МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 103 938
  • 732
  •   1
Отговори
# 570
Честито и от мен!

И сега ... като ми иззе купуването на посудата, аз какво да правя newsm78 Ако искаш отстъпи ми я - и без това с друго не помагам Praynig

# 571
  • София
  Здравейте,
предната година беше проблем липсата на вода. Спомням си че накрая моите много мрънкаха и ходих да купувам от съседен магазин за алкохол стекове вода, което не ми беше проблем, но носенето пеша ме затрудни. Ако няма уредена вода, може да се ангажирам да взема, само трябва да ми кажете колко и какви разфасовки.

# 572
  • Sofia, Bulgaria
Сладка мама честито и от мен на патерички,да си жива и здрава !Поради късния час в който писах и вечно недоспалия ми мозък направо съвсем забравих какъв ден е  Embarassed.Исках само да кажа,че от едно място вече имаме подсигурени малко подаръчета.Няма да са за всички деца а само за най - малките,но пак е нещо и от сърце.Момичето с което се видях е много мило  и въпреки изчерпания си бюджет иска да помогне колкото може.Най-вероятно ще дойде и тя на празника ни за да види колко сме много и догодина може да ни има в предвид по от рано Simple Smile .От Егмонд първоначално ни отказаха ,но сега водим преговори за малко книжки  и жената също ще се отзове според моите усещания.Предала съм списъка с записаните до сега деца + по още 2-3 бройки за някой записал се в последния момент.  Другата седмица ще ми се обади и ще знаем със сигурност.Продължавам преговорите и с други фирми.Кака Зори реши да не заминава със колегите си на студентския празник на Боровец и ще дойде с нас за да помогне с каквото може.Който се занимава със списъка с помощниците да я има в предвид.
За тези  който са в течение на състоянието на Айси ще кажа ,че вчерашния преглед мина по вода направо на фона на това което очаквах.Този път пак ще прескочим операцията.Увеличиха малко едното хапче,само защото вече е по тежичка,но като цяло важното е че за сега нещата са под контрол.След 6 месеца пак на преглед.

# 573
  • София
  Eми много се радвам за добрите новини за малката  Hug

# 574
Емили, много се радвам за Айси. Тя е борбено момиче. Дано всички новини за нея вече бъдат от хубави по-хубави. Hug Praynig

# 575
  • София
Благодаря ви за честитките! Hug
И сега ... като ми иззе купуването на посудата, аз какво да правя newsm78 Ако искаш отстъпи ми я - и без това с друго не помагам Praynig

Пешеходке, съгласна! Peace А салфетките? За мен да останат тогава торби за боклук, тоалетна хартия и течен сапун, евентуално един комплект меки пъзели за детския кът.

Емили, чудесно се справяш с намирането на спонсори!  bouquet На мен не ми стига смелост да им звъня, само имейли им пиша и сигурно затова нямам успех. Embarassed
Трогната съм от отзивчивостта на дъщеря ти да се лиши от прекарването на Боровец! Heart Eyes А новините за Айси са чудесни, все по-хубави да стават! Hug

# 576
И аз ще донеса един мек пъзел..

# 577
  • Бургас
Еми,браво на Айси! Hug

# 578
Емили, много се радвам за вас!
Пешеходката ми е взела думите от устата.И сега аз, с какво да помогна?

# 579
  • София - Дианабад
Да се включа и аз с идеите си за организирането на децата.
За 4-7 годишните ще ни трябват пъзели - например от 100-200 части, които децата, разделени на групички, да наредят. Ако има повече пъзели, може да бъдат разпределени по двойки или самостоятелно. Най-добре ще са някакви коледни май, но в крайна сметка каквито има. Обявява се победител.
За 7-9 годишните ще донеса игрите, които съм взела на моите деца в училище - "Безопасност на движението", състезание с маймунки, състезание с топчета. Наскоро гледах пак такава игра "Пътешествие из България" и ако имам възможност, ще я купя. Имам и една кула, която се строи и и който я развали, губи състезанието. Ако някой друг може да осигури нещо подобно, да свирка. Ще разнообразим със състезания, дано само залата да е подходяща за целта.
За 10-13 годишните засега сме замислили викторина. Ще трябва да има и нещо смешно и забавно. Мислех си също за някаква картина от клечки, които ние да съставим като модел, а децата да се опитат да прекопират. Може и игра със завързани очи /например пастир и овчици, на които очите са завързани и пастирът да докара до кошарата/. Преминаване под мост от сламки също съм правила в училище, но с 8 годишни и им хареса.

Предлагайте и вие, споделяйте нещата, които децата ви обожават. Много ще ме улесните!

Най-големите можем да ги поставим за наблюдатели дали се спазват правилата.

Миленка, честит имен ден на патерица! Пожелавам ти много здраве, все такъв ентусиазъм и вдъхновение!

bouquet

# 580
Еми, супер новини за Айси! Party

Ако ми пратите списъка с приблизителните бройки по възрасти, ще го препратя на Фют - с тях имаме уговорка да помогнат с книжки, но искаха първо да видят колко и какви деца ще има.

