Майки лесбийки?

• 86 909
  • 1 718
  •   1
Отговори
# 255
Освен това, сексуалната ориентация е тясно свързана с желанието за възпроизводство. Второто е функция от първото. След като са обратни (по избор или по природа), значи са се отказали от възможността да имат дете.
Категорично родителският инстинкт не е функция на сексуалната ориентация. Има хетеросексуални, които твърдо не желаят да имат и отглеждат деца. Обгрижването, възпитаването, обичането на дете е друг вид любов и задоволява друг вид емоционални потребности.
Не мисля, че някой (истински) гей сам си е избрал да бъде такъв. И ако е хомосексуален по природа, как така доброволно се е отказал от възможността да има дете? И изобщо, ако е хомосексуален по природа, как това е противоестествено?
А натискането, мляскането и опипването на публични места е еднакво непристойно и неприятно за околните, независимо дали го правят хомо или хетеро. Това са си неща за вкъщи, за семейния креват, а какво се случва там си е абсоютно и неприкосновен личен избор.

# 256
О, значи да видиш хетеродвойка хванати за ръка, които се прегръщат и целуват за секунда - е същото - като да видиш двама младежи за ръка, които проявяват интимност? Интересно...

# 257
  Rois ,  с  цялото  ми  уважение  към  теб  ,  помня  те  още  като  бременна  тук  понеже  аз  току  що  бях  родила ,  сама и  го  изживявах  тежко   и  се  ровех   тук  ,  та  винаги  съм  се   възхищавала  на  теб и  сем .  ти  ,  но...да  не  си  крием  главите  в  пясъка  !
     Аз  гледам  да   се  отнасям  нормално  ,  без  драматизации  с  малкия  ,  но  всеки  момент  предстои  проблема  липса  на  тати  , то  не  зависи  от  нас  само .  Има  си  нужда  от  баща  и  това  е  ,  каквото  и  да   направим  на  децата  ни  ще  им  липсва  ,  ще  го   преживеят  ,  но  ще  им  липсва ..Ние  може  само  да  посмекчим   нещата  . 
     Аз  също  като  по-  малък  дребния,  бях  със  самочувствие  ,  че  видиш  ли  ще   заменя  бнд  изцяло  ама  колкото  повече  расте  толкова  повече  осъзнавам  какво  ще  изстрада  .  И  дядо  и  чичо  и  втори   БНД  няма  да  му  заменят   бащината  фигура  .  Айде  представи  си  да  не  си  имала  ти  .  Опората  от  бащата  е  велика  .
   А  да  не  говорим  ,  лесбо  двойки .  Добре  решил  си  така  да  живееш  , ама  що  да  съсипеш  и  чужд  живот  .   Всеки  има  право  на  мение  все  пак  де .

# 258
Да обобщим дали съм разбрала правилно

• според вилико аз, Вселена и Северина сме гей, без никакво съмнение в това твърдение, а Роис е емоционално увредена и нестабилна...
  • според Александрия гей-хората нямат никакво право да гледат деца, защото ... хм щом това ги прави неспособен родител според усещането и
  • според еленабогданова гейовете трябва да бъдат пратени на някой остров и да им се отреже достъпа до нормалните, защото ги увреждат

# 259
  • На земята, която е всъщност звезда.
 Rois ,  с  цялото  ми  уважение  към  теб  ,  помня  те  още  като  бременна  тук  понеже  аз  току  що  бях  родила ,  сама и  го  изживявах  тежко   и  се  ровех   тук  ,  та  винаги  съм  се   възхищавала  на  теб и  сем .  ти  ,  но...да  не  си  крием  главите  в  пясъка  !
     Аз  гледам  да   се  отнасям  нормално  ,  без  драматизации  с  малкия  ,  но  всеки  момент  предстои  проблема  липса  на  тати  , то  не  зависи  от  нас  само .  Има  си  нужда  от  баща  и  това  е  ,  каквото  и  да   направим  на  децата  ни  ще  им  липсва  ,  ще  го   преживеят  ,  но  ще  им  липсва ..Ние  може  само  да  посмекчим   нещата  .  
     Аз  също  като  по-  малък  дребния,  бях  със  самочувствие  ,  че  видиш  ли  ще   заменя  бнд  изцяло  ама  колкото  повече  расте  толкова  повече  осъзнавам  какво  ще  изстрада  .  И  дядо  и  чичо  и  втори   БНД  няма  да  му  заменят   бащината  фигура  .  Айде  представи  си  да  не  си  имала  ти  .  Опората  от  бащата  е  велика  .
   А  да  не  говорим  ,  лесбо  двойки .  Добре  решил  си  така  да  живееш  , ама  що  да  съсипеш  и  чужд  живот  .   Всеки  има  право  на  мение  все  пак  де .

Peace Така е. Споровете в темата възникват не защото се казват различни мнения, а защото някои  мнения звучат агресивно и се използват епитети. Едно е да кажеш "Не одобрявам", а съвсем друго "Гадни са", нали? Също така част от мненията се позовават на напълно грешна, да не кажа понякога смехотворна информация и няма как да бъдат подминати.    

А относно фигурата на бащата си трябва цяла отделна тема. Аз съм израснала в семейство с двама родители и съм имала стабилен и обичащ баща, силен характер, но наблюденията ми от приятелски семейства са, че като цяло в Бг бащата е по- слабата фигура, а често съвсем липсва, дори в т.нар. "нормални" семейства с двама родители. И това е един модел, който се предава в семействата с поколения. Не виждам смисъл да се идеализира и да се дава за пример някакъв идеален вариант.   

