На море в Гърция - 9

• 114 772
  • 746
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Прекрасна тема!
Параход,  Hug!

# 61
  • София
InaDot, има тема за Крит, но е малко замряла http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=663444.30. Ако искаш сподели там подробности къде смятате да отседнете на Крит.
Veka, къде отседнахте до Фискардо? Успяхте ли да разгледате Лефкада?

# 62
  • София
И аз при вас. Благодаря за новата тема.   bouquet

Искам още една седмица някъде на пясъчен плаж  Mr. Green

# 63
  • Варна
тодоричка, разбрах и ти благодаря за отговора.

Нямам обаче никаква представа къде да го заведа това детенце (вече пораснало момченце)?
Дайте идеи и съвети

Сарти
Голями противници сме на включената храна.Закуската във всички хотели е една и съща :
Най –евтин кашкавал и шунка,варено яйце,маргарин,конфитюр,корнфлекс,някъде има и кисело мляко и кроасани,чай,разтворими сокове тип ‘’степ’’,кафява топла водичка под името кафе,мляко.Няма зеленчуци,плодове……..Вечерята беше перфектна и обилна- ето какво имахме са 5те вечери: основни-печено пиле с пържени картофи,панирана риба,яхния с печен салам,кебапчета с доматен  сос,печено свинско филе,задължително салата,предястия-макарони на фурна, ,мусака ,булгурена супа,лозови сарми,пълнена пиперка,пълнена тиквичка,за десерт плодове,грис халва,кейк.Проблема беше че сервираха късно,около 9 и докато си хапнем с биричка или винце минава 10 и като добри деца си изявахме всичко ,а и то много вкусно и обилно и все пак’’пени се не пени,ке го ядем,пари сме давали’’ .Като резултат твърде тежко преди сън.В следващия хотел бяхме без вечеря и хапвахме доста по рано и леко на вечеря,както сме свикнали.На внука ми който е на 4,5 и безплатно настанен сервираха цели порций като за възрастен.По техните пекарни има незабравимо вкусни и разнообразни закуски-баници,кроасани,питки,гевречета,кейкове,абе чет нямат.За обяд най-често купувахме готова храна от съседния ресторат - готвените ястия бяха по 5-7 евро и ядяхме в студиото, че с детето наистина е по-удобно. Има и топли витрини в суперите им-печено пиле,пълнени чушки,кюфтета,картофи с грах.Затова и предпочитаме да сме без храна за да си хапваме когато и каквото искаме.

# 64

Аз ако резервирам, резервирам само нощувките. Ако ми харесват закуските в хотела плащам на място и закусваме. Обядите и вечерите ще са в различни ресторанти, в зависимост от това къде се намираме.
Още повече , че ще правим рожден ден - точно тогава ми се иска да бъде нещо незабравимо за него. Може би както тодоричка предложи Аква парк Солун или нещо друго. Той самият има интерес към историята. Би било интересно да види някоя забележителност.

Лошото е, че просто незнам къде да се ориентирам и да резервирам хотел.

# 65
  • София
Страхотна тема   Hug

И аз се насочих към Никити и околностите. Сега гледам през Booking нещо на приемлива цена за след 9.09.
Отивам да чета назад, че само влезнах да се разпиша.

# 66
  • София
hanna_lena  Щом детето има интерес и към историята, може би не е лошо да отделите повечко време на Солун, съчетано с аква парка. В Солун мисля, че има достатъчно история.
Но ако искате да съчетаете всичко това с море и плаж, а държите на хотел, тогава може би по-добрия вариант за вас е Касандра. На този ръкав останах с впечатление, че има повечко хотели. На Ситония преобладават студиа и апартаменти с така наречения self catering.
Друг вариант е и Атон, където можете да комбинирате с разходка до манастирите с корабче.
Аз обаче нямам идея като хотел какво да предложа, нека предпочитащите отсядане в хотел да се включат с препоръки.

