Акушер -гинеколози Варна -5

• 165 597
  • 771
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Моля за съвет кой доктор да посетя след спонтанен аборт и какви изследвания би трябвало да ми назначат?

# 136
Съжалявам,че се намесвам в темата,но това ме провокира:
Досега обаче не съм чула някой да каже- имах еди си какъв проблем и в МД реагираха адекватно, видяха го навреме и го оправиха.

Моята бременност беше проблемна от самото начало-с две прокървявания,със серклаж,направен на "горещо",във 21-ва седмица,с високо кръвно.Главната причина,поради която сега се радвам на дъщеря си,е че избрах именно Майчин дом и попаднах на страхотен лекар,д-р Боян Георгиев-винаги и навсякъде ще го препоръчвам,защото за мен той е невероятен лекар и специалист,на него дължа живота на дъщеря си.За цялата си бременност лежах ПЕТ пъти в Майчин дом и имам прекрасни впечатления от персонала,от грижите,от самото раждане.Вярно,плащаш си,но за някои неща си заслужава да си платиш.Обаче за разлика от останали болници всичко е регламентирано и точно,първото си дете раждах в Окръжна,при един от прехвалените гинеколози във Варна,така че имам база за сравнение.
Много крайно звучат такива изказвания,винаги ще има доволни и недоволни от дадена болница,или  лекар.Хубаво е наистина думите да се подкрепят с примери,а не просто да се заклеймява дадена болница и да се оставя негативно впечатление за всички лекари,работещи там.А нещастни случаи се случват навсякъде,много по-често в държавните болници.

# 137
  • До морето
Ивка, радвам се, че за теб са се погрижили добре, но съм по- склонна да вярвам, че се дължи на лекаря ти, а не на болницата. Права си, че винаги ще има и доволни и недоволни, но разговорът бе провокиран от потребителка, която се чудеше защо коридорите на МД са по- празни в сравнение с преди.  Темата  не е за и против МД, всеки сам си преценява къде да иде и на кого да се довери  Hug

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 21:28 от *SamiMummy*

# 138
*SamiMummy*,аз споделих моите впечатления от Майчин дом,не твърдя,че са перфектни,но е факт,че аз съм изключително доволна от всички лекари ,защото за дългия ми престой имам впечатления от всички лекари,работещи в отделението и нищо лошо не мога да кажа за никой.Сигурно има пациенти,пострадали при тях,но навсякъде има.Аз също имам приятелка,която загуби бебето си в шестия месец,поради пропуск и недоглеждане на нейния лекар,който работи в АГ-факт е,че за шест месеца бременност никога не й беше замервана шийката и затова загуби бебето си.В началото на моята бременност аз  също бях записана на консултация в АГ и първия път,когато прокървих в 6-тата седмица се обадих на моята лекарка,обясних й,че кървя,а нейните думи бяха-"нищо не може да се направи,като е тръгнало да пада бебето,всичко е безмислено".Това са мои наблюдение от АГ,което обаче не означава,че всички лекари,работещи там,са некадърници и болницата не струва.Всичко опира до голяма степен и на късмет,защото навсякъде има и некадърници,и професионалисти,късмет си е на какъв ще попаднеш.Лично за мен обаче е факт,че аз износих и родих бебето си,благодарение на професионализма и загрижеността на моя лекар,без който Велизара нямаше да я има.Затова малко лично приемам нападките към Майчин дом и не смятам,всички лекари,работещи там трябва да се поставят под общ знаменател-като навсякъде и там работят и страхотни професионалисти,и некадърници.

# 139
  • ВАРНА
Момичета,багодаря ви много за споделените мнения,аз в крайна сметка реших за ЖК да се запиша при д-р Ангелина Симеонова в Олимед (работи с каса,чух от няколко места добри отзиви за нея и ми е удобно мястото),а за раждане има много време,но живот и здраве към Георгиев от Аг  Peace

# 140
  • Варна
Не е добре темата да се превръща в ЗА и Против МД, но и аз да споделя, че имах рискова бременност, която беше наблюдавана от доц. Маркова/тогава имаше к-т в МД/ и д-р М. Яков.Имах недостиг на прогестерон, плацента превия, бебето вървеше много дребничко.Постоянно и често бях наблюдавана, накрая бебето много спеше и не риташе и д-р Яков през ден-два, че и по едно време всеки ден ме викаше.
Родих там със секцио и грам не съжалявам, хората бяха в готовност да ми направят секцио във всеки един момент, ако бебето беше спряло растежа си/имаха съмнения за това/.