Последна редакция: ср, 01 авг 2012, 13:15 от Вселена

# 260
  Даже  като  обмислям  ей  така ,  съм  по-  склонна  за  обратния   вариант  -  двама  мъже  ,  че  мъж  по-  може  да  замени  майка  .  От   двете  злини  по  -  малката  .
   Пример  -  слизат  8-9  год.  момченца  да  поритат  навън  с  тати  и  едното -   оп  с  лелка  -  тати  .  
  Женствена  ,  закръглена  мъжкарана  . Е  как  ще  се  чувства  според  вас .  Има   много  други  възможности  за  примери  .  Какво  ли  ще  му  е  на  детко  . Особено  момче  .

# 261
  Иначе  гей  или  не , или  каквото  ще  да  е  ,   или   циганка  с  5  циганета  да  ми  доведе  за  снаха ще  го   приема  ,  няма  да  го  съдя  грам  ,  ще  обичам  и  половинката  му  каквато  и  да  е  .  Само  ще  търся  вината  в  себе  си  . Каквото  и  да  е само  да  е  щастлив .

# 262
 Даже  като  обмислям  ей  така ,  съм  по-  склонна  за  обратния   вариант  -  двама  мъже  ,  че  мъж  по-  може  да  замени  майка  .  От   двете  злини  по  -  малката  .
   Пример  -  слизат  8-9  год.  момченца  да  поритат  навън  с  тати  и  едното -   оп  с  лелка  -  тати  .  
  Женствена  ,  закръглена  мъжкарана  . Е  как  ще  се  чувства  според  вас .  Има   много  други  възможности  за  примери  .  Какво  ли  ще  му  е  на  детко  . Особено  момче  .

Момиченце, което си избира бельо и козметика с тати ти звучи по- добре?  newsm78 Всъщност и двете са възможни, но защо мислиш, че гейовете в тези случаи нямат братя, сестри или приятели от противоположния пол, които да компенсират поне в някаква степен.

# 263
Е, не всички деца са момчета, все пак Peace
Мъж не може да бъде майка, жена не може да бъде баща. Но не всички имаме шанс да попаднем в перфектната житейска ситуация, независимо дали сме родители или деца. Но това не означава, че не можем да компенсираме в някаква степен липсващия елемент. И пак да бъдем щастливи хора - независимо дали сме родители или деца...

# 264
  Женствена ,  закръглена  мъжкарана  .
Добре де не може ли да се четете преди да публикувате или да ползвате копчето за редакция???

Детето няма да се почувства различно, освен, разбира се, ако няма доброжелателни съседки, които много да разбират и да му обяснят, че родителите му са неприемливи и ненормални защото се различават от мнозинството!

# 265
  Вселена  ,  имам  близък  роднина -  първи  братовчед  тръгнал  по  тоя  път  .  Много  го  обичам  ,  подкрепям  го  изцяло  ,  също  и  майка  му  .  Останалите  доста  го  съдят  .  Аз  -  не  .  Поддържаме  близък  контакт  . По  тел.  и  изобщо  ,  споделя  с  мен  .  Не  беше  така  ,  по  стечение  на  обсоятелсвата  стана  .  Поне  така  мисля  . Но  за  дете  си  оставам  на  мнението  ,  че  се  искат  два  пола .

# 266
  Интересно  не  сте  ли  виждали  женсвена  мъжкарана  -  закръглена  жена  от   всякъде  ,  а  маниера  мъжки  . Те  децата  не  са  толкова  наивни   колкото  ги  мислите ,  че  да  чакат лелята  комшийка  да им  обясни.

# 267

Момиченце, което си избира бельо и козметика с тати ти звучи по- добре?  newsm78 Всъщност и двете са възможни, но защо мислиш, че гейовете в тези случаи нямат братя, сестри или приятели от противоположния пол, които да компенсират поне в някаква степен.

Вселена, истинските майка и баща няма кой да ги компенсира! Рано или късно липсата на такива се отразява....каквото и да си говорим!!!!

# 268
Напротив децата са невероятно адаптивни,
приемат много обстоятелства за даденост и, когато им се даде разумно обяснение, не продължават да ровят... за разлика от доброжелателните съседки.  Naughty

Едно дете израснало с две майки или двама бащи няма как да знае какво би било,
ако беше с майка и баща...

Искам да попитам по темата с осиновяването
Наистина ли смятате, че за децата ще е по-добре в институция,
отколкото в семейство с две майки или двама бащи???

# 269

Момиченце, което си избира бельо и козметика с тати ти звучи по- добре?  newsm78 Всъщност и двете са възможни, но защо мислиш, че гейовете в тези случаи нямат братя, сестри или приятели от противоположния пол, които да компенсират поне в някаква степен.

Вселена, истинските майка и баща няма кой да ги компенсира! Рано или късно липсата на такива се отразява....каквото и да си говорим!!!!

Напротив, донякъде може, и не случайно съм се изразила "поне в някаква степен".

[/quote]
 Вселена  ,  имам  близък  роднина -  първи  братовчед  тръгнал  по  тоя  път  .  Много  го  обичам  ,  подкрепям  го  изцяло  ,  също  и  майка  му  .  Останалите  доста  го  съдят  .  Аз  -  не  .  Поддържаме  близък  контакт  . По  тел.  и  изобщо  ,  споделя  с  мен  .  Не  беше  така  ,  по  стечение  на  обсоятелсвата  стана  .  Поне  така  мисля  . Но  за  дете  си  оставам  на  мнението  ,  че  се  искат  два  пола .

То, ако ще генерализираме, за дете се искат и други неща, освен два пола. Но едно е какво се иска, а друго какво става в живота. И тежко на тези, които не могат да приемат реалностите и да се адаптират към тях, защото точно тях животът най- много бие по главата.

Общи условия

Активация на акаунт