Клуб на храбрата шивачка - тема 11

• 82 648
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
madame,, пазаруваш ли платове онлайн? Би ли ми дала някакъв линк, защото виждам, че живеем в една и съща държава.
Таня, много са ти хубави и есенни възглавничките...

# 586
# 587
Благодаря ти, харесах си толкова много неща!  bouquet

# 588
Здравейте, момичета!
В главата ми се върти идея да си направи блуза-пуловер от трикотажния плат, който прилича на ръчно плетиво.Обаче се чудя как да почиста краищата, деколтето, без да стане ефект на разтягаето.За сега си мисля, че може да сложа подлепващо на края по основния плат и отгоре с веревна лента от същата материя да го мина- дали ще стане стабилно или ще се подгъва? Мисля си, че май съм виждала някъде из нета един спрей, който е като подлепващо, но нямам ясен спомен и не знам дали ще намеря тук такова нещо? Правили ли сте нещо такова?

# 589
  • София
Току-що прочетох, че от днес, Петковден до Димитровден не се крои и шие, т.к дрехата ще поболее и умори човека, който я носи....... А за днес бях намислила толкова много неща...... Не че съм толкова вярваща или набожна, но сега не смея да докосна машината и платовете.....
Колежки по хоби, какво ще кажете, какво е вашето мнение?
Честито на празнуващите!

# 590
Мишле_ ако спазвах всички тези празници трябва да работя 3-4 дни  в годината Laughing
Всички суеверия са нищо повече от несигурност в човека. Въпрос на вътрешна нагласа. Ако ти си го мислиш и в най-обикновен ден не трябва да правиш нищо щото видиш ли ще ти носи лош късмет  newsm78
За мен има два големи християнски празника Коледа и Великден. На никой друг празник не зачитам тия правила да не се пере, шие и чисти.
Според мен когато правиш нещо с любов и желание това не е нито грешно нито подлежи на суеверия  bouquet

NaDEna не разбрах какво искаш да направи. Аз бих го шила на оверлог. Шия и ръчно плетиво на оверлога. Става много здраво!

Последна редакция: нд, 14 окт 2012, 15:00 от Bertichka

# 591
  • Пловдив
Страхотен магазин с италиански платове,на нормални цени в Пловдив има на Ул.Никола Палаузов 1,това е пресечката срещу Диетичния магазин на Опълченска,а Опълченска е пресечка на малката Главна  Peace Чакат и ново зареждане !

# 592
Only мерси за информацията  Hug Ще го преслушам това магазинче! Имат ли трикотажи?

# 593
Мишле, къде прочете това за нешиенето? Защото то няма нищо общо със здравата пралославна вяра. Peace Това са бабешки суеверия.  LaughingКато чуя или прочета нещо такова и напук сядам да шия. Wink

# 594
NaDEna  Преди 3 години в двора на университета имаше рисуване на текстил.И помня,че за тези,които не умееха да рисуват имаше шаблони,които се пръскаха с един спрей и залепваха за плата.Спрея беше на Марабу,можеш да се поразровиш и да видиш дали ще ти свърши работа Simple Smile Успех!

# 595
Ами страх ме е като отрежа плата да не се пуснат бримките и да стане грозно.Понеже нямам оврелог си мислех, че ще е по-добре да се задържат така с нещо...ще го видя този спрей:)

# 596
  • Пловдив
Bertichka  има трико и всякакви други платове,намира се в двора отзад на къщата. Отиди да разгледаш  Peace

# 597
NaDEna, няма ли да стане със зиг-заг без да разтягаш плата? Иначе като го минеш с оверложната лента, задължително се глади с пара, ама много пара. Simple Smile Това помага да се стегне и да стои прибрано.

# 598
Bertichka  има трико и всякакви други платове,намира се в двора отзад на къщата. Отиди да разгледаш  Peace
При първа възможност ще отскоча (не че не съм претъпкана с платове  Joy) Но все пак добре е да знае човек къде има свестни магазинчета  Hug

# 599
  • София
Мишле-тов а се коментира много. EmbarassedОбаче мам Барба не е ли на "ти" по религиозните въпроси? newsm78.Аз също ме спазвам такива неща(просто нямам чак толкова свободно време),но пък знае ли човек?

Общи условия

Активация на акаунт