Хора с психопатии - познавате ли?

• 39 178
  • 296
  •   1
Отговори
# 15
Въпреки,че прочетох линка,все пак не ми стана ясно-не говорим за психично болни хора,нали?Или напротив?Аз го разбрах като един вид психопатии на характера.

# 16
Мидичка, не, не говорим за психично болни.

И въпреки всичко, ако подобни хора са преценили и потърсили помощ е много вероятно да имат и някаква диагноза от лекар и да са на медикаменти. Които до някаква степен да им овладяват разрушителното поведение.

# 17
Малка градска легенда е, че опасните психопати всички са чаровни като Американския психар и Ханибал Лектър. Чакай да видя...готвя, свиря Бах, знам какво се прави с японски меч и не обичам груби хора без обноски. Мама му стара, сега разбирам защо родителите ми строго ми забраниха да уча медицина.

Не, в повечето случаи психично болните психопати са нискограмотни, бедни и с изпопадали зъби.

Обаче има доста хора, които са високо функционални и въпреки че всичко им е наред, въпреки че е напълно ненаучно- душите им са болни. Имат някакви вярвания, някаква история за себе си, нещо нематериално, което е изключително демонично. Макар да е нематериално, то на всяка крачка определя действията им. Затова казах, че понякога мислене с останки от комунизма е токсично.

Съвсем сигурна съм, че може да се държиш като психопат от филмите и да си напълно нормален, дори без да имаш мозъчни изменения и тежко детство. Обаче не е на мода да се заяви, че вярванията и мисловните модели могат да са антихуманни, грозни, токсични, демонични. Но познавам такива хора. Именно тези мисловни модели им дават сила, дори харизма, което е ужасно.

# 18
Mamacita Bandida, а когато имаш съвсем нормално детство, всички се грижат за теб и задоволяват всичките ти прищевки? И въпреки всичко си зъл и лош? Тогава какво, пак ли средата е виновна? Сигурно този път, че родителите са направили всичко за този човек.-

# 19
Това са преди всичко болни хора, които трябва да се лекуват,

В голяма грешка си - те не се възприемат като болни хора. Психопатиите не се лекуват с медикаменти. Те затова са гранични психични разстройства - на границата между същинските психични заболявания и психичното здраве. Обикновено такива хора се възприемат от другите като странни, особени, ексцентрични и т.н.

# 20
Преминаването от характеропатия в психично разстройство не е рядко срещано явление. А шизофрениците също не се възприемат като болни.

# 21
  • Бургас
Познавам. Имах период от живота си, в който бях като магнит за такива  ooooh! Много зле ти се отразяват подобни хора, знам ... От повечето аз просто се отдалечих и прекъснах отношенията ни.

Според това, което изчетох /от линка, който си дала/ нормални хора почти няма... което изобщо не е далече от истината. Mr. Green

Но когато това е постоянно и ако е и диагностицирано ... става много сложно ако човекът ти е много близък... не знам при теб за какво иде реч. Иначе най-лесно е просто да прекъснеш всякакви контакти.

темата ми идва малко  Sick
това все едно да сочиш с пръст човек инвалид.  ooooh!

Че трябва да се лекуват си права, но малко го правят, а и лечението рядко има кой знае какъв ефект по мои наблюдения.
Никой не ги сочи с пръст, просто си говорим...
Ти имала ли си в близкия си приятелски или семеен кръг хора с подобни проблеми? Знаеш ли за какво става въпрос, като те тормозят /най-общо казано/ всеки ден?

# 22
Познавам една, която отговаря на това описание едно на едно:

"Психопатите са патологични лъжци. Техните отношения с другите хора са практически дефинирани от манипулация и експлоатация. Психопатът не вижда никаква причина, поради която да бъде честен или грижовен, загрижен за другите хора. Те обикновено са много добри в лъжите, понякога са способни да объркат дори опитни разпитващи. Понеже те са неспособни на срам или страх, езикът на тялото при тях или тонът на гласа им, и други подобни знаци, никога не ги издават, както обикновено се случва с другите лъжещи. Всъщност те абсолютно не се страхуват от това да бъдат хванати в лъжа. Когато те са поставени в ситуация да отговарят на реални въпроси и да се сблъскат с реалните факти, те, без дори да направят пауза, ще преработят своята история така че да пасва на фактите и да изглежда консистентна. Това непрекъснато преработване на тяхната история води до противоречия, които оставят слушателя объркан."

Да е психопатка не ми е хрумвало, по-скоро си мислех че е зла.

# 23
Познавам. Имах период от живота си, в който бях като магнит за такива  ooooh! Много зле ти се отразяват подобни хора, знам ... От повечето аз просто се отдалечих и прекъснах отношенията ни.

Според това, което изчетох /от линка, който си дала/ нормални хора почти няма... което изобщо не е далече от истината. Mr. Green

Но когато това е постоянно и ако е и диагностицирано ... става много сложно ако човекът ти е много близък... не знам при теб за какво иде реч. Иначе най-лесно е просто да прекъснеш всякакви контакти.

темата ми идва малко  Sick
това все едно да сочиш с пръст човек инвалид.  ooooh!

Че трябва да се лекуват си права, но малко го правят, а и лечението рядко има кой знае какъв ефект по мои наблюдения.
Никой не ги сочи с пръст, просто си говорим...
Ти имала ли си в близкия си приятелски или семеен кръг хора с подобни проблеми? Знаеш ли за какво става въпрос, като те тормозят /най-общо казано/ всеки ден?
Да, точно защото знам, за какво става на въпрос, имала съм два случая в близкото обкръжение.
В единия случай завърши фатално /самоубийство/.

Към лечение може да ги убеди и насочи само много, много близък човек, мъж, деца, майка.
Хора без чувства не съществуват, и те изпитват някакви чувства, колкото и да са изкривени те.

# 24
  • Бургас
Тогава? Защо ти е  Sick темата? Между всички празни приказки, може пък някой да даде някакво решение и светлина в тунела... въпреки че се съмнявам.

Твоите близки лекували ли са се?

Аз имам такава много добра позната /добре че по стечение на обстоятелствата остана да живее в друг град/, която от около 3 г е на лекарства и почти нищо не се е променило ...

# 25
Тогава? Защо ти е  Sick темата? Между всички празни приказки, може пък някой да даде някакво решение и светлина в тунела... въпреки че се съмнявам.

Твоите близки лекували ли са се?

Аз имам такава много добра позната /добре че по стечение на обстоятелствата остана да живее в друг град/, която от около 3 г е на лекарства и почти нищо не се е променило ...
То от лечение до лечение има разлика. Не всяко лечение помага, а е трудно да се назначи правилното. Лекарите пробват, пробват докато не нацелят правилните медикаменти.

При единият случай след около 5 години неуспешно лечение, най-накрая успяха да му сложат правилното и се оправи за около година, но хапчетата ще си ги пие до края на живота. Беше жесток човек, лъжец, нямаше жал за никой и нищо. След лечението стана един съвсем нормален човек.

Другия случай беше подобен, след около година неуспешно лечение по принуда на семейството,
защото не са издържали вече,  се стигна до самоубийство. Но и човекът не си вземаше редовно хапчетата.

Най-правилното е, ако не можете да помогнете на такива хора, отдръпнете се, поне да не пречите.

# 26
  • София
изобщо не виждам какво лечение може да има, като всеки от нас си го носи в някаква степен. Откровените психопати (това не е ли вече остарял термин  newsm78) от каво и как ще ги лекуваш, като те не са болни! Просто са си такива! Единственият лек, който виждам, е за общуващите с тях да престанат да причиняват този дискомфорт и да се отдръпнат, доколкото е възможно. Кофти е, когато такъв човек е близък роднина и няма отърванеот него.

# 27
Аз и голяма част мои познати отговаряме на разни точки описани в линка Simple Smile А имам и близка, която отговаря на всички точки по точка "8. Зависима личност". Аз имам по малко от всички видове психопатии ....  newsm78 Може би трябва да потърся помощ.
Но се чудя, ако имате познат, за който смятате че може да има такова личностно разстройство.... бихте ли дали мнение, бихте ли споделили с близките, за да помогнете и ако да какво бихте казали - "Мисля, че жена ти (примерно) е психопатка и се нуждае от лечение"?

# 28
Е според класификацията 90% от хората са с психопатии.
Наистина има много, особено в БГ. От алчност освирепяваме на моменти. Искат още и още и още - по-хубава работа, по-всестранно развито дете, по-по-по-по.... Отнасят го околните...
И алчността не я разбирайте само в материален план, плс., макар че е предимно в такъв, но има и други аспекти. В желанието си да 'имаш' повече и повече, не само пари и блага, ами и емоции /примерно двама мъже/ ../две жени/. Обществото се променя, може би, а може би винаги си е било такова, незнам....

# 29
Всеки може да открие в себе си някакъв вид психопатии.
Но има доста задълбочени случаи на такива тогава, когато "помитат" всичко около себе си.

Общи условия

Активация на акаунт