Защо кърмата за възрастни е табу?

• 9 479
  • 50
  •   1
Отговори
# 15
И как си я представяте тая работа? Цял живот ще кърмите ли, що ли.  Мама го кърми до сватбата, после - жената.

# 16
  • На топло...
Разбира се.
А за ощетените има кравешка коластра за подбутване на имунитета.

# 17
Не разбирам какво иска да каже авторката на темата... как си го представя за да не е табу? Ако някоя кърмачка има желание, нека да се изцеди и да си пие, иначе няма начин да се пусне в магазинната мрежа - "Свежо прясно мляко от българска кърмачка" Simple Smile

# 18
Ако пък приемем, че млякото трябва да се приема само от бебета (малките на животните), то излиза, че не би трябвало да пием краве мляко...ами всичките млечни продукти
  Iliana,  ти си го казала, млякото за всички бозайници(и човека) е до време. А менюто може да бъде разнообразно и без тях.

# 19
Доника в епохата на интернета не е нужно чак по супер маркетите да се продава кърма.Има много електронни борси за търговия на кърма на които се продават ежедневно хиляди литри като 90% от купувачите са възрастни които вземат за собственна употреба.Ето примерно една такава борса
http://www.onlythebreast.com/breast-milk-classifieds/browse-cate … g-to-Sell-to-Men/
Така че за да си купи човек кърма от българка не е нужно и до супера да ходи като му е на едно кликване разстояние.Това е и българския вариянт в съвсем начален етап.
http://obiavi.grad.bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0 … D1%80%D0%BC%D0%B0
И мисля че съвсем практично и точно авторката е искала да каже че е добре който иска да купи било той възрастен или млад за своя употреба да купува след като от друга страна има не малко кърмещи жени които не биха пропуснали възможност да спечелят малко средства към семейния бюджет...и лошо няма мисля Simple Smile

# 20
С темата исках да провокирам дискусия. Някъде сме в грешка - или не трябва да пием никакво мляко (вкл. краве) като възрастни или като ще пием краве, да си пийваме и кърма.

Обаче кърма някакси не е прието да пием. И не защото е толкова дефицитна, а точно защото има някаква бариера. Това е телесна течност от друг човек...брр.
Интересно как за други неща сме много отворени, а кърма не си пийваме или поне аз нямам информация да се предлага примерно кафе с кърма като деликатес Simple Smile.

Другата гледна точка е, че трябва просто да си изясним дали има смисъл да се пие мляко от възрастни хора. Аз нямам еднозначно мнение по въпроса. Прясно мляко не пия, но пък обичам кисело, също и млечни продукти.

# 21
Кравето мляко е също телесна течност, но от животно.

Но като кажеш, че пиеш човешка телесна течност, това намирисва на нещо подобно на канибализъм Mr. Green

Всъщност най - доброто за младия индивид е видово специфичното мляко. Но пък човекът е на върха на хранителната верига, така че ще си ядем, каквото си пожелаем, нали така Wink

# 22
Доника в епохата на интернета не е нужно чак по супер маркетите да се продава кърма.Има много електронни борси за търговия на кърма на които се продават ежедневно хиляди литри като 90% от купувачите са възрастни които вземат за собственна употреба.Ето примерно една такава борса
http://www.onlythebreast.com/breast-milk-classifieds/browse-cate … g-to-Sell-to-Men/
Така че за да си купи човек кърма от българка не е нужно и до супера да ходи като му е на едно кликване разстояние.Това е и българския вариянт в съвсем начален етап.
http://obiavi.grad.bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0 … D1%80%D0%BC%D0%B0
И мисля че съвсем практично и точно авторката е искала да каже че е добре който иска да купи било той възрастен или млад за своя употреба да купува след като от друга страна има не малко кърмещи жени които не биха пропуснали възможност да спечелят малко средства към семейния бюджет...и лошо няма мисля Simple Smile

# 23
Човешката кърма е предназначена да изхрани човешкия индивид.Животинската кърма - животинският.Няма нищо смахнато в това,че нямаме желание да си пием кърмата.По-скоро сбърканото е,че приемаме животинска кърма.
Но, всъщност,това е все едно да питате защо ядем телешко, а ни е гадно да ядем човешко.Извинявам се за сравнението...А истината е,че млякото и млечните продукти,които ни се предлагат на пазара са ни неоходими по един или друг начин.
Но, да предположим,че решим да пием човешка кърма.Какво бихме приели от нея (като хранителни вещества и полезни елементи),след като не я приемаме прясна? Всички знаем,че след изцеждане и престой на кърмата, тя постепенно променя състава си.

# 24
На мен поне ми идва малко гнусно да пия човешко мляко ,само при мисълта ми се повдига.По същия начин мисля и за човешкото месо което не ядем,но пък ядем телешко,пилешко и т.н

# 25
Само си представям маниячките, които си кърмят децата до първи клас и навсякъде - как мъжът се нарежда след това и той.

# 26
Трещерица  hahaha
нещо от сорта " ела да се ноцокаш и после ще пишеш домашни"  hahaha
Ми има и такива жени.За тях по-скоро важна е връзката с детето ( от психологична гледна точка) Но, аз не мога да си представя как после тези деца се откъсват от майките си и стават индивидуални личности, процеса ми се струва по-труден от по- рано отбитите деца.

# 27
То и телетата се захранват много рано, че с биберон ги хранят с кърмата на майка им, само и само за да не вземе да изпие всичкото мляко на майка си.
Хранят ги с биберон с нискокачествено мляко. Млякото на майките им го продават, влагат в производство.

Инае при 9 лв на литър и производителност при максимум усилия о/о литър не знам дали е рентабилен бизнес Simple Smile))

Но, аз не мога да си представя как после тези деца се откъсват от майките си и стават индивидуални личности, процеса ми се струва по-труден от по- рано отбитите деца.
Не можеш да си представиш, защото не знаеш изобщо за какво става дума Simple Smile, пък и децата са индивидуални личности откакто са се родили, поне според мен Simple Smile.

# 28

Но, аз не мога да си представя как после тези деца се откъсват от майките си и стават индивидуални личности, процеса ми се струва по-труден от по- рано отбитите деца.
Не можеш да си представиш, защото не знаеш изобщо за какво става дума Simple Smile, пък и децата са индивидуални личности откакто са се родили, поне според мен Simple Smile.

Сериозно ли не знам за какво става дума? Ама изобщо ли не знам? Що се хабиш да пишеш, като не ме познаваш, не знам ...
И да, децата са индивидуални личности още от самото раждане, само дето някои родители изобщо забравят за това и държат детето им да е хванато за полата на майка си до абитуриентския бал.

Последна редакция: ср, 19 сеп 2012, 09:56 от Цвети*

# 29
Само си представям маниячките, които си кърмят децата до първи клас и навсякъде - как мъжът се нарежда след това и той.

Ми има и такива жени.За тях по-скоро важна е връзката с детето ( от психологична гледна точка) Но, аз не мога да си представя как после тези деца се откъсват от майките си и стават индивидуални личности, процеса ми се струва по-труден от по- рано отбитите деца.

Абсолютни глупости!

Ето ви и нещо във връзка с психиката:
http://health.actualno.com/news_400699.html

Апропо, измествате темата....

Общи условия

Активация на акаунт