МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 104 438
  • 732
  •   1
Отговори
# 195
  • София
   На мен вече все по-често ми минават мисли за четвърто, но половинката отдавна е заявил, че е приключил и не желае повече деца.
  Сега когато вече три седмици и трите деца бяха на Добрич и ни доскуча, веднъж той изкоментира на майтап леко, че като порастант и зачезнат нанякъде ще ни е скучно и може да си направим още едно  Simple Smile В момента съм на 30 години и някак самата мисъл, че ми е забранено да имам повече деца или не ми дават ми действа подтискащо някак...

# 196
Здрасти записвам се с Вивиян след 10 дни ще сме на 9 Симонка която е на 2 и едно малко съкровище което е в корема на мама цял месец! Grinning Още не се е родило а мъжът планира 4-то. Laughing Laughing

# 197
Здравейте и от мен. Добре дошли на новите мами. Като чета за реакциите на близките и ми става много тъжно, нашите близки всички се зарадваха, при нас както писах ме дразнят позцнатите, които си навират дългите носове, където не им е работа  Mr. Green
GI и моите деца отсега ме врънкат за четвърто, тъй като ще си играят по двойки, че 3 не става  Mr. Green . Иначе за написаното от теб съм абсолютно съгласна  Peace
Аз да се оплача или похваля /все още незнам кое точно  Mr. Green/ съм сама с малчовците от вчера та до понеделник - половинът замина в командировка. Вечер идва майка и спи при нас, че нещо съм от страхливите, но иначе като цяло сме си сами. В сряда ще ходя да си видя най-малкото човече и вече нямам търпение - не съм го виждала 1 месец, дано да е пораснал и всичко да е наред. Поръчах си от един английски сайт дрешки за него и са вече при мен, голям кеф е. Остава само креватчето и матрак да си купя и сме готови.  Whistling
Хайде от мен чао, отивам да се правя на "зла учителка"  Mr. Green

# 198
GI, и аз съм съгласна с теб, много ми е болна тази тема, ужасно е, че българите имат такива нагласи, истината е, че не им се гледат деца, не е свързано толкова с ниските доходи!
Айла, много хубави новини,щом така е казал мъжа ти явно ще размисли! Simple Smile Аз между другото водих епична борба за третото детенце с мъжо и ми е познато за какво говориш!
Радос, Слонбалон, хич няма да им се давате на такива коментари, а пък дай Боже с времето да разберат, че са грешили вашите близки!

# 199
  • София
Аууу, петък вечер е. Изпънала съм подутите си, уморени крачка на леглото и без да ми пука от хаоса, който цари наоколо, си вземам дозата форумски лаф!
Добре дошли на поредните ''съсипали живота'' си тройни майки!  bouquet
Темата за ужасно трудния живот на многодетните майки е винаги актуална.  Grinning
Поколения ще минат преди тази плоча да се изтърка от въртене.
Ние, самите, ще имаме  принос за промяната на нагласата на хората към имането на повече деца. Нашите деца са този принос. Те растат по начин, който ще им позволи да приемат за нормално многодетството, независимо дали те самите ще имат деца. Виждам пораснали деца от многодетни семейства - различни са, различни. Wink
В работата останахме само многодетната ми колежка и аз + пряката ни шефка, която има две сестри. Истинско удоволстие е да си общувам с тях /всички в тази фирма са по-млади от мен, междудругото/ - винаги сме на едни честоти,  бездънни източници сме на истории с деца, родители и животни!  Joy

# 200
  • София
Добре дошли на slonbalon, Радос и KalinaiVivi bouquet
Момичета, пожелавам ви леки бременности и повечко положителни мисли.  Hug Ще си променят мнението близките ви, след като мине известно време, сигурна съм.  Peace

