаше случаи в който не ни стигаха 50 лв. за квартирата и нейните родители след много мрънкане се съгласиха да ги дадат ама трябваше да ги връщаме Simple Smile . Та за 4 години един лев не сме видели помощ а що се отнася до финансовото състояние те не че нямат възможност просто не искат да ни дават. Имат си по-важни работи като караванки да купуват..... нова кола ... и ... плазмен телевизор .. и т.н. Тук не стои въпроса че нямат възможност те не искат да помагат. Та за въпросния апартамент аз мога да работя събота и неделя извънредно и да лишавам моите родители от някои неща а тези хорица да си пекат дупетата на плажа. А някой замисли ли се за моите родители? Те не са ходили на море сигурно от 10 години ама това няма значение, няма значение че майка ми работи на две места за да събира. И аз не се сърдя, че моите родители са дали повече от половината за апартамента и искам същото от нейните родители? Не аз искам съвсем малко бе хора колкото имат толкова не нито един лв ама нито един лв буквално. И нещото което ме дразни не е това че не дават пари и че ходят насам-натам тяхна си работа. Просто исках моята приятелка да им потърси сметка защо си купуват ТВ а не дадат 1000 лв за апартамента. А те отговориха АМИ НЯМАМЕ ВЪЗМОЖНОСТ (не нямат не искат) ама какъв е проблема казаха че може да изтеглим повече кредит. И хоп сега на планина с караванката, хоп на моренце хоп не знам си къде ........
Ама защо и аз не отида на море аз кредит нямам, моите родители също не са задължени нали да ама аз стоя и работя !?!
Нейните родители не са дали нито един лв буквално и няма да им покажа апартамента за мен тези хора просто не ги интересува за нас  !!!

# 23
rotto , жена са ти създали, родили и отгледали!
Малко ли е?

Я, си плати зестрата бе, Пич!
Захващай се да работиш и да си гледаш рода, то дъщерята е чуждо чедо. Да не дойде време и твойто да вика така!

# 24
  • София
Ама кой те е излъгал, че родителите ви са длъжни да ви дават нещо?  ooooh!
След тоя ти пост аз бих си тръгнала директно.
Мъж, който прави сметка на парите на родителите ми и смята, че те му принадлежат на него, е пълен мухльо и не заслужава и минута от времето ми.

# 25
А вие тъпи ли сте или се правите на такива нека някоя да каже аз работих и си зех апартамент без нито стотинка помощ от родителите ми !!?!

# 26
Обикновено само чета, но този път не мога да се сдържа.
rotto, защо смяташ, че родителите са длъжни да ви дават?
Вие си правете сметката и се простирайте според това, което имате и можете да изплащате. Нито родителите на едните, нито на другите са длъжни да дават. Ако някой го прави - това е, защото така е преценил. Стегнете се и си плащайте кредита сами и си УВАЖАВАЙТЕ родителите. И те са хора - колкото и да ви е странно. Те също искат да имат телевизор и да отидат на почивка.
Ужас ме хваща, че след време децата ми може да ми държат сметка защо ходя на почивка, а не им снасям и последния си лев.

# 27
rotto ,

Браво на теб ! Ашколсун ! Rolling Eyes
Много мъжко изказване , няма що ! Shocked
Твоите родители като са дали , това си е тяхно решение , нали ?
Жена ти ли ги е задължила ?
Ти с какво право ще задължаваш нейните родители ?
Ходели на море и си купили нещо си , ами това са си тяхни пари , не твои !

Значи нищо не е преиначила snow_angel .
Аз , ако съм на нейно място , директно забравям за теб и точка !
Жалко , че точно сега , когато тя е бременна , ти й създаваш такива главоболия !
Като си мъж на място , няма да искаш друг да ви осигурява живота , това е ТВОЯ грижа , момко !

Ей , ама как се ядосах ! smile3515

# 28
  • София
Не, извинявай, грешка, бих те зарязала още в този момент:

Просто исках моята приятелка да им потърси сметка защо си купуват ТВ а не дадат 1000 лв за апартамента.

Това, че ти и жена ти не можете да си купите жилище не е проблем на родителите й. Те парите ще си ги харчат както си искат. Така би трябвало да правят и твоите родители, ама явно са от тези, дето не спят, не ядат, ама за детенцето да има. То затова си станал и такъв мухъл де, понеже очевидно никога нищо не си постигал сам в живота.
Я порасни малко!

# 29
Аз, но не се гордея с това.
Не зная, обаче, ако някога ми кажат това или така оценят сина ми как ще се почувствам.
Дано да има достатъчно акъл.

Общи условия

Активация на акаунт