Да си тръгна или не...?

• 24 582
  • 280
  •   1
Отговори
# 45
  • сф
най-големите злини и обиди, изглежда че човек си ги нанася сам, и то чрез очакванията си към другите.

# 46
  • София
Я темата имала развитие. Което напълно потвърждава първоначалното ми мнение по въпроса.
Към авторката на темата: Този филм съм го гледала н-години и край няма, ако сама не го сложиш. Каквото и да правиш, човекът винаги ще смята, че е малко и винаги ще е недоволен. Натякванията за родата със сигурност няма да спрат, а ще станат още по тежки. Дано не съм права, но всичко води натам.
Към съпруга: Да, сами си купихме апартамент без грам помощ отникъде. От родата един лев не съм видяла, нито от едната страна, нито от другата. Ама още ги търпя, явно аз съм сбъркана нещо  newsm78.

# 47
  • в сърцата на децата <3
дублиран пост

Последна редакция: чт, 05 юли 2012, 20:33 от snow_angel

# 48
  • в сърцата на децата <3
Извинявам се за поведението на този странен индивид... Но хубавото е, че има и нещо положително в цялата работа - малко или много започва да му светва лампичката, че може пък и да не е съвсем прав. Е, разбира се, обяви ни всички тука за секта от зарязани мами, които се подкрепят на общ принцип Simple Smile Но като цяло може пък и да има надежда... Благодаря за подкрепата  Hug Hug Hug

# 49
Оххх,и това ли беше-написахте 20 поста и нещата се оправиха-браво на вас. Peace
Мъжленце Рото- с моя мъж сме заедно от 10 години,както казах-все сме били със заеми за какво ли не.Сменили сме 3 коли,цялото оборудване- бяла, черна техника,други мебели-сме си купили САМ САМИЧКИ.Не обичаме да се молим за каквото и да било-едни помагат,други не-кой както реши.Апартамент не сме си купили,защото ни дадоха-добра воля PeaceНе съм задължавала никой с нищо.това,че твоите дават-еми браво на тях,но това не ти дава право да се отнасяш така към родителите на бъдещата майка на детето ти!!!!Гледайте си своето съществуване,хапвайте,пийвате,плащайте си кредита,дето сте се нахендрили и оставете хората да си харчат своите си пари както решат за добре.Що сте взели кредит за апартамент,като не ви е за гъза-всеки да се простира според чергата си-имате един доход от 2000 лв.Смятайте си колко давате за храна,сметки и тн и дали ще имате да си погасявате вноските по кредита-и тогава ако има за вноските-теглете и купувайте.Кой не иска ново жилище-всеки,ама не всеки се бълбуква в блатото и после да чака на мама и тати да му оправят бъкиите.
Аааа,маа,хааа,я се вземи в ръце и карай сериозно.Между другото-на колко години сте двамата?!

# 50
  • в сърцата на децата <3
На достатъчно много години сме, нищо, че това не личи от детските изпълнения на мъжа ми... А може би и от моите, то с какъвто се събереш... И не, не сме оправили проблема, не смятам, че ще се реши така лесно, но поне има прогрес. До снощи мислеше, че само моето семейство не ми дава пари и че моите разбирания са странни. Сега видя, че всички са на моето мнение и въпреки, че не си дава вид на размислил, го усещам, че започва да разбира колко не е прав. Пу-пу да не го урочасам  Laughing Laughing Laughing

Знам ли, ако продължава така ще го оставя, той го знае. Но може пък и да му дойде акъла, надеждата умира последна...

# 51
snow_angel, докато сте млади и чувствата са силни, ще балансирате що-годе.Но не си мисли, че той ще промени начина си на мислене, не и кардинално.Той е израстнал в семейство, което къта парите за черни дни и не харчи за развлечения.А на теб все повече ще ти се ходи.Такива битови скандали обикновено се заформят след някоя и друга година семеен живот, и то когато разходите са се увеличили заради появилите се деца.Вие още не сте се сблъскали с истинските проблеми, а се карате за това кой дал 5 лева, а кой-не...Честно казано, не знам щом отсега е такъв, какъв ще е след време. newsm78

# 52
Аз такъв мухъл не бих търпяла нито секунда  Confused
Нямало да бъде щастлив с жена си , заради нейните родители  ooooh! Бременната му жена лежала по цял ден  ooooh!
Не мамино синче , ами не знам какво да кажа . Нали има кредит , който го плаща жената ? Какво се тръшка тогава ? И това делене на пари ме уби ...
И за сведение - и аз не съм получила нищо от родителите си . Нищо . Даже и морална подкрепа нямам от тях , затова че доста пъти съм си слагала главата в торбата , за да направя нещо с живота си ...
Но за щастие имам свестен мъж , а не такъв смешник  Rolling Eyes

# 53
Мен ме е било срам да искам пари от родителите си след като завърших образованието си и започнах работа , те не са и имали де , но това е друг въпрос .
Помагали са ми за детето , но никога с пари ! Naughty
Точно обратното , аз на тях съм помагала финансово .