Ние днес се прибрахме в София. Като изключим 41 градусовите жеги, изкарахме чудесни три седмици, далеч от големия град. Ежедневието на двамата големи беше почти едно и също. От сутринта до към 14ч., се ровеха в градината на прабаба си, да копаят и поливат. После обират краставиците, доматите, къпините и каквото успеят да достигнат... Привечер, след като захладнееше ходехме в един училищен двор да карат велосипеди. Средния син се научи да кара колелото си без помощните там. Бебето пък, редовно обираше зрънцата грозде, които можеше да достигне и като изсмуче вътрешността, плюеше люспите. Няма да ви казвам, че люспи имаше навсякъде из двора и къщата  Blush. Изглеждаха като циганчета - голи, боси, мръсни, но безкрайно щастливи  Joy Joy Joy Утре отиват на море с баба си.
Ние с баща им, успяхме да се преборим за два "почивни дни" и си направихме две романтични разходки с моторите. Първата беше из троянските села, а при втората, отидохме до Свищов да видим Дунав-а. Прекрасни няколко часа само за нас, ех...
От понеделник, ще започна да стягам баткото с дрехи, чанта и тетрадки, че е първокласник.

Приятни събота и неделя от мен.   bouquet

# 201
Няма какво да се заблуждаваме (по повод горе написаното), че не е лесно - не е, че е уморително - също е вярно, че е времеемко и понякога отчяно непостижимо - също. Във всеки  случай особено тук в България (по ред социални и други причини)! НО, ОБАЧЕ! Поне за мен лично - има само едно нещо за което да съжалявам - защо не си причиних тази "мъка" по-бързо и по-рано. Сега със сигурност щях да дондуркам поне 4-тото си "мъчение".  Има една кръчмарска песен за майката дето имала девет сина и заради брат си трябвало да даде един на чужди хора - често съм си мислела какво щях да реша на нейно място или в по-цивилизованото ни време - кое дете да НЕ родя. Още нямам отговор и надали ще имам някога. То нямам и трилема де... Май само си седя...

След едномесечен лежерно-приключенски застой тръгвам на работа от понеделник, Див(н)ото момиче на детска (за последна година), малкия батко ще бори седмокласническата предкандидатска хистерико-нервнокризисна година, другия ще търси пътищата на живота си - въобще малко ми е истерично стъжнено. Но както казват мъдрите - И това ще мине! Да сме живи и здрави!

# 202
Охоо, как е набъбнала темичката ни! Simple Smile

Ванче, и аз съм забелязала, че някак си многодетните майки са по-различни. Не мога точно да го определя, но има нещо по-така, поне това виждам в моите многодетни приятелки.

Мими, сигурна съм, че ще навиеш мъжо! Peace И аз това се замислям, че децата порастват вече и нямат толкова нужда от нас и след 4-5г.съвсем ще ни отсвирят, но ...има много но , поне в нашия случай.

При нас в понеделник е първия учебен ден и цялото семейство ще сме ученици, включително и таткото. Аз минах успешно изпитите и съм одобрена за едно обучение за счетоводител, което е много важно в моя случай, и се надявам да се справя максимално добре с него, защото горе долу от това зависи тукашния ни начин на живот.
И мен ме оплака онзи ден майка ми като й разказах какво ни чака - аз на обучение цял ден, после вечер на езикови курсове, таткото през деня на работа, вечерта и той на езикови и на интеграционни курсове. Но ние си знаехме, че няма да е лесно, така че не се и оплаквам.

Хубава вечер и весел уикенд! Hug

# 203
  • София, България
Благодаря ви момичета, вие, които вече имате вашите съкровища, сигурно сте свикнали с реакцията на хората, а пък и хората около вас са свикнали с положението. А на нас това ни е ново. Мамите в ранните седмици, като почнат да личат коремите и по-зле става. Но и аз като че ли вече свиквам да не ми пука, май ми мина онова насадено чувство ... като на срам от нещо, все едно правя нещо нередно. Преди години е било нормално, в белите държави е нормално, ние сме щастливи, така че всичко е наред. А и някак щастлива се чувствам, че ще разбием оня модел - стереотипа на първото и второто дете. Татито особено се радва, а особено и откакто се разбра, че може би чакаме момиче. Много е щастлив.

