На море в Гърция - 9

• 114 884
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
Ето линк от първа страница за Вурвуру  Rolling Eyes

Това с линка е ОК!, но аз искам информация от някой, който е бил там.

Ако няма такава, здраве да е!

Има, има. В тези 9 теми има всичко.  Mr. Green

Chat Noir и аз ще се радвам на повече инфо и снимки от Кавала. Peace
Добре дошли.  Hug

# 91
Ето линк от първа страница за Вурвуру  Rolling Eyes

Това с линка е ОК!, но аз искам информация от някой, който е бил там.
Ако няма такава, здраве да е!

Има, има. В тези 9 теми има всичко.  Mr. Green

Aз лично съм писала няколко пъти за Вурвуру, обаче сега пуснах търсачка в последните 2 теми, ми изкара само по един пост newsm78

Едното беше това:
любима кръчма във Вурвуру - таверна Парис - по пътя към Кариди, пада се от лявата страна, минава се през една поляна и в дъното е таверната - много вкусна храна, вечеря за 3ма (2ма възрастни и едно дете) с вино - 40 Евро. гледката е великолепна, има маси над самото море, но трябват резервации.
http://halkidiki.holiday-in-greece.net/vourvourou/vourvourou_taverns_en.html
Тази година студиото ни беше точно до тази таверна и потвърждавам, че храната е хубава, а обслужването е на ниво. Барманката се влюби в детето ми и всеки път казваше, че това е любимият и клинет  Flutter. Нужда от резервации нямаше, поне през юни беше полупразно. А залезите, ахххх, залезите  Heart Eyes

Tari Tasartir, наистина много сме го дъвкали Вурвуру. Аз лично съм била в къща  Валасакис и студио Едра. Разгладай ги и ако си харесаш някое от тях, пиши на лични за повече инфо.

# 92
Търсачката на бг-мама рядко изкарва свестни резултати по ключова дума.

Търсете в гугъл по ключовата дума + bg-mamma, а специално Тари Тасартир - мисля, че си струва да отдели 10-15 минути да прелисти предишната (8-а) тема, в нея бяха обсъждани поне 5-6 студиа във Вурвуру на първа линия, повечето са похвалени от момичетата.

Divna,
карам наред по списъка ти. На Арменистис, Талата, Лакара има само съответния къмпинг. Там няма студиа и/или хотел. От трите Талата е най-хубавия, сенчест и облагороден. Каламици има още един добър плаж, централния на селото, там има няколко възможности за настаняване, но като цяло е малко забито селце с 10 къщи и 3 таверни.
Паралия Сикия е един от най-хубавите плажове, но пак е уединено (и най-често няма нет) - градчето Сикия е на 5 км във вътрешността, край морето е само вилната зона и къмпинга.

Платаници, Климатария, Тристиника са изолирани заливи, където се ходи само за плаж.

Неос Мармарас и Никити са доста оживени градчета с голям избор от места за настаняване, аз лично харесвам и двете. Вурвуру е предпочитано от много българи заради къщите с градини, които преминават направо в плажната ивица, но повечето места на първа линия са резервирани вече за сезона, а и там е нещо като вилна зона - няма обособен център със социален живот.

Торони е селце с доста възможности за студиа и един хотел, но там пясъкът е по-едър и на много хора не допада.
Всички останали места, които си посочила, са с прекрасни пясъчни плажове. За нито един не са нужни аква-обувки.
На Калогрия е единствено споменатият от мен по-горе хотел Манго, който не го бива много. На Елиа освен Антемус има още няколко хотела и множество студиа, можеш да ги прегледаш в линковете пред темата. Лагомандра също е много хубав плаж, има 4-звезден хотел със същото име и 3-4 къщи със студиа.
За Ковиу ти писах - хотел Македнос долу на плажа и 3-4 уединени студиа горе над пътя.

Като цяло, хубави плажове има групирани наблизо в района между Никити и Неос Мармарас (от западната страна), там пътят е по-лек.
Другите са между Сикия и Вурвуру от източната, но там пътят е с доста повече завои и е по-диво.
Надявам се да съм отговорила на някои от въпросите ти...

Последна редакция: ср, 18 юли 2012, 14:12 от Параход

# 93
  • Sofia
Благодаря, Mur!
Точно това ми трябваше - две-три имена, а не дълги обяснения!

Ще разгледам и ще питам, ако нещо не ми е ясно.

# 94
  • София
За Кавала бих препоръчала да се спи в курортните селца наоколо. Ако не ви се дават пари за лъскав хотел, не рискувайте с нещо евтино в града, че съм чувала за доста мизерни хотелчета. За същите пари ще намерите много по-хубави студиа в Палио, Неа Ираклица или Неа Перамос.

Градът ми е любим, макар тази година да се виждаха осезаемо последиците от кризата.  Sad  Мога да препоръчам крепостта, дори и на тези, които вече са я посещавали. Ремонтирали са доста неща и се влиза на места, където преди не можеше. Ремонтът на малката джамия в комплекса на Халил Бей също най-после е приключил и се влиза (междувременно покривът е започнал да се скапва Mr. Green). Интересно е. Подът е стъклен, а отдолу се виждат останки от стара базилика.

