Майки лесбийки?

• 87 012
  • 1 718
  •   1
Отговори
# 105
Е сега е модерно да си гей или лесби  Simple Smile ...Нека се обичат, не ми пречат ама да отглеждат деца  е прекалено... Забравих да добавя, че благодарение на тази мода броят на  хив позитивните расте ли расте! Факти.
Rois, какво разбирая под толерантност?!
Благодарение на тази fake толерантност към всичко и всеки светът пропада!

ОФ Топик

Лелееееееееееееееееееееее  Tired
Колко още неточности ще изпишеш???

Още от средата на 80-те основния начин на предаване на ХИВ е хетеросексуалният полов контакт, а преди това пък са успяли чрез кръвопреливане да заразят повече от 90% от хемофилиците в САЩ.
А също без да навлизам в детайли се чудя, как ли една жена ще зарази друга със СПИН  newsm78

# 106
Искам да вметна само едно питане:
Оставам с впечатление,че хомо-двойките нямат никакви проблеми и грижи, съставени са само от уравновесени индивиди със здрави нерви и финансов стабилитет,който гарантира безоблачно бъдеще на поколението им...
А дали е така?
Съвсем искрено питам - имах познато хомосексуално семейство в обкръжението си, но с годините се дистанцирахме и сега в условията на зверската криза се чудя дали и те успяват да преминават през трудностите с усмивка на лице или си се гърчат на моменти като масата хетеро?
Та ако някой има наблюдения от първа ръка, ще се радвам да чуя, че хомо-двойките са остров на щастие и стабилност за децата им?

# 107
  • Сопот, Пловдив
Е сега е модерно да си гей или лесби  Simple Smile ...Нека се обичат, не ми пречат ама да отглеждат деца  е прекалено... Забравих да добавя, че благодарение на тази мода броят на  хив позитивните расте ли расте! Факти.
Rois, какво разбирая под толерантност?!
Благодарение на тази fake толерантност към всичко и всеки светът пропада!

Какво може да значи според теб толерантност, няма хиляда значения. Според теб единствения признак, че някой е хомосексуален, е знак, че не става за родител, това си е откровена нетолерантност. И ако твоята толерантност е фейк, моята не е. И междудругото СПИН може да се предаде и по време на секс между мъж и жена, не само между еднополови партньори.

# 108
Имах пред вид, че тук, в темата се правят сравнения с неравностойни категории.

# 109
Ами не са равностойни,
хомосемействата нямат никакви права, които пък за хетеросемействата са даденост

# 110
  • Сопот, Пловдив
Бумър, изпреварила си ме.  Peace

Искам да вметна само едно питане:
Оставам с впечатление,че хомо-двойките нямат никакви проблеми и грижи, съставени са само от уравновесени индивиди със здрави нерви и финансов стабилитет,който гарантира безоблачно бъдеще на поколението им...
А дали е така?
Съвсем искрено питам - имах познато хомосексуално семейство в обкръжението си, но с годините се дистанцирахме и сега в условията на зверската криза се чудя дали и те успяват да преминават през трудностите с усмивка на лице или си се гърчат на моменти като масата хетеро?
Та ако някой има наблюдения от първа ръка, ще се радвам да чуя, че хомо-двойките са остров на щастие и стабилност за децата им?

Силно се съмнявам, че всичко при една хомо двойка е безоблачно или че те се справят с кризата по-добре от хетеро двойка, и те са нормални хора, вероятно имат семейни кризи и проблеми. Като всички. Едва ли са остров на щастие и стабилност, но с нищо не са по-лоши от хетеро двойките, които отглеждат деца. Има и още един момент - докато при хетеро двойка детето може да стане случайно и непланирано, при хомо двойките това няма как да стане, появата на дете е обсъждана, обмисляна постъпка и ако става въпрос за осиновяване или оплождане чрез донор, това със сигурност изисква и определена финансова стабилност. Така че една хомо двойка с дете от такъв случай е по-подготвена материално и емоционално от хетеро двойка, при която жената е забременяла случайно и и еднакво подготвена с хетеро двойка, която осиновява или прибягва до ин витро. Всички други фактори според мен зависят от характера и възпитанието на съответния родител, не от сексуалната му ориентация.

# 111
Така че една хомо двойка с дете от такъв случай е по-подготвена материално и емоционално от хетеро двойка, при която жената е забременяла случайно и и еднакво подготвена с хетеро двойка, която осиновява или прибягва до ин витро. Всички други фактори според мен зависят от характера и възпитанието на съответния родител, не от сексуалната му ориентация.
Факт е,че има случаи, в които партньорът хетеро или хомосексуален се "предава" пред желанието на другия за дете и дава съгласието си. Бъдещето понякога обаче не е така розово и трудностите рано или късно се отразяват на хармонията.

# 112
Ами не са равностойни,
хомосемействата нямат никакви права, които пък за хетеросемействата са даденост

Единствено нямат право да сключват брак.
Но в сравнение с все по-многобройните съжителстващи без брак, няма никаква разлика дали са еднополови или двуполови.

Семейство,/хетеро/ което е само семейство по съжителстване,но няма сключен брак също не може да осинови дете, осиновява единият член на семейството.Другият няма никаква възможност да бъде вписан в документи като родител, има морални права и задължения, но законово не е родител.

