Кафене на езиколюбителите

• 23 384
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
  • Mars Hotel
Колко голямо дете?

# 391
  • n/a
Начално училище - еййй толкова е голямо.
Вярно, че то се самоопределя като "четливо" дете (обича да чета, така да се разбира).
Има вкус към езика, обича да пише (съчинява разни работи).

# 392
# 393
  • гр. София
Къде сте, мили езиколюбители?
Вижте с какъв улов от съседна тема идвам:

Цитат
Тнкс за загрижеността

JDNB!!!  Crazy

# 394
SBSM и те тва е.  hahaha iSic.

# 395
  • Ænima/Albuquerque
iНагъл!  hahaha

# 396
# 397
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Вярно, че то се самоопределя като "четливо" дете (обича да чета, така да се разбира).

Joy аз нали съм ... айде да кажем пАметна  Flutter та ми дойде наум "Болницат накрая на града" и пърхащата фраза: "Мадам, ако глупостта имаше криле, вие щяхте да летите като пеперудка."  Mr. Green

та в тази връзка бих казала на детето: когато искаш да кажеш нещо не много добро на някого, но го маскираш така, че той да не го разбере веднага и да се обиди примерно след няколко дена  Wink

не е възпитателно знам  Blush

# 398
Напротив, звучи чудесно. Ще се опитам да си го запомня за като му дойде времето.  Mr. Green

# 399
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Mr. Green Heart Eyes Mr. Green знам, че сме лИбоФ необяснима  Hug

само мен ли ме лази тази реклама за пребиотик, пробиотик и симбиотик със синергично действие  Crazy
то че не разбирам какво ми казват е ясно  Crazy и прекалено нАучно ми идва

# 400
Ама така си е - животът е суров, трябва да се калява нежната детска психика, а иронията е чудесна закалка.  Mr. Green

Не я знам тая реклама и май по-добре.

# 401
Нямате изчитане  Hug
По повод начинът да обясниш "ирония" на дете в ранна възраст и аз имах изцепка с моя младеж. Трябваше да обяснявам "парвеню" на шестгодишното му мозъче. Но за разлика от детенцето на Лоана, моето не търпеше да обмисля отговора.  Изгубих се в словоблудство от сложни и паразитни думи. mrgreen: Детето нищо не разбра, но поне остана доволно, че му отговорих.

# 402
  • n/a

Joy аз нали съм ... айде да кажем пАметна  Flutter та ми дойде наум "Болницат накрая на града" и пърхащата фраза: "Мадам, ако глупостта имаше криле, вие щяхте да летите като пеперудка."  Mr. Green

та в тази връзка бих казала на детето: когато искаш да кажеш нещо не много добро на някого, но го маскираш така, че той да не го разбере веднага и да се обиди примерно след няколко дена  Wink

не е възпитателно знам  Blush

Милост нямате, ей. Ни капка не ви останала...
Добри, я кажи сега като на полу-съгражданка (ако се вярва на особеното пристрастие към
спиртите по бургаско) това, за глупостта и пеперудите го казваш на мен като пример за
ирония, или ми казваш нещо не много добро, маскирано така, че да не се обидя веднага?  Mr. Green
 Вече си признах, че не вдявам  Embarassed, нали?
Щото пък аз иронията я схващам по-инакво ... Умението да погледнеш на дадена ситуация
от към добрата ѝ, изведена до парадокс страна, което неминуемо поражда усмивка. Особено
добри са британците. Великолепието на Мистър Бийн и кралицата с парашут (в розова рокля!)
са ненадминати и май ненадминаеми  hahaha В цялата тая работа за обида и присмех място
почти няма, но има огромни полета за интелигентно отношение към живота, вселената и
всичко останало.

# 403
Обидата и присмехът са в очите на гледащия. Всъщност, присмехът е задължителен елемент от иронията, но това не го прави непременно обиден. Аз така го разбирам, поне. Не мога да не съм иронична, но много рядко съзнателно обиждам.

# 404
  • n/a
Да де, права си, стандартно схващам присмеха като опит за унижение.
Примерно фразата: - Мамо, те ми се присмиват ... - 100% говори за това.

Иронията не си позволява да ръфа нечие достойнство, освен ако той не
си го търси усърдно, толкова усърдно, че вземе и го открие  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт