На море в Гърция - 9

• 115 002
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Не лошо и съвсем пренебрегвано селце на КАСАНДРА-НЕА СКИОНИ

# 151
Не лошо и съвсем пренебрегвано селце на КАСАНДРА-НЕА СКИОНИ

Подкрепям! Все пропускам Неа Скиони, а си е чудно местенце!

# 152
  • Sofia
СКО и ние ще сме там в този период 3.9 и сьм замислила ходенето до о.Амулиани да го направим с ферибота от пристанището в Трипити.От Агиос Николалос до пристанището ще ни 40км.Цената на билета четох че е 2-3е на човек а за колата 10е.
От Ормос Панагиас ще обиколим до Уранополис.На острова ми се струва блаженно спокойно както и Anna bel е писала.
Момичета от Истанбул от каде се влиза за Гьрция.Лесно ли се минава границата? Hug

# 153
СКО и ние ще сме там в този период 3.9 и сьм замислила ходенето до о.Амулиани да го направим с ферибота от пристанището в Трипити.От Агиос Николалос до пристанището ще ни 40км.Цената на билета четох че е 2-3е на човек а за колата 10е.
От Ормос Панагиас ще обиколим до Уранополис.На острова ми се струва блаженно спокойно както и Anna bel е писала.
Момичета от Истанбул от каде се влиза за Гьрция.Лесно ли се минава границата? Hug

Значи за да влезеш от Турция в Гърция минаваш през КПП до Одрин. До Орестиада в гръцко са около 25-30 км. После по магистралата за Александруполис кой за където е! Simple Smile

# 154
  • Sofia
Винаги на време мерси мила Hug Hug

# 155
  • София
Кажете нещо повече за плажа в Неа Скиони - мислех това лято да пообиколим из Касандра ако ни остане време и да си набележим местенца, в случай че нещо ни допадне. Та Неа Скиони ми е един от фаворитите, нищо че впечатленията ми се базират само на снимков материал - поне засега, де.

Вярно ли е, че има ужасно много оси там..из някой от чуждестранните форуми май бях попаднала на подобно оплакване...а дали пък не ставаше дума за Полихроно  newsm78

# 156
bibi_2 , не е нещо ново.От години си го има.
СКО, на Амулиани няма нищо интересно за гледане като историческа или арх.забележителност.За първи път ходих 2005г. и беше девствено, сега донякъде е урбанизирано,има достатъчно новопостроени места за настаняване. Но пътищата са селски, прашни.Ние ходим на плаж при   приятели,които отсядат там.Обикновено вземаме лодка и акустираме на някое пусто плажче-това намирам за най-ценно там.Както и на други места не само в Гърция , има чудни заливчета,достъпни само по вода- чисто, тихо,  релакс на 100%,но се налага да си носиш вода и всичко друго ,което би ти потрябвало.Лодката, с която се возихме е за 5 човека, но собственикът ни огледа /главно мъжете де/ и позволи да се качим и трите семейства-шест души, защото никой не тежи повече от 80 кг-явно товароносимостта е до 500 кг.Навръщане разклати тубата с гориво и така ,на око,определи колко сме изразходвали.Освен да се ходи на плаж на острова отскочихме с лодката и  до Уранополис  да е хапнем там-таверните им около пристанището са приятни.

# 157
  Таис, мен оси в Гърция никога не са ме притеснявали. Виж комари като въртолети са ме яли в Керамоти. Но никога не е късно де! Утре заминавам на Касандра и ще кажа от място има ли нашествия.
  На плаж в Неа Скиони не съм била, та информация не мога да дам. Помня,че една година бяхме на почивка във Фурка и ходихме в Неа Скиони да празнуваме рожден ден на мъжа ми. Много китно селце ми се видя, чистичко,спокойно и подредено,та го набелязах за в бъдеще.

# 158
  • София
Anna Bel, мен оси в Гърция не са ме хапали (да чукна на дърво  Praynig), но всеки път ужасно ме притесняват. Алергична съм и там се налага навсякъде да разнасям с мен спринцовки, урбазон...абе голяма досада е. Да не говорим, че сега и с детето там ще ги мисля още повече гадовете.

Даже напоследък си мислех да купя една епи-пен, че ако не дай се боже стане нещо, цялата процедура по биенето на препарата е супер елементарна. Обаче си е скъпо.

Иначе човек, който няма проблеми с осите може даже и да не ги забележи, и сигурно моите страхове ще му се струват смешни, но на мен хич не ми забавно когато някоя оса ми кръжи наоколо  Rolling Eyes

А забавното е, че от толкова висене в Гърция, комар ме е хапал само веднъж, или хайде да са два пъти  Simple Smile 

# 159
Златни сте, големи благодарности! На девойките може и да им е скучно, но поне са две, да си правят компания. И честно да ви кажа, ако има WiFi, те все едно не са с нас. Simple Smile

# 160
  • София

На мен Мишелина ми даде и още един маршрут - през нещо което се казва май Кесан и направо отиваш към Алексанропулис и магистралата. Мисля, че този вариант е по-кратък, но все пак по-опитните ще кажат дали си струва.
Ние след дълго чудене и ровене и разглеждане на различни варианти, в крайна сметка се отказахме от варианта с кола до Истанбул и от там за Гърция, ами си купихме една 3-дневна промо екскурзийка до Истанбул с връщане на 19 Август в София и после от София ще си тръгнем за Никити.