Могат да се дадат и др. примери, в други житейски ситуации.

Аз друго исках да попитам, но май не стана ясно- защо тук, в темата, се казва по-добре хомо, отколкото проблемно хетеро.Защо трябва да се сравнява спокойно с проблемно семейство.Не говоря за цитираните проучвания, тук, в темата ми беше любопитно защо се прави такова сравнение.

# 113
Аз друго исках да попитам, но май не стана ясно- защо тук, в темата, се казва по-добре хомо, отколкото проблемно хетеро.Защо трябва да се сравнява спокойно с проблемно семейство.Не говоря за цитираните проучвания, тук, в темата ми беше любопитно защо се прави такова сравнение.

За да се посочи, че хомо/хетеро не може да бъде критерий доколко добре ще се чувства детето в семейството и че има по-важни условия за това.

# 114
  • Сопот, Пловдив
Така че една хомо двойка с дете от такъв случай е по-подготвена материално и емоционално от хетеро двойка, при която жената е забременяла случайно и и еднакво подготвена с хетеро двойка, която осиновява или прибягва до ин витро. Всички други фактори според мен зависят от характера и възпитанието на съответния родител, не от сексуалната му ориентация.
Факт е,че има случаи, в които партньорът хетеро или хомосексуален се "предава" пред желанието на другия за дете и дава съгласието си. Бъдещето понякога обаче не е така розово и трудностите рано или късно се отразяват на хармонията.

Да, съгласна съм, вероятно има такива случаи, за съжаление не мога да коментирам колко често се случва това, нямам наблюдения. Но поне финансово означава, че двойката е била стабилна.  Обаче познавам и хетеро двойка, не можеха да имат деца, а беше фикс идея на жената, осиновиха дете по нейно желание, той и до днес не е пример за най-грижовен родител. като много мъже всъщност, дори и при заченати по естествен път деца на хетеро двойки  Grinning . Случаи много и най-различни. Не искам никого да убеждавам, че семействата с еднополови родители, за по-щастливи от тези на хетеро родителите, няма такова нещо. Развитието и щастието в едно семейство или двойка зависи от много неща, но не и от ориентацията на партньорите.

# 115
  • Сопот, Пловдив

Ами просто разсъждаваме, за мен наистина е по-добре едно дете да се отглежда в спокойно хомо семейство, отколкото в проблемно хетеро. Ако и двете семейства са спокойни или и двете са проблемни, тогава не мога да кажа, че имам предпочитание към едно от тях.

# 116
Мале, каква темичка се е образувала Simple Smile)) Бях искренно изненадана. Зачетох малко, за повече нямам време .... но и на двата лагера искам да кажа нещо ....

Тук в България, лично аз познавам няколко деца на хомосексуални родители и с годините ще стават още повече. Жена е способна да роди дете, мъж е способен да създаде такова. И тези им способности не се ограничават по никакъв начин от сексуална ориентация, закон или каквото и да е там. Та такива деца има (и то не малко) - да са живи и здрави! И единственото нещо, което можете да направите за тях и за вас (най-вече за вас) е да ги приемете. Успех с което Simple Smile

И ако си говорим честно - никой не е светил на родителите на приятелите са децата си - как са го правили и кои са го правили, а и с кой споделят постелята си, след като са го направили - тези неща на децата не се отразяват, не ги правят по-различни от другите деца ... така че ... не ги правете и вие по-различни Wink

# 117
Трябва да бъде забранено със закон хомо семейства да отглеждат деца! Не съм консервативна, ама детето трябва да бъде отглеждано от майка ( жена) и баща ( мъж), дургото е плод на болни мозъци. Няма как хомо семейство да отгледа нормално дете, защото представите му ще бъдат объркани. Нали все пак децата  използват за пример родителите си  ( поне така трябва да бъде)

А от самотна майка и самотна баба заедно може ли да бъде отгледано едно дете?  

Аз друго се 4удя. Ако на мен нещо ми писне да се занимавам с мъже (понякога са адски досадни) и на някоя приятелка и писне съ9о яката и решим , 4е кризата е ужасна и най-евтино е да си споделяме разходите и да живеем заедно (тук не слагам секса като основа на една връзка, а разбирателсвтото, приятелството и икономи4еската изгода)  ... ако с времето се съберат пари и решим ,4е заедно можем да си купим жилище , да си го обзаведем и изобщо да имаме общи капитали (много е по-ефективно двама да делят , отколкото сам да се бори) ... ако решим да отгледаме дете , което ще е по-лесно и за детето по-нестресово, ако бъде гледано от двама души, които се разбират, отколкото от един 4овек едва свързващ двата края ...  Защо закона няма да ни позволи да си уредим нещата , както на едно семейство?

Последна редакция: вт, 31 юли 2012, 14:57 от Severina_

# 118
Важното за едно дете е да расте в стабилна среда, да вижда, че хората около него се обичат, да вижда любов и уважение. По този критерий семействата не се делят на хомо и хетеро, а на щастливи и нещастни.

# 119
Четейки темата се сещам за Джоди Фостър и нейните две деца, не знам дали тя е със същата партньорка сега, но ми е интересно как момчетата имат две майки едновременно.

Общи условия

Активация на акаунт