Майки лесбийки?

• 87 066
  • 1 718
  •   1
Отговори
# 1 575
Айрин - докога мислиш да продължиш с индиректните обиди? Само питам...Ясно ми е, че когато те оборят или нямаш повече какво да напишеш - започваш с тоя метод, ама все пак...

Devorah - ако днес кажа на един хетеросексуален мъж, че е ненормален - пак ли ще ме съдят?

# 1 576

В законите преди известно време е пишело, и че жената няма право на собственост. Добре, че после се е разписало друго. Дали ей така случайно е променено?

Така ли? Преди колко време и в кои закони?

В момента нямам време да вадя линкове, но ако използваш английски, изпиши в гугъл legal rights of women in history или women's right to property или дори Declaration of Sentiments, Senecca Falls и чети. Мисълта ми е, че има достатъчно примери за закони, които са стоели непоклатимо с векове, защото мнозинството, чиято дума се брои, смята, че така трябва да бъде; а с времето са били променяни, защото са подложени на широк обществен дебат, продължаващ и десетилетия, ако трябва и защото лъсва неадекватността им. Та е малко смешно да се позоваваме на "моето мнение съвпада с понастоящем разписаното в закона, значи мисля правилно" при всякакви ситуации.

# 1 577

Добре, защо в закона е записано едно, а вие твърдите друго? Къде трябва това да се постави на обсъждане? Или ние сме решили, от вас се иска какво...?

В законите преди известно време е пишело, и че жената няма право на собственост. Добре, че после се е разписало друго. Дали ей така случайно е променено?

Да не поставяме правото на собственост на равно с правото на жената да е майка.
То навремето мъжа е можел да избира между живота на майката и живота на детето.
При случай, че това звучи доста остаряло защо не се пусне предложение за изменение на Конституцията и Семейния кодекс?

То за съжителствата не се прие, камо ли за промяна на Конституцията...

# 1 578
Цитат
При случай, че това звучи доста остаряло защо не се пусне предложение за изменение на Конституцията и Семейния кодекс?

Не разбирам сравнението. Къде в Конституцията и СК е записано, че мъжът може да избира между животите? Мисля, че никъде, но ако беше - да, щеше да е нужно да се изменят. Незабавно.

# 1 579
Не, но ако кажеш на някой хомосексуален в лицето, че е ненормален/извратен, защото е гей - има си съответния закон.
Ако му кажеш, че е гей?
Зависи и какво ще се вкара в понятието "гей".

# 1 580
  • 221B Baker Street
Цитат
Айрин - докога мислиш да продължиш с индиректните обиди? Само питам...Ясно ми е, че когато те оборят или нямаш повече какво да напишеш - започваш с тоя метод, ама все пак...

Вилико,пак ти казвам,бъркаш нещата... LaughingИзвинявам се,ако смехът ми те е засегнал по някакъв начин... SunglassesКакво да добавя,след приравняването ти на наркотиците със хомосексуалните бракове... WhistlingНямам думи просто,съжалявам,че не мога да пиша откровенни глупости... Rolling Eyes

Цитат
Devorah - ако днес кажа на един хетеросексуален мъж, че е ненормален - пак ли ще ме съдят?
Да,всеки един може да те осъди,за клевета,за обида...ще си изкара медицинско,че е нормален и ще те осъди... TiredНе зависимо,дали е хомо или хетеро... Whistling

# 1 581
Цитат

Не разбирам сравнението. Къде в Конституцията и СК е записано, че мъжът може да избира между животите? Мисля, че никъде, но ако беше - да, щеше да е нужно да се изменят. Незабавно.
Бъркаш отговора на постове заедно.
В Конституцията е дадено дефиниция за брак чл.46. В Семейния кодекс за майка и, че дете могат да осиновяват само съпрузи - едновременно.

Другото е отговор на това, че жените не са имали право на собственост. Аз дадох пример, че не са имали и друго право.

# 1 582
Нищо не съм приравнила, освен че оплюх сляпото следване на определени практики - нещо, което ти сама написа! Не можеш ли да вденеш? Колко пъти да опитвам... Crazy
Това за обидата вече е не преиграване, ами...наистина тъпотия. И понеже пишеш тъпотия след тъпотия на последните страници - за малко ще спра да пиша, дано се успокоиш.