# 67
 Благодарности на Параход за желанието,старанието,времето,което е отделила за всички нас!

# 68
Страхотна тема   bouquet, да се запиша и аз тук, че човек незнае кога ще му се наложи набързо да стегне куфара за Гърция 

Параход  Hug Hug Hug това е специално за теб

# 69
hanna_lena  Щом детето има интерес и към историята, може би не е лошо да отделите повечко време на Солун, съчетано с аква парка. В Солун мисля, че има достатъчно история....
Друг вариант е и Атон, където можете да комбинирате с разходка до манастирите с корабче.
И аз това щях да предложа  Peace Какво ще изберете, зависи от това каква е основната цел на пътуването - да направите един различен рожден ден на детето или да отидете на плаж. Ако е първото - Солун е много добро предложение.
Обиколка на Атноските манастири също е добра идея. Ако решите това, може да спите както на Ситония, така и на Атон - и от двете места има корбчета за разходка по манастирите. Дори тези, които тръгват от Ормос Панагиас на Ситония са със забавна програма по време на пътуването. Този варинат може да се съчение с плажуване останалите 2 дни.
Ти си познаваш най-добре детето и можеш да прецениш кое ще е по-интересно за него.

# 70
  • София

Veka, къде отседнахте до Фискардо? Успяхте ли да разгледате Лефкада?

Не успяхме да разгледаме Лефкада,защото бързахме за ферибота,но все пак я минахме половината от моста до Василики и честно не съм впечатлена от видяното.Да не говорим,че на Василики плажа по снимки изглежда огромен, а всъщност не е.
Ние сме на 7-10 км от Фискардо в ето това място http://www.ranzo-ionio.gr/.Мястото е страхотно, с невероятен изглед към Миртос и Асос.Областта около Фискардо е по-скъпа отколкото например южната част.Аз тези подробности с плажовете с пясък на юг и всякакви забележителности ги научих след като открих българин, който живее на острова и тъй като 70% от вили,къщички,студиа и т.н. нямат сайтове, той ги предлага в едно с други много полезни екстри.Реално погледнато благодарение на него аз предварително знаех абсолютно всичко,което трябваше да знам преди да замина.Има страница  във фейсбук Kefalonia   с много инфо и снимки и там има и имейл за контакти.Била съм на Корфу, минах през Лефкада и сега на Кефалония,но тук ми харесва най-много.

Последна редакция: ср, 18 юли 2012, 01:02 от veka

# 71
  • София...........
Момичета, навихте ме  Wink, отказвам се от хотел.
1. Твърдо сме за Ситония, но сега чуденката е в коя част има близо един до друг хубави пясъчни плажове (без ползване на водни обувки)?
Аз харесах Armenistis Beach, Elia Beach, Kalogria Beach, Klimataria Beach, Kalamitsi Beach (по-специално кампинга http://www.thalattacamp.gr/bg/pages/kalamitsicamping/route), Lacara (Koutloumousi) Beach, Neos Marmaras, Nikiti Beach, Platanitsi Beach, Psakoudia Beach, Sykia Beach, Tristinika Beach, Toroni Beach, Vourvourou Beach и Koviou Beach.

2. Къщичка, студио или нещо подобно ни се иска, но държа да е прилично и чисто? Ние се води 3-ма възрастни (баткото е навършил 14 години) + 1 дете?

# 72
  • София...........
dechy, отдавна съм нагледала Антемус, но в нашата конфигурация единствено настаняване можело в две двойни стаи , което е безумно защото не мога да оставя децата в една стая сами и тн...

# 73
dechy, отдавна съм нагледала Антемус, но в нашата конфигурация единствено настаняване можело в две двойни стаи , което е безумно защото не мога да оставя децата в една стая сами и тн...

Има студия с опция за настаняване на 3 и 4ма души, ако стаята позволява за малкото дете биха могли да сложат допълнително легло, разтегателен фотьойл или нещо, просто се поразрови.

В любимото ни хотелче на Геракини, третото легло беше разтегателно, като второто се прибираше под другото...сещаш ли се, след прибиране на второто легло, остава едно единично.

# 74
  • София
Отзиви за ривиерата, сега попаднах на тази оферта и го мисля.
http://www.procent.bg/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4 … %D0%BB%D0%B2.html

Общи условия

Активация на акаунт