Да си тръгна или не...?

• 24 578
  • 280
  •   1
Отговори
# 60
snow_angel, докато сте млади и чувствата са силни, ще балансирате що-годе.Но не си мисли, че той ще промени начина си на мислене, не и кардинално.Той е израстнал в семейство, което къта парите за черни дни и не харчи за развлечения.А на теб все повече ще ти се ходи.Такива битови скандали обикновено се заформят след някоя и друга година семеен живот, и то когато разходите са се увеличили заради появилите се деца.Вие още не сте се сблъскали с истинските проблеми, а се карате за това кой дал 5 лева, а кой-не...Честно казано, не знам щом отсега е такъв, какъв ще е след време. newsm78
И ще минат години, ако може да го приеме и ще се отгледа дете, което от " тати, на теб ти трябва богата жена" ще премине на " като сте ме създали ще ме гледате".

# 61
И на кафе машината ми беше сложил една кутия от консерва,когато си правя кафе да пускам по някоя стотинка,че когато господина закъса,да има от къде да вземе  Mr. Green ooooh!.
Извини ме,ама ми стана много смешно от представената картинка Mr. Green PeaceТова вече е супер наглост
Авторката-достатъчно,достатъчно-колко да са ви достатъчно годините,щом правите такива циркове из виртуалното пространство-и как твоето мъжле се хакна тук в темата-ти да не би да му показа какво сме написали и как те подкрепяме,а той взе,че се регна,за да се защити newsm78
И недей да ти е толкова интересно на кое място си-трябва да си на първо,не да се надяваш да влезнеш в челната петорка ooooh! Naughty

# 62
  • Бургас
И на кафе машината ми беше сложил една кутия от консерва,когато си правя кафе да пускам по някоя стотинка,че когато господина закъса,да има от къде да вземе  Mr. Green ooooh!.

Joy
А ти касичка до леглото що не сложи?

# 63
-и как твоето мъжле се хакна тук в темата-ти да не би да му показа какво сме написали и как те подкрепяме,а той взе,че се регна,за да се защити newsm78
Стига да има положителен ефект няма значение.

Joy
Не е никак смешно, но...

# 64
-и как твоето мъжле се хакна тук в темата-ти да не би да му показа какво сме написали и как те подкрепяме,а той взе,че се регна,за да се защити newsm78
може и да съм черногледа,но бих добавила-стига да е истина,няма значение Peace

# 65

Joy
Не е никак смешно, но...

Да,тогава хич не ми беше смешно,а бях възмутена от почти всекидневните му изцепки от този род. Сега обаче,като се сетя за всичко това и ми става много смешно.  Grinning

# 66
  • в сърцата на децата <3
може и да съм черногледа,но бих добавила-стига да е истина,няма значение Peace
Стига да е истина кое? Това, че вчера му показах как всички мислят като мен? Да, аз му показах какво съм писала и какво съм получила като отговори! Защото не съм човек, който се връща когато си тръгне! И ако реша да си тръгна ще е окончателно! А все пак чакам дете от него, обичам го, знам, че по някакъв негов си начин и той ме обича... Ако има начин да се осъзнае и да останем заедно - да, ще го направя! Вярно, че мисли много детински, че е глезеното дете на мама и на тати, но пък сме имали и много моменти, в които сме били само двамата и ме е подкрепял... Нещата не са само черни или само бели, но това със забраната родителите ми да идват в апартамента ми дойде в повече. Финансовия въпрос ни е единствения по-сериозен проблем и то не липсата на пари, а неговата алчност. Наистина искам да разбере, че не е прав и да се опита да направи някакъв компромис с разбиранията си, защото не искам след това детето ни да расте като ходи ту при единия, ту при другия. Не искам и да живея в непрекъснат стрес. Искам да проумее, че заради една такава глупава упоритост от негова страна може да загуби и мен и детето си... А знам, сигурна съм, че ако си тръгна максимум след месец вече ще ме моли да се върна. Но аз не се връщам. Никога. При никого. Колкото и да боли. Винаги давам достатъчно шансове преди да си тръгна. И когато го направя е окончателно.

Може и да съм непоправима романтичка, но все се надявам, че НЕЩО ще се случи, че ще разбере колко не е прав, че ще започне да гледа малко по-зряло на нещата и да израстне момента с мама и тате. Но за тази цел трябва ТЕ да го оставят да порастне. Не е нормално 27 годишен мъж да звъни на баща си по 2-3 пъти на ден. Боже, аз от първи курс в университета се чувам с нашите максимум два пъти в седмицата (хайде, сега е малко по-често, защото се притесняват как сме с бебчето около проблемите), но чак пък всеки ден и то по няколко пъти???  ooooh!