Колкото до АГ и ОБ, аз не бих родила там, може би само ако тръгна да раждам преждевременно бих отишла в АГ заради неонатологията.
И все пак знам достатъчно негативи и за тези две болници, за да ме е страх да родя там.Даже и идея си нямате колко случаи се покриват ей така между другото.Няма да пиша подробности, за да не плаша мамите, които са бременни, но нека сме реалисти - и в МД , и в АГ и в ОБ има разни случаи, лекарски грешки, недоглеждане и какво ли още не.
Имам достатъчно информация така да се каже от извора и затова моят избор беше МД.
Така че, където и да решите да раждате ви желая да попаднете на професионалисти и да имате здрави и сладки бебчета Peace

# 141
Здравейте! Не съм очаквала, че ще е такъв труден избора на АГ за ЖК. Първия ми преглед за потвърждаване на бременността беше при д-р Халачева, тъй като до сега съм ходила при нея и съм доволна. След установяването на бременността ми тя започна да ми говори как в МД плащаш едни пари и те гледат след това 9 месеца,правят ти всички изследвания и апаратурата е на ниво, а по ЗК имаш право на ЖК след 12та седмица и почти нищо не ти е поето...никакви изследаия не ми пусна, никакви насоки и препоръки, което малко ме озадачи....само реклама на МД...Това ме навежда на въпроса дали Халачева е правилния избор и за това моля, някой ако има опит с нея да сподели. Също не можах да намеря координатите на д-р Красимира Желязкова. Иска ми се да отида и при нея, преди да взема решение. Благодаря!

# 142
  • Варна
Здравейте! Не съм очаквала, че ще е такъв труден избора на АГ за ЖК. Първия ми преглед за потвърждаване на бременността беше при д-р Халачева, тъй като до сега съм ходила при нея и съм доволна. След установяването на бременността ми тя започна да ми говори как в МД плащаш едни пари и те гледат след това 9 месеца,правят ти всички изследвания и апаратурата е на ниво, а по ЗК имаш право на ЖК след 12та седмица и почти нищо не ти е поето...никакви изследаия не ми пусна, никакви насоки и препоръки, което малко ме озадачи....само реклама на МД...Това ме навежда на въпроса дали Халачева е правилния избор и за това моля, някой ако има опит с нея да сподели. Също не можах да намеря координатите на д-р Красимира Желязкова. Иска ми се да отида и при нея, преди да взема решение. Благодаря!

Д-р Желязкова е по майчинство трябвало всеки момент да роди Wink

# 143
Здравейте, забелязах, че тук пишат повече настоящи и бъдещи мами, а при кого бихте препоръчали да ида ако искам и аз да стана мама, но все не се получава. Пробваме вече от година и един месец. За мен е важно да работи с ЗК.

# 144
  • Варна
Здравейте момичета  Simple Smile Аз също срещнах огромни затруднения при избора на лекар, който да ми води ЖК. Преди да забременея по различни поводи посетих две доктори, които много ме бяха отчаяли по отношение на лекарите във Варна. Сега, като започнах да търся информация, първоначално си харесвах доктори, които се оказа че не работят по здравна каса, а на мен ми се иска да се възползвам от малкото права, които ни осигуряват. В крайна сметка се спрях на доктор Бочева. Днес бях на първия си преглед при нея (извънреден и малко по-рано от предвиденото, поради появило се зацапване). Прие ме без предварителен час, беше изключително мила и внимателна, отговори на всичките ми въпроси, преди още да й ги задам и подробно ми обясни какво е действието на лекарствата, които ми изписва, както и на какво се дължат оплакванията, които имам. Надявам се изключително приятното впечатление, което ми направи да се запази и за напред  Simple Smile

# 145
И аз бях при нея на ЖК. Прати ме една приятелка, а аз пратих друга.... Наистина е много мила. Не ми е взела 1лв., а всеки път ме гледа на ехограф. Ще останеш доволна.

# 146
Може ли кооординати на д-р Бочева?

# 147
  • Варна
Д-р Антоанета Бочева - адрес гр.Варна, ул.Брегалница №1, Медицински център Сити Клиник Брегалница. Телефонът на центъра е 0892 202 080, телефон в кабинета 052/953 262.

# 148
Много благодаря!
И ако мога да съм и аз полезна, от цялото ровене и четене обобщено за Д-р Ангелина Симеонова прочетох доста хубави неща и е доста препоръчвана...

Последна редакция: пт, 09 ное 2012, 13:07 от Okiaz

# 149
здравейте и от мен!
записвам се защото ми е много труден избора за АГ за ЖК.... от една страна искам да ми се обяснява и говори за всичко, от друга се замислям, че най-важното е лекаря да вижда и знае какво става, отколкото на мен да се обяснява....  на този етап се колебая между д-р Симеонова / Олимед/ и д-р Бочева.
благодаря за ценната информация в темата!!!

за ендокринолог/ някой беше питал по-рано/   препоръчвам - д-р Деведжиева от МЦ Младост!!!!

Общи условия

Активация на акаунт