НПМГ

• 273 037
  • 1 921
  •   1
Отговори
# 1 815
  • София
Здравейте,

Ще може ли да помогнете на една майка, обхваната от седмокласни вълнения?  Simple Smile
Имате ли представа кои ще са учителите по МАТ на бъдещите осмокласници, специално за профилите "Математика и Информатика", "Информатика и Информационни технологии"? Всякакви впечатления от учителите(и преподаването им), които ще поемат набора са добре дошли, може и на лични. Благодаря ви!  Hug

# 1 816
А аз да попитам: правилно ли се ориентирам, че вече няма предимство за учащите в 107мо за прием в НПМГ?

# 1 817
  • София
А аз да попитам: правилно ли се ориентирам, че вече няма предимство за учащите в 107мо за прием в НПМГ?
Ами няма вътрешни изпити и съответно няма предимство (допълнителен шанс по-скоро). Дъщеря ми тази година завършва мат. паралелка на 107-мо и няма допълнителен вътрешен изпит по математика.

# 1 818
  • София
Сигурен съм, че нямат друго предимство освен това, че са силни ученици. Simple Smile
Както нямат предимство и тези, които са се представили отлично на Националния кръг на Олимпиадата по Биология за биологичните две паралелки. Не влиза в бала.

# 1 819
Не е вярно! Олимпиадите, за съответния профил, носят до 100 точки.
https://npmg.org/%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-2017/

# 1 820
  • София
Да там пише "областен и/или национален кръг".
Но реално МОН или РИО са взели решение да се включва само Областния кръг.

# 1 821
  • нейде там, където ....

Ако смятате, че детето Ви е ощетено и искате да бъде включен друг резултат, пишете в РИО да коригират точките. В наредбата не е упоменато  изрично кой кръг на олимпиадата се взема.

# 1 822
  • София
Ако смятате, че детето Ви е ощетено и искате да бъде включен друг резултат, пишете в РИО да коригират точките. В наредбата не е упоменато  изрично кой кръг на олимпиадата се взема.
Не сме ощетени, защото не сме класирани за Национален кръг. Но знам от другата тема "А сега накъде !", там няколко майки дадоха такава информация.
Точките са нанесени в резултатите и всеки може да види за какво и колко му е признато и нанесено.

# 1 823
  • нейде там, където ....
Ако смятате, че детето Ви е ощетено и искате да бъде включен друг резултат, пишете в РИО да коригират точките. В наредбата не е упоменато  изрично кой кръг на олимпиадата се взема.
Не сме ощетени, защото не сме класирани за Национален кръг. Но знам от другата тема "А сега накъде !", там няколко майки дадоха такава информация.
Точките са нанесени в резултатите и всеки може да види за какво и колко му е признато и нанесено.

И всеки има време да вземе мерки, ако смята, че детето му е ощетено по този показател.

# 1 824
  • София

Добре де, спрете вече с тия олимпиади! Почва да става досадно, аи се носи от тема в тема. МОН натвори огромна каша и НПМГ нямат вина, че им махнаха вътрешните изпити. Те си бяха балансирани като трудност и можеха да се сравняват. Хората, съставящи олимпиадите нямат за цел да ги уеднаквяват. Все пак те не са в служба на едно училище. Тия дни направо ми писна да чета за тая олимпиада по биология. Не стига, че се намери изобщо вариант да се оценят децата с афинитет към природните науки, ами сега и ни проглушихте ушите с това. МОН е мястото, където можете да се обръщате с жалби. Те са тези, които определиха и определят методиката за балообразуването. просто не тровете всяка тема с тоя "проблем".

# 1 825
  • София
Чак пък да омръзва дадена тема... По едно две мнения на страница.
Да, не й е мястото тук, може би.
Мен понякога ме дразнят многото поздрави тук: Добро утро, Добър ден на всички, Лека нощ, ... Честит рожден ден, Честит имен ден, Успех на вас, Успех на всички, Успех на Саше, Успех на Мише...
и така цяла страница подред само за един от горните поводи.

# 1 826
  • гр. София
Здравейте,

Ще може ли да помогнете на една майка, обхваната от седмокласни вълнения?  Simple Smile
Имате ли представа кои ще са учителите по МАТ на бъдещите осмокласници, специално за профилите "Математика и Информатика", "Информатика и Информационни технологии"? Всякакви впечатления от учителите(и преподаването им), които ще поемат набора са добре дошли, може и на лични. Благодаря ви!  Hug

Не, това не се знае предварително.  Peace

Скрит текст:
Добре де, спрете вече с тия олимпиади! Почва да става досадно, аи се носи от тема в тема. МОН натвори огромна каша и НПМГ нямат вина, че им махнаха вътрешните изпити. Те си бяха балансирани като трудност и можеха да се сравняват. Хората, съставящи олимпиадите нямат за цел да ги уеднаквяват. Все пак те не са в служба на едно училище. Тия дни направо ми писна да чета за тая олимпиада по биология. Не стига, че се намери изобщо вариант да се оценят децата с афинитет към природните науки, ами сега и ни проглушихте ушите с това. МОН е мястото, където можете да се обръщате с жалби. Те са тези, които определиха и определят методиката за балообразуването. просто не тровете всяка тема с тоя "проблем".
[/quote]

Защо толкова се палите???? Това, че махнаха вътрешния изпит в НПМГ е голям проблем! Най-вече за паралелките с биология, химия, география и може би физика. Сега няма да има никакъв подбор на децата. Ще влиза всеки, а не това е целта. За тези паралелки децата трябва наистина да са ориентирани към природните науки! Решението да се признават точки от олимпиади е компромисно и явно и недообмислено. Не съм в течение какво точно признават и какво не, тъй като до скоро бяхме на кандидатстудентска вълна, но явно пак има пропуски. Жалко, че така се случи с НПМГ! И дано се взимат някакви мерки, за да се върне старото положение с вътрешните изпити. А какво стана със статута на национална гимназия в крайна сметка?  newsm78

# 1 827
  • София
А какво стана със статута на национална гимназия в крайна сметка?
Статута е отнет и засега не се предвижда да се върне.

# 1 828
Точно обратното. Статутът засега не е отнет, но може да бъде.

# 1 829
  • нейде там, където ....

И къде го прочете?

Общи условия

Активация на акаунт