Акушер -гинеколози Варна -5

• 165 589
  • 771
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
не знам дали тук трябва да си задам въпроса  Embarassed  Родих началото на октомври месец, искам да отида на профилактичен прегледн при лекаря си, трябва ли да искам ново направление?
Не, нямаш право на ново направление за АГ 42 дни след раждане. Имаш право на един профилактичен преглед в ЖК, където си била през бременността, и на 2 в болницата, където си раждала при поява на някакви усложнения Peace

Точно преди малко си четох епикризата от предишното раждане - та там пише преглед 10 дена  и месец след това. Предполагам, че още стоят така нещата. Защо не прочетеш и ти.  newsm78

# 106
  • Wolwedans
не знам дали тук трябва да си задам въпроса  Embarassed  Родих началото на октомври месец, искам да отида на профилактичен прегледн при лекаря си, трябва ли да искам ново направление?
Не, нямаш право на ново направление за АГ 42 дни след раждане. Имаш право на един профилактичен преглед в ЖК, където си била през бременността, и на 2 в болницата, където си раждала при поява на някакви усложнения Peace

Точно преди малко си четох епикризата от предишното раждане - та там пише преглед 10 дена  и месец след това. Предполагам, че още стоят така нещата. Защо не прочетеш и ти.  newsm78
Mисля, че и аз написах точно това- 2 прегледа до 42 дни след раждането, в болницата, където си раждала Peace

# 107
  • ВАРНА
Здравейте момичета,бременна съм в 9г.с. и понеже скоро трябва да се запиша на ЖК отново съм в чуденка кого да избера.Изчетох темите за варна от-до и ми прави впечатление,че в последните 2 теми от 2011 насам за Д-р Максим Яков не се споменава почти като вариант.Каква е причината - единствено високите цени в МД или и поради професионалните си качества?Аз 2008 раждах там,той ми следи цялата бременност ( безпроблемна),не е особено разговорлив,но честно казано имаше тогава и някакъв бум на бременни и имаше опашки пред кабинета,а сега - празно  newsm78 СЕга ходих на преглед и в АГ хем да видя условията.... Rolling Eyes ами разликата е огромна,да не говорим,че като видях цветнокожия контингент във фоаето и после само се чудих на това легло преди мен коя ли въшлива циганка е лежала  Embarassed Не искам нито да обиждам майките раждали в Аг,нито специалистите работещи там - просто сравнявам условията в двете болници,надявам се да ме разберете правилно - предполагам че всяка жена би предпочела чистичко,ново и уютно  Peace За мен е най-важното обаче е да получа качествена услуга и здраво бебче,за това съм склонна да изтърпя за няколко дни обстановката,не съм на хотел все пак.Финансово не съм ограничена,не държа да са по каса ЖК,така или иначе ще ходя при Балев за ФМ.Струва ми се по-редно лекарят койте те следи да те изражда,затова в МД е голямо удобство че си има и лаболатория и ехограф,топло е( а неминуемо ще ми се налага да вземам и 4г ми дъщеря ако не е на градина,защото ми предстои от 4-ти до 9м да съм съвсем сама)....За д-р Георгиев от Аг чета много добри отзиви и имам препоръки от близки приятелки,но пък не води ЖК....Иначе живея до Автогарата и частният кабинет на ивайло ще ми е близо....Много се колебая,моля ако има наскоро раждали при Яков или такива които са раждали и в МД и в АГ / Окръжна и могат да направят адекватно сравнение между здравните заведенията/лекарите ще помоля да се включат. В АГ разбрах че секцио ( налага ми се по мед.причини) на Вип етаж е 1000лв,в МД е също 1130лв ако не се лъжа.Не съм привърженик на изнудването от акушерки/санитарки/анестизиолози и доктори и това ми допадна в МД - всичко си е открито не буташ на никого пари под масата.Но все пак инфото ми е отпреди 4,5г и за това време всичко се променя  някои се опияняват от славата и "възможностите" си,стават по-небрежни,претупват нещата,отделно че какви ли не митове и легенди се носят ( и за трите болници всъщност) и затова ще се радвам на съвети и препоръки от последната година Hug

Извинете ме за дългия пост,исках да споделя нещата които ме тревожат и които са важни за мен,не държа на благи думи и мили очи,искам добър доктор,който си гледа работата  Peace

Последна редакция: нд, 28 окт 2012, 19:48 от morgana07

# 108
  • Wolwedans
Ако мислим само за здравето на децата си, защото всичко се случва на този свят, може би трябва да се предпочете АГ болница. Там са най-добрите неонатолози във Варна и всяко бебе, родено с тежък проблем в североизточна България, попада в АГ-Варна...
http://www.varnautre.bg/2012/10/27/139885-bebe_na_nyakolko_chasa … pochina_vuv_varna
Може именно тези 5 часа да са били фатални...  Sad
Иначе си права, че битовите условия в Майчин дом са по-добри.
В АГ няма да рекетират "под масата'. Откакто има ВИП етаж и избор на екип, тази практика мисля, че е изоставена.
Аз родих и 2-те си деца в АГ-то, 2-то на ВИП-а и съм много доволна от персонала. Имам няколко забележки към битовите условия, но се преживява за 3-4-5 дни Peace

# 109
  • ВАРНА
morgana07 , аз раждах в Окръжна болница. Д-р Скочев следи бременността и изроди дъщеря ни. Той не работи по ЗК. Плащанията и за прегледите, и след това за избора на екип не бяха "под масата".
Това го пиша като пример, че и на други места плащанията са регламентирани, не само в МД.
В МД не бих нито следила бременност, нито родила  Naughty
За АГ нямам наблюдения, но е единственото място, където би се оказала адекватна помощ на новородените.