# 67
     Прощавай, че се повтарям, но решения за раздяла не се вземат под влиянието на силни емоции. Или на бушуващи хормони. Няма семейство без проблеми и не е нужно при първия сериозен човек да си хваща пътя. Поне малко усилия трябват в опит проблема да бъде решен.
     Не би ли могла да поговориш със свекърите? Ако са разумни хора, може да има положителен ефект. Не го нападай пред тях, малко майки са склонни да слушат упреци към децата си, дори и пораснали. Просто изложи фактите и поискай гледната им точка. Това - в случай, че имате добра комуникация.

# 68
  • сф
snow_angel, тук хората ти предлагат различни варианти за действие. ето, пред мен са те посъветвали да въвлечеш родителите му. аз не бих го напавила, но пък е взможно за вас да прораоти кой знае (не казвам че съвете е лош, в никакъв случай). обмислете като опция също така, той да посети неколкократно психолог, с цел да се изясни защо той има такива очаквания към родителите ВИ. напълно възможно е да има напредък по този начин, затова го обмислете наистина. според мен, би могло да има хляб в тази идея, стига той да прояви желание. виж долу:

Скрит текст:
Егоцентризмът е склонност да превърнеш себе си в център на света. Егоцентризмът е нормално явление у детето до към шест-седемгодишна възраст. През този период се осъществява постепенна диференциация между Аза и външния свят, но мисленето остава преди всичко субективно: детето гледа на явленията и на проблемите, които изникват пред него, единствено от своята гледна точка. Например то казва: "Виж, татко, луната върви с мене", или, ако го попитат дали има братче и то отговори утвърдително, на въпроса: "А братчето ти има ли братче?", отговаря: „Не." Тази нагласа може да се запази у някои субекти с интелектуална недостатъчност или със забавено афективно развитие, при страдащите от неврози, които са неспособни на "децентриране" (да се поставят на мястото на друг човек). Егоцентризмът не трябва да бъде приравняван с егоизма, който означава прекалена любов към себе си.

# 69
     4play, въобще не говоря за въвличане на родителите в някаква интрига. Но ако аз обмислям раздяла, бих отишла при свекърва си и бих й казала. Уважавам я и няма причина да я поставям пред свършен факт.
    А snow_angel, освен млада е и много емоционална. Първо пита дали да го напусне и излага доводи защо трябва да го направи, после когато някой каже напусни го заради това и това, се хвърля да го защитава. Погледът на една по -възрастна жена, преминала през изпитанията на младежките проблеми винаги би могъл да е от полза. Само в случай, че жената е добронамерена и разумна. Тя си познава свекърите и ще прецени дали идеята върши работа или не.

# 70
  • сф
  Тя си познава свекърите и ще прецени дали идеята върши работа или не.

точно това се опитах да кажа и аз, в случай че не се разбра от някого.

Цитат
аз не бих го напавила, но пък е взможно за вас да проработи, кой знае (не казвам че съвете е лош, в никакъв случай)

# 71
      Аз те разбрах, допълних се заради авторката, нищо че се обърнах персонално към теб. Много лошо може да се получи, ако не обмисли предложението и хукне да се разправя с някоя наострена свекърва.

# 72
  • в сърцата на децата <3
Не го защитавам... Само искам да взема правилното решение... Не искам да съжалявам след време, че съм решила нещо толкова важно прибързано. Не знам до колко биха ме разбрали родителите му, особено баща му е с абсолютно същите виждания...

Излагам и плюсовете и минусите защото искам максимално обективна оценка, а и за да мога да си подредя малко главата.. По принцип съм много импулсивна и правя всичко първосигнално. До сега не мисля, че съм сбъркала, уж имам силна интуиция и ги усещам нещата. Но сега вече не става дума само за мен, а и за едно невинно дете, което ще носи последствията от решението ми.

# 73
Аз мисля, че трябва да се успокоиш и ти и мъжа ти до дето се роди детето.
Хубаво е всичко да се решава наведнъж, но не мисля, че носенето на много дини е добро в такова състояние.
В края на краищата съм за поставяне на приоритети. Първо живо и здраво бебе, пък след това делене на имущество и решаване кой с кой може или не може да живее.

# 74
     Снеже Peace
     snow_angel, разбира се че не трябва да бързаш.
     Дано греша, но ми се струва, че и след три години съвместен живот, вие двамата все още не сте се почувствали като "нашето семейство", различно от това на родителите ви. А това е важно за бъдещите ви отношения. Приоритети, отношения, вземане на решения трябва да са съобразени първо с вас двамата. Родителите - малко встрани.

Общи условия

Активация на акаунт