Петя от Радио Романтика пи писа, че от Билка може да дадат детски пасти за зъби, но още не е съвсем сигурно. И самата Петя сигурно ще дойде - тя ни е искрен фен.  Hug

За водата отговарям аз - ще донеса 100 бутилки по 0.5 л. Ако смятате, че няма да стигнат - помагайте.

Ще помоля младите консултанти от Националния център за безопасен интернет да дойдат да играят с децата на няколко игри, които центърът е разработил. Ако сте идвали на Фамилатлона или на Деня на мобилността, сигурно сте ги виждали - големи мемо карти и игри, в които децата се придвижват по голямо поле като пионки. Забавни са, децата ги харесват, но ще трябват доброволци от по-големите да помагат на консултантите.

горис, игрите звучат забавно, но не разбрах едновременно ли ще се случват? Колко души ще трябват, за да ги организират? Не се ли натоварваш с големи разходи, за да ги организираш?

Сладка, честит имен ден, макар и на голяма патерица.   bouquet

# 581
  • София - Дианабад
Кабо, аз повечето неща ги имам. Само ще помоля, ако някой има пъзели в наличност и иска да ги донесе, да свирка.
Игрите ще се играят според броя на участниците. Например играта с кули може да се играе сама, защото има достатъчно елементи, за да се ангажират всички. Останалите игри са за по 4-5 деца. Добре е да има по един помощник при всяка игра, за да има кой да ги напътства и да ги провокира. Ако няма, ще ги следим по няколко групички, едва ли ще е проблем  Peace.
А какъв е подът в залата? Ако може да спретнем едно състезание по пълзене назад, ще бъде забавно. Ако не става, само ще ходим назад или нещо друго, например да се водят по двойки, хванати с гръб един към друг.
За игрите от ценъра за безопасен интернет - страхотно  Heart Eyes. !!!

За Айси - браво  Hug!

Simple Smile

# 582
Според мен ще е хубаво да има игри за семействата - нещо като "Бързи, смели сръчни" + "Мама, татко и аз/ние". Simple Smile Да вървят като щафетни игри, в които има задачи за майки, за татковци, за деца, за комбинации от майка+дете, татко+дете, две деца, майка+татко. Може да са три или четири отбора от по две семейства, т.е. ако го извъртим два пъти, ще са участвали 12-16 семейства. Като имаме предвид, че на празника ще има около 25-30 семейства, това е възможност да се включат поне половината. А то със сигурност няма да искат всички да участват. Примерно, може първото състезание между 4-те отбора да е на щафетен принцип да пренесат 10 топчета за пинг-понг с лъжица от единия до другия край на залата. Втората игра да е по двойки - от всеки отбор едно дете седи на стол в единия край, а майката трябва да преведе бащата, който е със завързани очи, до детето и той пак със завързани очи да му обуе чорап. После същото - но майката със завързани очи. Третата игра да е щафетно бягане през лесни препятствия по двойки, но с участието на всички членове на отбора - т.е. да си помислят кои са най-печелившите комбинации от хора (дали таткото да носи най-малкото дете, дали двете майки от двете семейства в отбора да се водят, дали две деца от една възраст да са заедно... да си измислят стратегия).
Импровизирам в момента, но идеята ми се вижда плодотворна.
Това не и като алтернатива на игрите на горис, а като допълнение.
Ангажирам се да осигуря награди за отборите, за целта вероятно ще трябва да го обвържа с идеята на някой от проектите, по които работим. Те така или иначе са насочени към семействата и децата.

# 583
  • Не съм от тук и съм за малко
Ако ми пратите списъка с приблизителните бройки по възрасти, ще го препратя на Фют - с тях имаме уговорка да помогнат с книжки, но искаха първо да видят колко и какви деца ще има.
Цвете, ще ти пратя бройките, които имам до сега, най-добре ги завиши малко по полове и възрасти.  Peace
Еми, много хубави новини.  Hug Дано е все така.  Peace

# 584
  • Sofia, Bulgaria
Горис,Кабо Алма  newsm10 страхотни идеи.Вече нямам търпение да дойде деня,ще бъде страхотно!
Благодаря ви че се вълнувате с мен за Айси.Пропуснах да спомена ,че резултатите са от Д-р Велковки и става въпрос за сърчицето.Иначе в момента лекуваме цяла седмица тежка обструкция в белия дроб с инхалации на 4 часа и урбазон  Tired поредната тежка обструкция.Толкова е борбено това дете,такава  воля за живот, пу-пу да ми е жива и здрава.
След няколко месечно отсъствие  пиша втори пост на една и съща страничка и ми е малко неудобно, та за да не стане  и трети, приемете една виртуална почерпка без снимки заради бремелинките за здравето на порасналата ми Зори,която утре става на 19.

Общи условия

Активация на акаунт