Клуб на храбрата шивачка - тема 11

• 82 642
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • София
 Mr. GreenПисах ,писах и ми заби нета.
по повод апликациите(що пък аз да казвам-не съм спец,но обичам вярно е)нищо не ползвам,ни хартия,ни подлепващо(освен ако плата не е изключително лигав или нищеш се).Просто карфица в средата,обикновен цветен конец,ситен заг-заг и спирам на "завоите.Важно е ако са много цветове да се съобрази кой е отдолу,кой най-отгоре.
По повод хендмейда-в момента във Фейсбук една девойка прави каталози на творци по области-"Фабрика за творчество"
Качулката-2ен правоъгълник,горния десен ъгъл отязан в полукръг,предната лява част леко извита навътре,и долната част от ляво на дясно скосена-обаче е трудно да се улучи обиколката на "яката"

# 616
Здравейте, Two Hearts

Първо да благодаря на всички, които ми обяснихте за яката. Успях. Получи се страхотно есенно манто, само копчета не съм купила. Ще видя дали ще успея да ви го покажа тука. Това е първото ми кроене и съм радостна, че все пак нещо стана...Но имам въпросче, от къде купувате евтини хастари. Купувам платовете от магазините, които се изредили тук, обикалям ги често (става въпрос за София) и така съм попадала на платове два метра парчето - 5 лв. и после като ударя една цена 5.5 лв/м за харстар...  smile3511 подплатата излиза по-скъпа от самата дреха... Благодаря предварително   bouquet

# 617
  • София
Смайли, провери в склада на Кирил и Методи. Аз лятото от там купувах подплата за 2.5лв/м

# 618
 Hug Привет момичета,
като ви чета, наистина сте ХРАБРИ шиваки! Аз едва ли скоро ще започна да шия дрехи, не че това ми е било целта, като си взех машината,, но явно е неизбежно, ще стигна и до там!
Нямам нищо за показване, сърбят ме ръцете, но нямам мвеме да седна да шия!

Иска ми се да направя ръкохватки за кухня, като ръкавица, но не съм сигурна дали ще успея без помощ да скроя и ушия! Ако имате схеми или урочета - помагайте  Embarassed

Усмихнат и спорен ден   bouquet  bouquet  bouquet

# 619
Илче, благодаря много ще проверя още днес може би.  bouquet  bouquet

rony5174 и аз не мога да кроя, но започвам с прости неща, на които има уроци в нета. Месеци наред гледам разни клипчета преди да се навия на кроя нещо. Гледам да е лесно за изпълнение. Уча се от една рускиня, тук е споменавана в предните теми Ольга Никишичева. Първото нещо, което скроих, но без качулката е това http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=RSqwXSE8aSQ като помолих момичетата тук да ми обяснят как се слага яка. Тази сутрин скроих ето това http://www.1tv.ru/videoarchive/17376 , което също е супер лесно.

Ако попаднете на още клипчета на други лесни неща, ще се радвам да ги споделите тук.

Хубав ден и благодаря за помощта. smile3525

# 620
Момичета, мен ме е напуснала шиваческата муза в последно време, но попаднах на нещо, което ми се стори интересно и го споделям с вас http://www.nejna.com/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%8F% … 0%B5%D1%85%D0%B8/

# 621
  • Банкя
Аз едно време шиех , но сега има всичко и само някои  по -лесни неща.
Та сега съм решила да направя на синът ми костюм на прилеп за хелоуин.Нещо да се кефи.
Купих преоценен черен плат за 2 лв.- и с крилете съм готова.На главата обаче искам да сложа нещо да е покрито и лицето.Нещо като шапка но да си направя и ушички и дупка за очите-той е с очила-
Ще ви покажа утре как се развиват нещата.

# 622

това ми е новата чанта.вчера си я направих,а днес вече успях и да я разходя из парка  Simple Smile

# 623
  • София
Блеки, чантата е мн. сладка Peace
Вътре с какво разпределение е?

# 624
Мишле_ абе  може да ми се посмеете,ама е само с един джоб вътре.това е първата ми чанта и малко мми прилича на овчарска торбица,но си я харесвам.държах да е тъмносиньо+сиво.вътре "подплатата" е тъмносиня основа на бели цветя и като цяло ми харесва как се получи(сега съм на вълна тъмносиньо и сиво ...) в момента правя и още аксесоари към тази ми мания с тъмносиньо+сиво,ще покажа и тях,макар ,че са за др тема(че са плетени).

# 625
  • FRANCE
Много нежна чантичка  bouquet

Аз да си попитам яка на палто кога се прикачва, след като се сложи подплатата или  преди? и ако някой е попадал на клипче как се прикрепва подплата ще съм му много благодарна. четох обяснения но нещо с ръкавите съвсем се обърках. И последно  Embarassed нормално ли е задната част на ръкавната извивка да е по-голяма от предната или нещо бъркам в кройката и тази на ръкава ми излиза по-голяма от тази на основната част  ooooh! Благодаря ви  bouquet

# 626
  • София
madame-не че ти разбрах въпроса,обаче на повечето ръкави има едно"надържане" в горната част,така че е възможно да е по-голяма от тази на основната част-обикновенно има 2 хиксчета от къде до къде е набирането.

# 627
  • FRANCE
А вярно че имаше някакви хиксчета Embarassed

# 628
  • sofia
На кройката на ръкава също трябва да е отбелязано къде се пада раменния шев - една чертичка е.
С яката ми е много сложно да ти го обясня. Нали е двойна яката - едната част я зашиваш за палтото, другата за хастара.
Може и двете за палтото, а после да прикачиш хастара, но зависи от кройката на яката. Ако е тип сако - първия вариант, защото можеш да разгладиш ръбовете и няма да се получи натрупване.

# 629
  • FRANCE
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт