МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 104 389
  • 732
  •   1
Отговори
# 300
Честит рожден ден на Мама Цоц!
Много здраве, щастие и късмет ти желая! Весел празник!

И аз записах малките на детска градина, след два дни ходене с рев и сълзи, последва хрема и кашлица, и сега пак са вкъщи. Плащам на детегледачка, че не мога да отсъствам от работа  Sad!
Ще се пробваме пак от понеделник, пък да видим колко ще е ходенето този път!

Какво давате за имунната система на малките? 

# 301
  • София
Мамче, ЧРД на теб и брака ви! Wink Здраве и щастие желая на цялата фамилия! Hug

След поредната родителска среща изгря слънце в душата ми.
Осми ''г'' клас...Първа съм дошла. Сядам на втория чин в средата и си вадя тетрадката. Рисувам цветенца и сърчица, докато чакам да започне ''часа''.
Госпожата хваща маркера и написва името и телефонния си номер на дъската.
Заговаря и разбирам, че съм срещнала Скъпоценност. На фона на старото, неугледно, неремонтирано училище, се усмихва и говори ''нашите деца това, нашите деца онова'' и те кара да се чувстваш така сякаш просто си намерил още един родител на детето си - то е мое и нейно, затова е наше. Wink Усмихва се и обяснява, че те за нея са още малки, като в детска градина - ново им е, пробват кой номер ще мине, бърборят в час...Изпратила е едни големи дванадесетокласници, гордее се с тях, че са вече студенти и че независимо, че някои от тях са учили микропроцесорни технологии, са станали поети.  Wink
Такъв е живота.
Вкъщи от вратата ме посрещна Кати, размахала листче в ръце: ''Мамо, мамо, искам да ме запишеш на балет! Искам да съм баРЕлина и те не танцуват с рокля, а с пачка, разбираш ли?" Mr. Green Ох, въздъхвам и чета ''цена...родителска среща и записване на...''. Затварям очи, казвам ''добре'', отивам да си направя кафе и да проверя домашните на шестокласника. Wink

# 302
  • София
Ванче, много ме зарадва с разказа за родителската среща! Страхотно е, че синът ти е попаднал точно на такава учителка! Heart Eyes

Аз не можах да присъствам на нашата, но мъжът ми отиде и впечатленията му са много добри. Косьо е много доволен, много му харесва в новото училище. От неговите думи, а и от впечатленията на други близки с осмокласници се убеждавам все повече, че детето трябва да се насочи да учи каквото му е по сърце. Peace

daria333, според мен все още е рано за трезва преценка. И двете с детето сте разстроени от промяната, в момента си предразположена да виждаш и тълкуваш нещата песимистично. Ако не се получи контакт с учителките и детето продължава да се чувства зле, може би трябва да смениш градината. От поста ти подразбирам, че искаш да се върнеш на работа....ти си знаеш доколко това е наистина необходимо и дали  реално можеш да си позволиш да я задържиш у дома още 1-2 години. Аз  нямах възможност за избор дали да работя,съответно и тримата са ходили на градина, като всяко следващо на все по-ранна възраст. Но всеки път имахме късмет с градините и учителките.

Ванче, Галя пък иска да я запишем на футбол. Joy

# 303
  • София
Благодаря на Пролетната фея за пожеланията и за разясненията  на всички ви.  Hug

Честити празници на мама Цоцоланка!   bouquet

# 304
Здравейте мами!
Пак се отбивам за вашите вече проверени и изживяни моменти с малките деца!
Искам да попитам изпатили ти се мами -моят син 6год. преди три месеца падна от 2 метра на главата си и лежахме в болницата със сътресение на мозъка, от тогава вече три пъти или се удря в някоя стена на същото място и става голяма цицина или ето вчера както бягал и се завъртял се из тряска в едно дърво -пак на същото място -взе да ме хваща страх, че все се разминаваме с нещо голямо!
Та въпроса ми е какво мога да направя -курбан ли и как се прави или да го заведа на църква да му пеят и после да раздада нещо -какво -нямам си баби, свекито почина и няма към кого да се обърна за съвет!

И да ви попитам третите и четвъртите деца с кошара ли ги гледахте или на спалнята?
Каката ни спа в кошарата до 6 год. и после я подарихме, малкия пък изобщо не спа в кошара -а при нас, и чак сега го отделихме и то на ъглови легла -та татко му да спи до него и да му държи ръчичката, та и тази кошара рано -рано я подарихме!
И сега на мен ми се иска бебка да си има собствено легълце -но таткото ни е категоричен, че само място ще заема и пак след това без да се ползва ще си я подарим на някой!
В голяма чу денка съм дали да изчакам след като родя или още от сега да се подготвя с кошарката?

# 305
  • София
neonkaa с каките имах кошарки, но честно казано от рано бяха само склад за дрехи. С Елена дори не си направих труда да взема, тъй като така или иначе докато кърмя нощем си ми беше по-удобно да спи при мен. И с трите не съм имала обаче трудност да се отделят на отделно легло и в тяхната стая, когато бяха готови вече за това. Това се случи малко след третата годинка и при трите без драми и трудности. Правих опити по-рано, но бързо бързо се отказах. Все още има периоди, когато са болни или преживяват нещо, основно малката да допълзи в спалнята, но сме подготвени. Спалнята е 220 дълга на 180 широка, така че има място за всички, дори при нужда и петимата  Mr. Green
Най-важното е да помислиш, кое ще е най-удобно за вас като семейство, както и че не е задължително да е или едно или другото, може да комбинирате, примерно през деня спи в кошарката нощем при теб или до теб. Има варианти на кошарки, които нямат предна преграда и реално са залепени до спалнята, така хем бебчето е на своето си легло, хем е до теб на една ръка разстояние.

# 306
neonkaa, Айла ти е отговорила, същото е и моето мнение по въпроса!Ние, ако става въпрос спим и петимата на една импровизирана спалня(три матрака, наредени един до друг на земята), защото за мен така наистина е най-удобно, едновременно кърмя, успокоявам някое дете и аз си почивам, иначе ще ми е много трудно да се наспивам! Иначе ние си имаме кошарка, но тя се използва само през деня бебчо да си полежава в нея!

# 307
  • София
neonkaa, знам от познати, че при такива чести инциденти децата се водят при свещенник да им каже молитва, а също така се лее куршум.  Peace

Аз съм от малцинството не-спящи с децата. Wink И тримата спаха до 3-4 годишна възраст в една и съща кошарка (поетапно, разбира се, не едновременно Mr. Green).

# 308
Хей, сряда е първата сряда за месеца - време за срещичка! Simple Smile

Някакви предложения? Предпочитания? Други дни?

# 309
  • Не съм от тук и съм за малко

Толкова я чаках срещата, а тия дни имам майстор за парното в къщи.  Sad
Уговаряйте се, момичета, а аз се надявам да се включа някак си.  Hug

# 310
  • София

Аз съм ЗА.  Peace Следобяд ми е по-ОК, но ако кажете и за сутринта ще успея .

# 311
Ако искате, да мислим за друг ден?

# 312
За утре явно няма много ентусиасти. Sad
Тогава - за следващата сряда? Дотогава има време да си направим плановете.

Междувременно искам да обсъдим Коледния празник, защото се яви възможност да го направим на по-лъскаво място. Simple Smile Обаче трябва да си го заявим отсега.
Става дума за Виваком АртХол в бившата Телефонна палата на ул. Гурко. Мястото е хубаво - Теди да каже, беше на празника за началото на учебната година. Доста просторно е, има 50-ина стола, масите са малко, но някак ще се оправим. Асоциация Родители работи с Виваком по няколко проекта, така че гледат на нас като на партньори и ще ни го дадат безплатно за нашия празник. Ако отсега се заемем с подготовката, може да ни се получи много хубаво.
Единственият недостатък, който виждам, е че там е Синя зона, т.е. ако празникът е в събота, трябва да плащаме за паркиране. Затова предлагам да го направим в неделя, на 9.12.

Моля ви по този въпрос да реагирате бързо, защото трябва да подадем заявка за датата, да проверят дали е свободна и да я запазят за нас. Разчитам на вас!

# 313
  • София
Кабо, много добра новина, мисля, че ще е чудесно да направим празника на това място!

За 9-ти нищо не мога да кажа отсега. На 10-ти ще имаме концерт с Хосе Карерас в НДК и е възможно предния ден да имаме репетиция. Rolling Eyes  Има вероятност да се репетира направо в деня на концерта и в такъв случай неделята ще ми е свободна, но това още не е уточнено.

Ако преместим срещата за следващата сряда от 14 часа, ще гледам да не поемам други ангажименти и да дойда! Hug

# 314
Моля, кажете за новите желаещи мами повече за тези срещи  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт