Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 100-тнa тема

• 198 772
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
          патешко                                                                                     пълнозърнест хляб

# 511
Здравейте!  wavey Минавам да ви покажа една уникално вкусна Торта Кодрит Кадир (арабска торта с крем карамел). Невероятно вкусна стана! И до сега никога така десерт не ми се беше получавал, много добре стана - и на вкус и на вид (то се видя, че умря циганката дет ме хвалеше, та сама си се хваля)  Laughing
Направих го по тази рецепта. Единственото, което промених е, че за крем карамела сложих на половина от написаните продукти в рецептата.

Торта Кодрит Кадир

Парченце

Последна редакция: нд, 12 авг 2012, 21:23 от Фики

# 512
Днес е ден на варивата и  затова:
Пък и готвачът готви каквото му се яде hahaha
 Може ли парченце от кодрит-кадира, моля! Praynig И от добружанската кавърма няма да се откажа - все пак съм половин добружанка, а мидите са изкусителни...  bouquet Всичко, което сте показали момичета и Бонго Mr. Green е направено с майсторлък и поднесено подобаващо! smile3501 smile3525

# 513
От мен една торта с кроасани и крем карамел  Simple Smile

Последна редакция: нд, 12 авг 2012, 21:35 от huliganka

# 514
  • Балчик
Колко отдавна не съм се появявала в тази тема. Красоти и вкусотии видях, но не съм и очаквала друго. У нас тази вечер пица:

и с лук :

От сутринта- добруджанска кавърма:

От тези дни:

борщ

салата рапани

месно гювече с картофи

мляко с ориз

Наполеон

Последна редакция: нд, 12 авг 2012, 21:37 от Джемма

# 515
Джемма очите ми останаха в добруджанската кавърма  Embarassed

Аз  пък днес реших да направя едни бисквити от покълнало жито, получи се това:

Ето и рецептата за Бисквити от покълнало жито  Wink На вкус станаха като меденки.

# 516
Джема, мишки, Илианка, все вкусотии у вас   bouquet
Фифи, чуден ти е кодрит-кадир-а!   bouquet ще ме зарибите и аз да го правя.
све, много хубави банички!
а на Цецето тестяно мазната вълна много ми хареса  Crazy
100yanka ,    интересна питка  Peace

у нас днес

палачинки

печени картофи с наденички

винен кебап с глиганско

пълнени чушки

пилешки хапки със зеленчуци и джинджифил

пиле с ориз

печена риба с картофи соте

# 517
Джемма, писала ли си някъде как правиш Добруджанската кавърма? Аз съм правила, яла съм като дете - баба ми правеше, но искам да направя справка с теб. За съжаление рецептата на баба ми си отиде с нея, сега догаждам.

# 518
Ето едно чудесно предложение за добруджанска кавърма
тук

# 519
печена риба с картофи соте

Пеп-чо, как правиш печената риба? Като че ли не е на скара? Изглежда страхотно!   bouquet

# 520
във фурната, на хартия за печене  Peace на мах. за 10-12 мин. е готова

# 521
Днес печена сьомгова пастърва с неснимана салата и стерилизиране на корнишони - по 3 буркана в тенджера на котлона Mr. Green
По въпроса за кавърмата - майка ми надипляше корите в няколко тави и ги оставяше да "изпръхнат". След няколко часа или една нощ, ги заливаше със сместа, посочена от Цецето - яйца, мляко, сол и сода. Отгоре бучици масло и във фурната. Беше нежна и сочна баница. Дано съм била полезна. Hug Отново вкусотии, да бягам, че ще огладнея. Laughing

# 522
  • Балчик
pina, не съм писала рецептата. Баба ми я правеше без сирене, но аз слагам, че домочадието иска. Иначе корите се навиват на хармоика, поливат се с олио и се заливат с яйчно-млечна смес, като яйцата са повече отколкото в баницата. например на 1 кофичка мляко слагам 4-5 яйца, а при баница слагам 3. НИщо особено не е. Ти как я правиш?

# 523
Баба ми за заливката събираше от кисело мляко (домашно овче) само каймаци. Цял буркан с каймак. Пак яйца. Не помня каква мазнина  Thinking Аз се опитвам да замествам каймака със заквасена сметана. Замислила съм някой ден да си купя от Турция каймак (продават) и да пробвам с него.  Thinking

# 524
  • Балчик
Тя баба със свинска мас правеше, ама аз нямам и слагам олио.

Общи условия

Активация на акаунт