Още не мога да повярвам , че пълнолетни хора , здрави и прави , ще се тръшкат , че родителите трябвало да им дават пари ?! Shocked

# 54
Но за щастие имам свестен мъж , а не такъв смешник  Rolling Eyes
newsm10-който умее да се справя сам и да си гледа семейството Simple Smile
Абе Рото-ами я си представи,че утре ти се скъсат джапанките-пак ли родиелите ти са длъжни да ти вземат нови?! Whistling

# 55
  • в сърцата на децата <3
Длъжни са, ами! Интересно ще ми е той какъв родител ще бъде, дали ще дава всичките си пари за детето? Защото сега след парите на света най-много си обича колата.. После е лаптопа... Аз ако имам късмет мога и да се вредя в челната петорка  Crazy

# 56
  • Финландия
   За съжаление - както и повечето ти го казаха къде по-меко, къде не - оправИя нЕма.

Бях сгодена за един зверски чаровен тип, ама избухлив и алогичен като твоя - не са били разправиите от чак толкова финансово естество, но с абсолютно същия размах и отношение. Е - нагледах се, наслушах се, наиграх се. Добре, че при мен - докато да си спра хапчетата, че да работим за детенце(пак, тоя път "сериозно") - успяхме да се разделим - та се отървах овреме, дето се вика. Момиче - ти правиш кръвоизливи и ходиш по болници, че да не ти падне бебето - той те овиква, че лежиш? Къде я мисли и той, и ти тая работа? Аз от такива мили скандали с гореспоменатия, с моята и с неговата майка - си загубих бебето в началото на връзката ни - точно след поредния скандал. Да не говорим, че не видях съчувствие. Ако ти се рискува дотам - твой си избор. Ама аз поне бях едва навършила 19 тогава, наивност и прочее оправдания.
   Вместо да те носи на ръце, че ще му родиш дете - и вместо да благодари на родителите ти, че са те изфабрикували навремето, че да има сега кой да го глези и да му угажда - той ви намира кусури вкупом. Е браво, да го позлатиш мамин и татьов. Аз пет години се надявах така на "Михаля", опитвах да се отрека от убеждението си, че хората не се променят - най-много да се научат да се поприкриват - е то не човек(аз това, уж), а камък да беше - щеше да си образува крачета и да хукне да бяга. Сега като се сетя и се чудя как може като е млад и влюбен ЧАК пък толкова да изглупява човек и да търпи неща, дето сам на врага си няма да ги причини. Ама - любов ли бе, да я опишеш. И т.н.

Един ден тоя тормоз ще се пренесе и върху детето ти - под една или друга форма. Ако себе си не цениш и си склонна да търпиш - нямаш право да подлагаш на риск един невинен човек, дето не си е избирал бащата. И да - много негативно звуча сигурно, ама по-добре да те стресна, отколкото да те лъжа мазничко "Няма, няма - всичко ще се оправи, не го мисли". Мисли го и то ЯКО го мисли. По-добре дете само с майка и щастливо, отколкото с двама родители, дето ще се изядат живи един друг и нещастно. Да не говорим, че това го казвам и като бивше дете, дето се е нагледало на хубавец, който тормози всички наред, без оглед кой му е кръв, кой половинка и т.н.

Егати и наглеците в 21-ви век...

# 57
Длъжни са, ами! Интересно ще ми е той какъв родител ще бъде, дали ще дава всичките си пари за детето? Защото сега след парите на света най-много си обича колата.. После е лаптопа... Аз ако имам късмет мога и да се вредя в челната петорка  Crazy
Интересно ли ти е ?  Rolling Eyes Аз си мисля , че ти е ясно ... ама се чудя защо го търпиш този  Sick да не пиша какъв ...

# 58
Тази тема ме върна няколко години назад когато и аз имах абсолютно същия хубавец. Бих посъветвала авторката да бяга от такъв човек понеже той няма да се промени. От Варна съм,но бях омъжена в Бургас. Когато идвах на гости на родителите си и за да не се тревожи милия му се обаждах  по телефона (веднага след като бях слязла от автобуса) за да му кажа,че сме пристигнали живи и здрави,а първите думи му бяха не "Как пътувахте?",а "Вашите дадоха ли пари?" Когато идваха на гости и той ми подшушваше да им сипем повече салата,че да се бръкнат по-дълбоко в джоба. И на кафе машината ми беше сложил една кутия от консерва,когато си правя кафе да пускам по някоя стотинка,че когато господина закъса,да има от къде да вземе  Mr. Green ooooh!. И още куп подобни глупости. Който си е егоист и сметкаджия,остава си такъв цял живот и никой не може да го промени,каквото и да направи!

# 59
  • Бургас
И мойте родители също не са дали нито лев ,но за сметка на това носят лятото зеленчуци от село ,зимата имам месо домашно във фризера винаги ,като дойдат да видят малката носят храна за обяд. Към авторката най - добре ще е ,ако успеете да намерите общ език и да останете заедно ,тъй като ще имате дете изобщо няма да е хубаво след време да го  прехвърляте насам - натам ......друго незнам какво да ти кажа.

Общи условия

Активация на акаунт