# 1 583
  • 221B Baker Street
Нищо не съм приравнила, освен че оплюх сляпото следване на определени практики - нещо, което ти сама написа! Не можеш ли да вденеш? Колко пъти да опитвам... Crazy
Това за обидата вече е не преиграване, ами...наистина тъпотия. И понеже пишеш тъпотия след тъпотия на последните страници - за малко ще спра да пиша, дано се успокоиш.
Не,пиши си,не ми пречиш,аз отивам да си върша работата... Sunglasses

Цитат
оплюх сляпото следване на определени практики
Да,на определен закон,а не на всеки закон,за който се сетиш - ако ти не виждаш разликата,аз вина нямам... Rolling EyesНе виждам и какво ви пречи подобен закон,ето,обосновете се,защото това е темата,а не леките наркотици... Wink

# 1 584
Съжителството има някаква правна страна? Мисля, че е само върху децата при случай, че са записани с баща мъжа с който съжителстваш.

# 1 585
Съжителството има някаква правна страна? Мисля, че е само върху децата при случай, че са записани с баща мъжа с който съжителстваш.

Зависи как се дефинира законово. То може да дава права и на хомосексуалните (обща собственост, наследяване, право на свиждане и т.н.). Писахме ги тези неща по-подробно из предните страници.

# 1 586

Да имат хомосексуалните право да поделят отговорности/права при отглеждането на едно дете е същото като да позволим на хората да си се дрогират? То и в последното има резон, при определени условия, защото поне няма да си купуват хероин, наблъскан със всякакви боклуци.

# 1 587
Не виждам и какво ви пречи подобен закон,ето,обосновете се,защото това е темата,а не леките наркотици... Wink
Ето на мен какво ми би "пречило".
Сключването на брак без деца нищо не ми пречи, но брак с дете било по време на брака или преди това доста много / не на мен и се надявам косвено в бъдеще също/.
Всеки човек е роден от жена и създаден от мъж / може или мъж - донор/.
Второто трябва да е регламентирано т.е. - донора, неизвестен. И то задължително.
Използването на мъж без или със негово съгласие, но недокументирано може да доведе до доста неприятни последствия.

2. Това нещо има голяма вероятност да се използва при деца родени и носещи името само на майката т.е. където бащата не е вписан в акта за раждане. Говоря за хетеросексуални.

3. При развод между хетеросексуални са редки случаите при които детето не е от двамата родители. Закона има регламент за защита на детето до 1 година. Как ще се приложи такъв при случай, че едната майка не е биологична майка, а и как ще се задължи.  Ако се съди на основание както при двама биологични родители, това ми звучи доста страшно.

До тук се сещам за правната страна.

# 1 588
Не виждам и какво ви пречи подобен закон,ето,обосновете се,защото това е темата,а не леките наркотици... Wink
Ето на мен какво ми би "пречило".
Сключването на брак без деца нищо не ми пречи, но брак с дете било по време на брака или преди това доста много / не на мен и се надявам косвено в бъдеще също/.
Всеки човек е роден от жена и създаден от мъж / може или мъж - донор/.
Второто трябва да е регламентирано т.е. - донора, неизвестен. И то задължително.
Използването на мъж без или със негово съгласие, но недокументирано може да доведе до доста неприятни последствия.

2. Това нещо има голяма вероятност да се използва при деца родени и носещи името само на майката т.е. където бащата не е вписан в акта за раждане. Говоря за хетеросексуални.

3. При развод между хетеросексуални са редки случаите при които детето не е от двамата родители. Закона има регламент за защита на детето до 1 година. Как ще се приложи такъв при случай, че едната майка не е биологична майка, а и как ще се задължи.  Ако се съди на основание както при двама биологични родители, това ми звучи доста страшно.

До тук се сещам за правната страна.

2. И аз съм против това да се използва мъж за донор без съгласието му. Без значение дали от хетеро или от хомосексуална жена. Има си донорски банки. Може да си избираш по професия, цвят на очи и прочие, може да не си избираш - избира ти се донор със съвместима кръвна група.

3. По същия начин, по който и при биологична майка, която е родила при инсеминация с донорски материал, а мъжът й е осиновил детето. И такива двойки се развеждат, не може да няма правен казус и той е приложим към втората майка - осиновител.

# 1 589
2. струва пари. Второ при хетеросексуални може да не е умишлено и бащата запазва правата си до 3 години на детето.

3. Не е вярно, ако имат брак. Бащата не осиновява детето, а го придобива по закон.
При този случай, а и болшинството от разводите, въпреки, че закона дава равни права на майката и бащата, то децата остават при бащата много  по- малко отколкото при майката.
Почти е невъзможно, ако майката иска детето да се даде на бащата.

Общи условия

Активация на акаунт