# 95
  • Sofia
Момичета , в Кавала можете ли да ми препоръчате търговски центрове, нали сега започват разпродажбите в Гърция  Sunglasses

# 96
  • София
Момичета , в Кавала можете ли да ми препоръчате търговски центрове, нали сега започват разпродажбите в Гърция  Sunglasses

Само това не търси в Кавала  Laughing. Първият път търсехме като луди "бивши тютюневи складове, превърнати в търговски центрове"  hahaha. И се чудим защо българката в Неа Перамос не се сеща за такива чудесии.  ooooh!  Много хубаво са възстановили склада, дори до преди 2-3 години имаше и живот в него, но е точно тип базар - малки магазинчета с всякакви стоки. Тази година половината стояха празни, а и в кафенетата нямаше живот. Дори ескалаторите бяха спрени, явно за икономия. Иначе имат 3-4 магазина в центъра, които ги има и в нашите молове, но с това се изчерпва всичко. Сещам се за Зара, Марк§Спенсър и още 1-2 магазина.

# 97
  • София
Благодаря за отзивите за DION PALACE, отказах се , а снимките как подвеждат  Twisted Evil
Пренасочвамс е пак към Никити и околностите, май за там са най - положителни отзивите и за това което търся.

# 98
  • София
Кимболина, за съжаление в Booking.com специално за Никити няма много неща - само няколко стереотипни хотелчета, които на всичко отгоре не са и с много добри отзиви. По-добре разгледай сайта Halkidiki.com в частта му за Никити, има наистина много студия.
А тези май са хвалени най-много от момичетата, наскоро ги пращах и на Фам на ЛС защото и тя търсеше за Никити:

http://www.castristudios.com/

http://www.dafnistudios.gr/

http://www.halkidiki.com/filianna/index.htm

http://www.filippos-studios.gr/

Разбира се, със сигурност има и други местенца в Никити, които са готини  Peace

Тари Тасартир, били сме във Вурвуру тук:

http://www.topstudios.gr/

Нямаме забележки, страшно много ни хареса  Simple Smile

# 99
  • София
Таис Благодаря ти , аз в Booking предимно гледам и по тур. агенциите, и през derpart24 май беше.
Сега ще разгледам линковете който си ми дала.

Тари Тасартир, били сме във Вурвуру тук:
http://www.topstudios.gr/

Това тук също ми хареса, плажа е като някакви малки заливчета и на снимките водата изглежда кристална найстина ли е такава, че понякога снимките не са това което е.
Гледам, че и плажа няма нито шезлонги, нито чадъри, това значи ли , че трябва от тук да си взема или .....

Последна редакция: ср, 18 юли 2012, 16:59 от kimbolina

# 100
  • София
Момичета, да има в момента някой в Керамоти? Обиколих всичко в нета, не мога да намеря никъде инфо, мейл, телефон на Хотел Акрополис там. Моля, ако някой знае нещо - пишете ми. Благодаря предварително  Hug

# 101
Ето това намерих, не знам дали е същият и информацията е коректна - дано да върши работа
Hotel / Restaurant  Akropolis - Inhaber: Agapios Tekidis - Keramoti  ****
Tel. 030-25910-51000, Fax. 030-25910-51555
akropolis-agapios@otenet.gr

# 102
  • София
Kimbolina, основния плаж във Вурвуру е по-скоро дълъг и малко тесен като ивица, водата е кристално чиста, пясъкът е доста фин. Иначе Top Studios където бяхме ние, се намира на метри от известния плаж Кариди (Karidi beach) - той вече си е едно сравнително голямо заливче.
Невероятно кристална вода, красиви скали от двете му страни за фон, и много, много плитко навътре в морето - затова е и перфектен за бебета и деца.
Макар че ние с мъжа ми когато ходихме там нямахме деца, а се оказа че и двамата се влюбихме в това място  Joy

Единственото нещо, което не ми харесва във Вурвуру е, че е по-скоро като дълга вилна зона, т.е. няма обособен център в селцето - няма къде толкова да се разходи човек. Но пък ние си ценяхме спокойствието там, а така или иначе всяка втора вечер отскачахме до Ормос Панагиас и чат-пат до Никити. С кола е лесно, разстоянията са малки  Simple Smile

Ето ти линк към студията и в utube, снимали са и Кариди бийч:

http://www.youtube.com/watch?v=T9ev7iE41Wc

Някой по-назад питаше за плажовете - ами на нас Торони и Арменистис изобщо не ни харесаха, твърде са дълбоки и то от самото начало. В Неос Мармарас и Метаморфози ми беше много претъпкано, шумно и даже на места прашно - бих отишла там да хапна, но не бих отседнала.

Сикя е супер, плажовете около Сикя също, за Каламитси не знам - не съм била. В Никити много ми хареса плажа, въпреки малките камъчета на места (или по-скоро заради малките камъчета, които си събирам грижливо както катерица - лешници  hahaha  )

А ако си спомням правилно Лагомандра беше дълбочък доста в началото май  Thinking

# 103
  • София
Ето това намерих, не знам дали е същият и информацията е коректна - дано да върши работа
Hotel / Restaurant  Akropolis - Inhaber: Agapios Tekidis - Keramoti  ****
Tel. 030-25910-51000, Fax. 030-25910-51555
akropolis-agapios@otenet.gr

Много ти благодаря! Това е името на собственика, предполагам, че това е хотела.

# 104
  • София...........
Параход, Много Благодаря  Hug, прекрасно си обяснила всичко Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт