Хора с психопатии - познавате ли?

• 39 178
  • 296
  •   1
Отговори
# 60
Не знам защо ти се струва толкова коренно различно да съдиш за човека по дрехите и по тялото му. В оформянето на тялото се включват толкова много съзнателни и несъзнателни фактори, че то не е само някаква даденост, напълно отделена от характера на човека.

Лицето на Чарли Шийн какво ти казва? Нещо много неуред има.

Не е само до тегло- много може да ти каже разпределението на тлъстините. Плосък и разлят задник? Вероятно седи на стол много, работи в система и може би страда от административно мислене. Стегнат и атлетичен? По-вероятно да не обича системите, да е господар на себе си и да е по-автентичен човек, но трудно да се води и кара. Знаеше ли, че провисналата гуша зависи много от положението на главата? От вирене на брадичка на стари години гушата провисва. Това ми казва някои неща- човекът не е атлетичен, никога не е бил, защото в спорта не може нищо да направиш с такава стойка на врата. Има някаква гордост и префърцуненост.

Нямам лошо отношение към такива хора, просто имам предвид, че може би трудно ще върша работа с тях.

Хайде да не бъдем толкова модерно политкоректни- има дебели хора и са дебели заради избора или заради обстоятелствата, но дори да е от обстоятелства- значи не са имали сили да им се противопоставят. Безсилните хора са изцеждащи и опасни.

# 61
Mamacita Bandida, защото да съдиш за характер на човек по тялото за мен лично е несериозно.
И реално не виждам каква пряка връзка има едното, с другото.
Мога да не харесвам както слаби, така и дебели хора, просто защото не ми допадат по някакви показатели. Но да ги отхвърлям, защото примерно са с Х-килограми повече от това, което аз смятам за ок...не го правя.

Да взема да ти покажа една моя снимка, да видим каква ще ме изкараш. ))))

# 62
За характера на хората, с какво се занимават, какви качества притежават може и да съдиш по външен вид, по точно да се ориентираш, но за психопатии е малко сложно, тъй като това са качества на съвсем нормални хора, но развити в паталогични размери.

# 63
Аз никого нищо не изкарвам- забележи, че никъде не съм писала за морални категории, никого не определям като безнадежден. Обаче ще се съгласите, че имам пълното право да преценя дали човек с даден външен вид, стил на обличане или говор ще пасне на моя характер.

Както казах, някои типажи са корозивни за характера ми и ги избягвам. В стандартния случай обаче човек е възпитан, че трябва да се опитва да харесва всички. Никой не го е научил, че може да не харесваш всички, че вътрешното ти чувство трябва да се слуша.

Много рядко се вижда човек със зла външност. Не е хубава гледка.

Да, дебелият може да компенсира с други качества, но опитът ме е научил, че тялото издава повече от социалната полировка и личната история. В крайна сметка то е основен източник на впечатления и усещания. В кризисна ситуация, когато прекрасната социална персона се разпадне, предпочитам човек, който да може да мисли с мускулите си. Плътта има мъдрост.

Всичко това е много сериозно за мен- а това, че е несериозно за теб, изобщо не ме засяга.

# 64
Mamacita Bandida, разбира се, че имаш право дали ще ти пасне на теб. Но в първия си пост се изказа, как едва ли не човек с наднормено тегло е с Х-проблеми, само защото бил извън нормите. А нормите се определят основно от обществото, в което живеем.
Ако отидеш в друга държава, там порядките и възприемането на хората по физически белег може да е съвсем различно.

# 65
Не обичам абсолютизмите, но някои страни са попрекалили с широките граници. Не мога да повярвам, че човек, който не може да измине 300 метра и да изкачи два етажа заради тлъстини ще има и много оригинална, трезва мисъл. Може да има изключения, но като цяло от древността важи максимата за здрав дух в здраво тяло.

Както казах, аз се вглеждам в хората. Има различни видове на разпределение на тлъстините, не всяко тяло е еднакво, а някои видове разпределение говорят за състоянието на човека. Прекалено многото кортизол и адреналин си личат във фигурата. Двама човека, единият- български дебелак, нагъващ пържоли, другият- американец, пиещ по три литра кола на ден, ще имат различно разпределение на тлъстините. Знам достатъчно, за да преценя, че този с колата и захарта ще е много труден за съвместен живот, главно защото ще му се вдига и пада непрекъснато кръвната захар, със съответните промени в настроението. Което с годините може да си стане цяла психична болест...

Както виждате, моят характер и мислене са доста невъзможни, трудно приемливи. Единствената разлика със социопата е, че не държа другите да ги приемат, не държа да ги манипулирам и унижавам. Просто търся хора от своето племе.

# 66
Стана ми интересно за деформираните крака? В какъв смисъл деформирани от обувки?  newsm78

# 67
Стана ми интересно за деформираните крака? В какъв смисъл деформирани от обувки?  newsm78

Абе то краката ще ги видиш...) Ама ако други части от тялото са деформирани, какво се прави тогава Mamacita Bandida?. )

# 68

Нормалният човешки крак има специфична посока на палеца- леко насочен навън. Детските крака са такива. Носене на обувки, особено с отри върхове, прибира палеца навътре, а понякога го прибира прекалено и се получават кокалчета.

Това не само е неестетично, но и променя походката. С някои дами на токчета дори не може да вървим заедно и да си говорим, камо ли да свършим работа.