А относно трудностите - познавам майки, които изстрадват истински отглеждането и само на едно дете. Това се явява борбата на живота им и великото страдание. И на мен първият път ми беше по-трудно, с второто дете бях по-спокойна, по-лежерна и майчинството ми беше приятно. Ще видим сега как ще е. Лека нощ от нас!

# 204
  • София
Поне за мен лично - има само едно нещо за което да съжалявам - защо не си причиних тази "мъка" по-бързо и по-рано. Сега със сигурност щях да дондуркам поне 4-тото си "мъчение".  

И аз така. Blush

Много ми харесаха думите на Ванчето, че ние сме тези, които ще помогнем да се променят представите на хората около нас за многодетството! През последните години срещам много по-често многодетни семейства откогато и да било. Вярвам, че мисленето на хората се променя. Peace

Добре дошли на всички нови мами! Hug 

# 205

Много ми харесаха думите на Ванчето, че ние сме тези, които ще помогнем да се променят представите на хората около нас за многодетството! През последните години срещам много по-често многодетни семейства откогато и да било. Вярвам, че мисленето на хората се променя. Peace

Откакто и ние сме многодетни, забелязвам и други  Joy
Моите познати пък много ни се радват и в началото всички много искрено ни поздравиха. От време на време има и шегички, но те са в рамките на допустимото.

Най смешно ми е обаче като ми кажат майка-героиня hahaha
Миналата седмица сме ги натоварили по количките двамата дребни и целокупно се занесохме до един голям магазин. Баткото и по-големия са с таткотп, а бебето с мен по други щандове в магазина. По едно време меря нещо и викнах таткото да пази бебето, а другите двама се щурат наоколо и малкия се закача с продавачките( те дотогава на видяха че сме заедно)  Излизам от пробните и вземам бебето, в същия момент и другите двама долитат " мамо, мамо". Девойката дето ме обслужваше се потресе! "ама ВСИЧКИТЕ ли са ваши! Майка -героиня" Joy

# 206
  • София
"ама ВСИЧКИТЕ ли са ваши! Майка -героиня" Joy

На хората три им се струват много, но 13 са повече да ви кажа. Laughing

Добро утро с новините Wink

С 13 деца под един покрив

# 207
Добро утро.
Цитат на: Дива ирландска пешеходка (LSD) в Пет., 31 Авг. 2012, 20:52

Поне за мен лично - има само едно нещо за което да съжалявам - защо не си причиних тази "мъка" по-бързо и по-рано. Сега със сигурност щях да дондуркам поне 4-тото си "мъчение".   
О-о това ще си го причиня със сигурност, живот и здраве  Praynig
Радос много си права за насаденото чувство, все едно сме......., но както казваш - ние се чувстваме добре, взели сме правилният избор за себе си и т.н.
Ванче този репортаж е гледал синът ми и оттогава само се тюхка, защо не съм почнала по-рано да раждам и да родя поне толкова деца, че да имат за отбори /направихме вкъщи на двора футболно игрище/  Mr. Green

# 208
И аз съм от тези, на които им е тъжно, че сигурно ще пропуснат четвъртото мъчение, защото са позакъснели!
Това за майката-героиня и на мен са ми го казвали, като че ли имам наистина не 3, а 13, ама то е разбираемо с този стереотип на българите за двете деца!
Цветенце, а твоите батковци на каква възраст са?

# 209
  • Варна
И на мен ми се струва, че сега откакто сме с 3 деца срещам много повече хора с 3. Сега в класа на бъдещият първокласник сме 3 майка с по 3, доколкото знам.
Ех четвърто мъчение. Вие за миражи тука май си говорите. Добре че поне успях до 3 да ги докарам.

На новите мами искам да кажа да не обръщат внимание на горчивите думи на близките си. Уви за доста хора ние сме различни и не се вписваме в традиционното рекламно семейство от мама, тати, момче и момиче.

Общи условия

Активация на акаунт