# 110
  • ВАРНА

В МД не бих нито следила бременност, нито родила  Naughty

прасунчо,би ли споделила защо?Виждам,че много хора са настроени негативно за там,аз реално нямам от какво да се оплача първия път,но пък и никакви усложнения съм нямала....

# 111
  • ВАРНА
Лични причини, които не желая да коментирам.
Прекалено много се "дънят" и не си признават, което е по-страшното.

# 112
Момичета търся отзиви за д-р Каварджикова гинеколог-  ендокринолог, последните които намерих са от 2007г.
Търся , защото е супер дръпната и се изнервих, може и да е добър специалист , но заради лошото отношение няма как да е добър лекар,  започнах при нея лечение , съмненията ми в компетентността и са заради нрава и, да не се подведа заради това.
Ако кажете че много си разбира от работата , мога и да се насиля да я изтърпя само да ми реши проблема.

# 113
  • ВАРНА
yasmina , имам опит с нея преди доста години. Не съм доволна. Ако ще и един лекар на света да остане и това да е тя - не стъпвам втори път при нея.
Ендокринолог ли търсиш?

# 114
Кажи защо не си доволна , тя понеже работи съвместно с дерматолог, и си препращат пациенти , та затова съм при нея .
Ендокринолог по скоро мисля че ми трябва , във Варна д-р Протопопова ме лекува без резултат иначе  е много мила жена.

# 115
  • ВАРНА
Беше ми пуснала една камара хормони за изследване. Реши да лекува нещо, което изобщо не беше за лекуване. Насочих се към ендокринолог, който от раз откри проблема и назначи адекватното лечение. Ендокринолог мога да ти препоръчам, ако желаеш.

# 116
И аз съм от недоволните от д-р Кавърджикова. Ходих наскоро при нея за лекуване на шийката на матката - за 3 посешения успяхме да стигнем до там да ми пусне единствено ПКК, но до съществото на проблема ми изобщо не стигнахме (нямам дори и направен преглед, да не говорим за други изследвания). Изслушах един куп глупости за хроничнито ми заболяване (диабет) - как съм била обречена и т.н. Повече със сигурност няма да стъпя там, изгуби ми куп нерви и направлението ...  Naughty
А за отношението на лаборантката (лабораторията в съседният кабинет) няма да коментирам изобщо  Whistling

# 117
  • Варна
Ако мислим само за здравето на децата си, защото всичко се случва на този свят, може би трябва да се предпочете АГ болница. Там са най-добрите неонатолози във Варна и всяко бебе, родено с тежък проблем в североизточна България, попада в АГ-Варна...
http://www.varnautre.bg/2012/10/27/139885-bebe_na_nyakolko_chasa … pochina_vuv_varna
Може именно тези 5 часа да са били фатални...  Sad
Иначе си права, че битовите условия в Майчин дом са по-добри.
В АГ няма да рекетират "под масата'. Откакто има ВИП етаж и избор на екип, тази практика мисля, че е изоставена.
Аз родих и 2-те си деца в АГ-то, 2-то на ВИП-а и съм много доволна от персонала. Имам няколко забележки към битовите условия, но се преживява за 3-4-5 дни Peace
Peace Толкова вярно! На неонатолозите от АГ дължа живота на детето си, ще съм им благодарна до гроб,че го диагностицираха веднага след раждането и взеха необходимите мерки. Не ми се мисли какво щеше да се случи ако бях родила в Майчин дом,където ми водиха ЖК. Единственото,което получих там е мило и добро отношение, с което замаскират липсата на професионализъм. Но аз не за това си платих, а за да бъде бременността ми следена качествено. Детето ми се роди с тежка аномалия,която е нямало как да не е видяна на УЗИ, а също е трябвало да даде отражение и на БС. След раждането толкова лекари ме питаха дали през бременността някой ме е гледал на ехограф и как така никой нищо не е видял. А аз си мислех,че записвайки се на интензивна консултация в Майчин дом правя най-доброто за бебето. Радвам се ,че в последният момент размислих и родих в АГ.

# 118
  • До морето
Досега не съм писала в тази тема, само ви четях, но сега не се стърпях. Причината, поради която все по- често са празни коридорите на МД е фактът, че това не е нищо повече от една почивна станция, където сякаш за разнообразие водят и раждания. Отиваш плащаш си за климатика, кабелната и милото отношение, раждаш и след 30 минути вече няма никой от екипа, всички са си по къщите. Ако не дай си Боже стане нещо с теб или с бебето, няма кой да реагира адекватно. Единствено ти остава да се молиш да стигнеш по- бързо до АГ-то. Единствените жени, които са доволни от МД, са тези, които са били щастливки и са имали лека бременност и живи и здрави бебчета после. Тогава всички са доволни, но това не се дължи на лекарски професионализъм, а на щастливо стечение на обстоятелствата.. Досега обаче не съм чула някой да каже- имах еди си какъв проблем и в МД реагираха адекватно, видяха го навреме и го оправиха.

Съжалявам, ако мнението ми е крайно, но ако мога да накарам поне едно момиче да помисли поне още веднъж преди да отиде там, ще съм доволна  Praynig

# 119
  • Варна
Четох четох и до никъде не стигнах с избора на трима се спрях и тримата не работят по здравна каса. А съм си взела направление и този път ми се искаше да го ползвам Wink Да пораздвижа темата ако някой има отзиви за д-р Бочева, но не за наблюдение на бременни а за профилактичен преглед ще съм благодарна Wink

Общи условия

Активация на акаунт