Ако някоя жена толкова се подчинява на конвенционалното, че е деформирала краката си до крайност с токчета, не ми харесва. Не ми харесва подчинението, неспособността да се заслушаш в тялото си и в крайна сметка неспособността дори да ходиш нормално. Не ме интересува какво има в главата, интересува ме може ли да се забавляваме, да спринтираме заедно заради лятна буря...такива неща. Ако човекът до мен е спънат, ми е притеснително.

# 69
Ако някоя жена толкова се подчинява на конвенционалното, че е деформирала краката си до крайност с токчета, не ми харесва. Не ми харесва подчинението, неспособността да се заслушаш в тялото си и в крайна сметка неспособността дори да ходиш нормално. Не ме интересува какво има в главата, интересува ме може ли да се забавляваме, да спринтираме заедно заради лятна буря...такива неща. Ако човекът до мен е спънат, ми е притеснително.

Това е абсурдно - първо крак може да се деформира и от ниска обувка, просто от ниско-качествена. Например баба ми е с деформиран палец, но тя е висока жена и никога не е ходила на токчета, просто такива са били обувките навремето. Имам наблюдения над много елегантни жени, с изключително елегантна походна на висок ток, така че не съм изобщо съгласна че походката на високия ток е неестетична  Stop. И човек може да е много спънат и на ниски обувки и това изобщо не може да е определящо за характера му.
Дебел човек може да е в следствие на болест или мислиш, че щом е стигнал до там да се разболее той така и така не струва като събеседник, защото и духа му е болен?! Тези анализи в стил Шерлок Холмс не ти се отдават според мен  Peace

# 70
  • на брега на морето
Приемам безусловно тезата на Мамасита относно краката. Аз имам кокалчета на двете стъпала от младежките си години. Походката ми е тромава и некрасива. Обувки с височина на тока 2-3 см ми докарват нетърпими болки след 200 метра ходене. Това силно ограничава социалните ми контакти, защото ме задържа на едно място, не мога да се движа с лекота, не мога да продължа напред. Няма да споменавам в какво се превръщат и най-красивите ми обувки - в грозни мекици.
Според езотериката краката ни носят напред в живота. Снощи получих ужасни крампи в подбедрицата. Моментното ми състояние е: в капан съм, как да се измъкна.

# 71
  • София
Външният вид на човек е сигнал, ама само за това как наблюдателят обработва информацията и какви предразсъдъци ще вложи в последващото общуване. Добре че не съдя за хората само по външния им вид, че например не ми допадат ниските жени (а аз съм височка за жена и всяка под 170 ми се вижда ниска), че и оплешивяващите мъже. Колко чудесни хора нямаше да познавам, ако се водех по тези си принципи на предварителна нагласа!

Котьо, сега ще разбереш на кои хора им пука за теб и те харесват.

# 72
Котьо Тръмп, и това пречи ли ти на душевността по някакъв начин?

Или щом човек има някакъв физически проблем, недъг, или друго, значи е кофти човек?

Mamacita Bandida, интересно тогава какво е мнението ти за хората с физически проблеми и недъзи по рождение? Те сигурно също не са ок?

# 73
Приемам безусловно тезата на Мамасита относно краката. Аз имам кокалчета на двете стъпала от младежките си години. Походката ми е тромава и некрасива. Обувки с височина на тока 2-3 см ми докарват нетърпими болки след 200 метра ходене. Това силно ограничава социалните ми контакти, защото ме задържа на едно място, не мога да се движа с лекота, не мога да продължа напред. Няма да споменавам в какво се превръщат и най-красивите ми обувки - в грозни мекици.
Според езотериката краката ни носят напред в живота. Снощи получих ужасни крампи в подбедрицата. Моментното ми състояние е: в капан съм, как да се измъкна.
Отхвърлям изцяло тезата на Мамасита и за краката и за другите генерализации относно външен вид. Нося токчета(над 7-8см) от 15 годишна, ходилата ми нямат и слаб намек за деформация, пръстите на краката ми са особено красиви и нежни. Походката ми е елегантна,никога не съм имала крампи, а на токчета съм обикаляла софийския център многократно, целодневно, обожавам да ходя пеша. Разбира се имам и ниски обувки Simple Smile Имам и много приятелки носещи високи токчета с елегантни походки и без деформации  Wink

# 74
Казах ти, не давам морални определения, не поставям хората в категории. Гледам единствено дали са ОК за мен и ако не са изцяло ОК- колко ресурс имам, за да ги търпя или дори да започна да ги харесвам. Както виждаш, в такова поведение има огромно пространство за приемане, ако човекът покаже данни. Но в повечето случаи не се въздържам от първоначална преценка. Тя не е предразсъдък, тя си е разсъдък.

Знаех си защо Andariel не ме обича истински...заради скромните 165 сантиметра...

Моето не е нагласа, както казах. Безобидна нагласа и закачка имам към хората над 185- не знам как се живее толкова далеч от земята. Моето е резултат от много преки наблюдения и опит. Дали струва или не струва? Ще си покаже, но не съм длъжна да харесвам всеки, макар и да не давам категорични морални оценки. То не знам дали може да има такова нещо като категорична морална оценка...

На мен високите токчета ми пречат на усещането за света, чувствам се именно като хваната в капан.

Походката на висок ток може да е естетична, но изисква адаптация на скелета, която е неестествена и след време дава неестетични резултати. Със сигурност променя и съзнанието.

Замислете се- еднакво ли ще ходите на фини токчета или с готини равни ботуши от хубава кожа? В едната ситуация сте фина дама, в другата- завоевателка.

Общи условия

Активация на акаунт