Скрит текст:
Как пък никой няма да се засече с нас от 20 Август в Никити пък. Щеше да ми е приятно много.

Прекрасната свинарка от мен още един глас за Никити. Препоръчвам горещо Дафни студиос. Имат всичко необходимо за чудесна почивка. И са до плажа. И WiFi имат  Simple Smile И са на сравнително тихо място.

# 161
Момичета, при тази опция вие къде бихте избрали да акостирате и да разгледате - на Амулиани или на Уранополис? Ние също имаме намерение да направим тази разходка (въпреки, че ще сме там след 1-ви септември и ако корабчетата до Амулиани са извънредни може и да не сме изправени пред този избор). В смисъл къде какво може да се види, кое ще ни бъде по-интересно и какъв е характера на двете места? Няма да плажуваме, просто искаме да разнообразим  с нещо образователно и развлекателно.
Ние ходихме на круиз по манастирите, но си взехме корабче от Уранополис. На мен градчето не ми допадна особено. Шумотевица, сергии и тур.агенции за обиколки на Атон (напомни ми на нашите морски курорти). Единствената зебележителност е една кула, по спомени, че това беше 2006г. Ако сега трябва да избирам целодневна екскурзия от Ормос Панагиас, бих предпочела спирка на остова, защото ми е мързеливо и искам лежерно занимание, а така като чета Anna bel, там ще са точно такива 2-3 часа. Вие, ако имате избор през септември, решете какво искате според вашето настроение в момента   Grinning

# 162
Привет момичета.
И аз да се разпиша в темата с конкретен въпрос. Simple Smile
Тази година решихме да починем в Гърция и конкретно в Керамоти.Предполагам че вече е писано но не открих кой знае какво.Препоръчайте ми моля някое по-добро хотелче или вила.Просто да е нещо изгодно и комфортно. Heart Eyes
Благодаря предварително.  bouquet
Върнахме се от Тасос преди 3-4 дни и НИКОМУ не препоръчвам нито острова, нито Керамоти. Съжалявам, че звуча толкова крайно, но ми дойдоха в повече осите, рояците комари от оризищата в Керамоти и селските тарикатлъци на местните търговци/ сервитьори/ хотелиери. Гърция е живописна страна, но оттук насетне ще я гледам в youtube - прекалено скъпа дестинация за селски туризъм е... Ако някой иска конкретни подробности, да пита

# 163
Привет момичета.
И аз да се разпиша в темата с конкретен въпрос. Simple Smile
Тази година решихме да починем в Гърция и конкретно в Керамоти.Предполагам че вече е писано но не открих кой знае какво.Препоръчайте ми моля някое по-добро хотелче или вила.Просто да е нещо изгодно и комфортно. Heart Eyes
Благодаря предварително.  bouquet
Върнахме се от Тасос преди 3-4 дни и НИКОМУ не препоръчвам нито острова, нито Керамоти. Съжалявам, че звуча толкова крайно, но ми дойдоха в повече осите, рояците комари от оризищата в Керамоти и селските тарикатлъци на местните търговци/ сервитьори/ хотелиери. Гърция е живописна страна, но оттук насетне ще я гледам в youtube - прекалено скъпа дестинация за селски туризъм е... Ако някой иска конкретни подробности, да пита

Олеле!  #Crazy Излей си душата да ти олекне, а и да научим повече подробности.  Peace

# 164
    Енигмата,много съжалявам. Аз съм го писала и друг път, кракът ми повече няма да стъпи в Керамоти,освен ако не е застрашен живота на близък ми човек. Това беше мястото,от където преди много години заобичах Гърция. Бг-туристите тогава бяха там екзотика,имаше визов режим и на фона на Слънчев бряг и Каваците,от където всяка година се връщахме продрискани, Керамоти си беше направо идилия. Керамоти,хотел Катерина,пясъчния плаж без край, чайките около ферибота....а бе направо ми се искаше там да умра. Ходехме с мъжа ми с повод и без повод в следващите години само да намерим време и пари. И постепенно всикчо започна да запада и да се опошлява. Не ми се ще да го свързвам с нашествието на нашенци,пъдя от главата си тази мисъл,но тя няма как да не ме човърка. Дали няма да прецакаме и гръцкото море? Кризата им и тя има значение, но какъв пръст може да има в мръсотията на плажа,състояща се предимно от празни кутии от Виктори и бутилки от вода Девин например.
    Не ми е по сърце да слушам нашите чалги точно на този плаж. Точно в Керамоти не ща да чета меню на български. Не ми се иска гърците,които не познавам като такива,да продават селски тарикатлъци, каквито никъде другаде по Гърция не съм срещала. Ще ви дотежа с поста си,но за Керамоти и Тасос мога да пиша много. Няма да го направя. Само ще кажа,че никога няма да ходя там по собствено желание.
    Прекалено много обичам Гърция и емоционално съм свързана с нея,та да се откажа да ходя въобще. Но в последните години бягаме все по-далече. Там където уж са по-малко балканците. Ама не става винаги. Невинаги имаш възможност да ходиш на Цикладите.
    Пак ще пиша по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт