Съпруги на военнослужещи - 5

• 76 006
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
Цвети М. , писала съм как се резервира, само през ИА Военни клубове и военн опочивно дело София.
Иначе може да се резервира от четвъртък, за петък, събота, неделя. Но не се знае дали и какви стаи ще има.
Цената си е както и на другите бази, за 4нощувки, 3ма човека платихме 194лв.

# 331
Здравейте,момичета.Аз все още съм само годеница на военен,ама да се запиша при вас,че да следя темата.

# 332
Здравейте ! И аз съм съпруга на военнослужещ и следя темата от време на време.но сега имам един конкретен въпрос - има ли тук някой ,който е бил на комнадировка заедно с мъжа си в базата на НАТО в Солун ? интересува ме как е там . Ние преди  бяхме в Белгия , но не знам как е на другите места.  Ако отговори някой ще съм много благодарна !

# 333
Здравейте и от мен! Да се запиша и аз в тази тема  Hug
Velma, за базата в Солун нищо не мога да кажа, не сме били там, но пък бяхме в Истанбул, преди да изместят БрЮИЕ в Лариса. Мое мнение е, че в Гърция е в пъти по скъпо от Турция, но пък гърците се бяха постарали от към гледна точка на пребиваването на чужденците там - бяха подсигурили огромни жилища, напълно обзаведени, единствено имаш нужда от дрехите и личните си вещи Simple Smile Имаше и у-ще, в което децата да могат да учат на английски, за детска градина не знам...Все си мисля, че който е отишъл командировка без значение къде, не е сбъркал. Предполагам, че и с вас е така Simple Smile
Весело посрещане на новата година от мен, и много успехи и сбъднати мечти на всички  bouquet

# 334
Весело посрещане на Новата година на всички! Щастие, успехи и много любов!.

# 335
Здравейте! Успешна, здрава и щастлива нова година! Извинавам се, че нахлувам в темата ви, но се надявам някоя от вас да се е сблъсквавала с подобно нещо и ако може да сподели ще съм много благодарна. А ето и по същество ; съпругът ми е военнослужещ  и на 28.12 по телефона го информираха, без подробности, че през есента на 2013г . ще бъде изпратен на обучение в база на НАТО в Америка за период от 1 година, като може да получи уседналост за семейството си. И тъй като бяха празници и неработни дни, нямаше как да се опита да получи по-подробна информация, а утре в първия работен ден още сутринта има среща с командира, по въпроса.Надявам се, че първо ще го запознаят с условията, на който трябва да отговаря/владеене на език/ и условията по самото пребиваване и едва тогава да процедират.Но не знам, след като получи тази информация дали тя ще е достатъчно пълна и дали ще имаме време да го обсъдим.Имаме две деца в 1 и 7 клас, аз работя и не знам дали ще е удачно и ние да заминем и какво ще ни е осигурено, от друга страна 1 година е дълъг период...Не знам какви ще бъдат условията-какво ще бъде заплащането, жилище, образование за децата и въобще всички въпроси от битов характер.Моля ви, ако имате някаква информация да я споделите.Благодаря!  bouquet

# 336
Здравейте на всички и честита 2013 година!
Мила80, мога да споделя личния си опит относно обученията в Америка - първо да кажа, че се радвам, че са ви казали толкова отрано, защото на мъжът ми му се обадиха в петък по тел. да му кажат, че в понеделник е на изпит по английски в София, и нямаше и два месеца и вече беше в щатите. Неговият курс беше за 6 месеца и беше там сам. Всичко тук започна с изпита по английски, след това се започнаха попълвания на всякакъв вид документи и информация, издаване на виза и закупуване на самолетни билети. Ако отидете цялото семейство, военните поемат само разходите за съпругът ти - пътните, престоят и обучението на децата си ги поемате вие. На нас също ни предстои отиване там за една година, само е въпрос на време, но сме решили, че ще отидем заедно, като ще сме с двама ученика и бебе Simple Smile Ако има още нещо питай Simple Smile
Между другото, вие от кой град сте?

# 337
Моят мъж каза,че щели да бъдат парите  за дрехи,около 100лв.
Ще ги дават ли?

# 338
Моят мъж каза,че щели да бъдат парите  за дрехи,около 100лв.
Ще ги дават ли?

Тук нищо такова не се чува.
Но и тя Д.Митрополия вече мина към Графа, та....

# 339
 Момичета, а нещо за увеличения да се чува при вас. Тук се чува за някакви 50 лв, ама то слухове много ..... Rolling Eyes

# 340
Момичета, а нещо за увеличения да се чува при вас. Тук се чува за някакви 50 лв, ама то слухове много ..... Rolling Eyes

Уммм да, ама споменават ли заради това увеличение какво друго ще орежат?. ))) Май на повечето места, не. ))))
Та тези, които дават дежурства, хич не се радвайте на това увеличение, защото ще махнат парите за дежурства. Които са повече от тези 50лв., които евентуално ще дадат в последствие.

# 341
 А да да, това го има също... Peace     Ама каквото стане, не зависи от нас  Tired

# 342
А да да, това го има също... Peace     Ама каквото стане, не зависи от нас  Tired

Не е баш така, ама хайде....)
То в БА и часовете за допълнителен труд не се изплащат, пък в родната полиция, да....ама всеки си трае. )

# 343
  • Пловдив
При нас дежурсвата ги вкараха във функционалните задължения още преди 2 години #Cussing out Мен не ме бъркаше особено, но на мъжа заплатата падна с едни 150 лева Sad
Сега за увеличение нищо не се е чуло, но не съм се и интересувала Whistling

# 344
sweet_maniche, уммм да, и при мъжа ми вече ги вкарват там. И неговата заплата също ще падне с поредните 150лв. За 2г. вместо да се увеличават, те падат....
Като паднат дежурствата, съответно ще падне и храната...и така...просто прекрасно...)

Общи условия

Активация на акаунт