Хора с психопатии - познавате ли?

• 39 177
  • 296
  •   1
Отговори
# 30
А конфликтните личности какви са, според вас.
Примерно от типа 'винаги прав', коментиран в съседна тема, имаше го класифицирано в линка..... Каквото и да му кажеш, не е вярно, за да е в конфронтация... Наистина се бърка с обикновена лошотия. А всъщност може би обикновената лошотия просто си е психопатия.

# 31
Mamacita Bandida, а когато имаш съвсем нормално детство, всички се грижат за теб и задоволяват всичките ти прищевки? И въпреки всичко си зъл и лош? Тогава какво, пак ли средата е виновна? Сигурно този път, че родителите са направили всичко за този човек.-

Нещо като Добрият син, филмче, от което ме побиват тръпки...

Най-простото, за което се сещам е, че родителите често са слепи за нещата извън "всички прищевки". Понякога детето получава или си изработва свят, който е болен и нефункционален. Как става това, не знам, но знам, че може да стане просто ей така. Този свят отново може да го наречем "митопоетичен", защото не е точно свят на ежедневни факти. Всичко е наред, но детето действа, все едно е зло.

Може би именно защото му се дава всичко, а никой не се грижи за душата му, за това да насочи вниманието му към позитивната част на невидимия свят.

Там е работата, че децата имат въображение, могат да го реализират в действията си в света, нямат никакви задръжки. А ако въображението не е насочено добре, може да доведе в реалността доста грозни неща. Имайки предвид, че за възрастните светът на въображението няма значение, смята се за детински и нереален, детето има пълна свобода да се превърне в отвратителен демон.

Както казах, не всичко е на ниво физиология и мозък. Понякога е нещо невидимо, но това не го прави нереално, особено ако променя поведението...

# 32
Мамасита, за този ли филм говориш - по истински случай - невероятно кадърен млад лекар, на почит сред преподаватели и т.н., всъщност вилнее по нощите, наема си масажистки, малтретира и даже беше убил 1 или 2 момичета... А си има приятелка, с която се готвят за сватба. И това е 2010 год. има страница в Wikipedia по този случай. Не помня заглавието на филма...
Това са опасни хора с двоен живот, те към кои приспадат?
Болни за лечение или просто умели манипулатори?

# 33
Не, за онзи с Макколи Кълкин и Илайджа Ууд.

http://www.imdb.com/title/tt0107034/

Там е работата- въпрос на избор е. Животът, идеята за лошото поведение е там някъде. Зависи дали ще я отиграеш.

# 34
  • В Космоса
На мен ми е по-интересно познавате ли нормални хора. И какво трябва да значи "нормален". Аз си мисля, че такова чудо няма. Всички ги избива нанякъде... Crazy

# 35
Познавам и нормални. Понякога са по-ексцентрични и конфликтни от златните и харизматични психопати. Неточно е да се каже нормални- по-скоро автентични хора. Не е нужно да са съвсем балансирани. Не е нужно да не са имали или да нямат конфликти. Въпросът е как се държат след това и как се отнасят към себе си и другите.

В "Сидхарта" на Херман Хесе Сидхарта се влюбва не в учението, а във външния вид на Буда. При него всеки пръст излъчва покой, пише Хесе и Сидхарта се чуди как може човек да стигне до това състояние, че да промени себе си.

Нормалните, автентични хора са имали кризи, преодолели са ги и имат излъчване. При психопатите блясъкът е студен и повърхностен. Дори повърхностно да са хармонични, примамливи, балансирани, усещаме, че нещо не е наред. Дори в 21 век, когато е малко срамота да се говори за такива нематериални, но проявими в света неща.

Хънтър Томпсън е бил нормален човек.

# 36
Разликата е, че едните са в перманентно такова състояние.
Спасение не зная. При случай, че е близък човек е твърде зле.

# 37
смятам , че все пак по-тежките случаи са психични отклонения ,
 по-леките са някакви гранични състояния ,
наистина помитат всичко около себе си , като торнадо и изкарват другите виновни , а те са готови с пълна сила да продължат напред , защото не чувстват нищо ...

# 38
Акаша, то тъпо човек да се изказва за себе си, но....аз съм токова нормална, та чак безумно скучна.
Добре, че не всички "лудости" и мании се предават по наследство. )

Снежа63, е точно за това перманентно състояние говоря аз. И да, жалко е, когато това са ти близки хора. Дори и да игнорираш тях на даден етап, те са способни да съсипят отношенията ти и с други роднини, познати, приятели.

# 39
Mirama, не се мисли за толкова нормална:)
Скучните хора са най-ненормалното нещо на планетата.

# 40
Mirama, не се мисли за толкова нормална:)
Скучните хора са най-ненормалното нещо на планетата.

Хахахаха, направо ми постави диагноза. ))))

# 41
  • В Космоса
Mirama, това че ти се определяш като нормална хич не е гаранция. Съвсем наскоро имах идентичен случай. Нещо говорихме този колко откачен бил, другия колко луд и стигнахме до извода, че всички ни пере съчмата. В този момент една позната вика "Аз съм нормална!". С моят мъж се спогледахме подигравателно, а и нейният също направи някакъв коментар в опозиция. Всъщност тя наистина прави такова впечатление на пръв поглед - на  толкова нормална, но на втори и трети започваш да си мислиш, че май прекалено нормално не е на нормално. Mr. Green

# 42
Акаша, и това е вярно. ) Но...все пак нали трябва да се заблуди противника. )

# 43
Съгласна съм на 100%, "душата на компанията" са обикновено най-големите психопати.

Душата на компанията - поне това не съм  Praynig
Иначе от прочетеното в Уикипедията се колебая между няколко от профилите. Embarassed

Но се надявам, че човек който подлага на съмнение своята нормалност и е критичен към действията си, не е толкова зле.

Познавам такива хора, но не мисля, че психопатиите могат да се лекуват, те не са заболяване, а изкривяване на характера. Когато една или няколко иначе обикновени черти се развият в крайност, за сметка на други черти, които иначе биха играли ролята на противотежест. Защото противоположностите в някаква степен са част от нормалната психика.

# 44
Аз познавам.
Тъжно, но факт Sad.
Наложи се да се поинтересувам доста сериозно, да чета книги по темата, за да схвана с какво същество си имам работа.До тогава не се бях сблъсквала.
Техния мозък функционира различно просто.Поведенчески обаче могат да имитират всякакво добро държание, стига да имат полза.
Молете се да не ви среща Praynig.
Дори най-близките ми приятелки не можеха да разберат за какво долно и манипулативно същество лишено от всякакъв морал и емпатия им говоря.Трябва да го видиш в "действие".
Действително, че страшно трудно се разпознават, фалшивата идентичност която поддържат за пред "хората" е желязна, но истинската същност лъсва по някое време пред домашните. Там няма как да се скриеш.
Ако попаднеш на "мушката" на такива хора могат да ти изцедят жизнените сокове буквално. Почти съм станала специалист в разпознаването и защитните мерки Mr. Green.

Общи условия

Активация на акаунт