Кафене на езиколюбителите

• 23 290
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Леле, колко нови политически партии и граждански инициативи! Хвала, хвала!  smile3501

Аз пък снощи докато гледах олимпиското плуване и се сетих за хубавата дума "съчетарист". Като тръгнаха жени-свободен стил измислих ( bowuu) чудната дума "фрийстайлърист", която в женски род звучи още по-чудно - "фрийстайлъристка".

(бурни аплодисменти, преминаващи в овации)

а защо не хубавите български думи - "свободняк" и "свободнячка". Якичко ми звучат, Laughing

за делфинистите - може и "флайерист/стка" ако следваме примера с "фрийстайлъристите".

Някой може ли да даде по-добра дума за състезател по съчетано плуване? Смесист, медлеист, съчетанист....? Thinking  Joy

# 436
  • Mars Hotel
Медлеист е всъщност щафетаджия.

# 437

hahaha

# 438
  • Mars Hotel
Току-що научих нова псувня: Обрало си лайката.
Много ми хареса, толкова деликатно, а в същото време - толкова недвусмислено.

П.С. Боже! Сега ми просветна! Това всъщност е rhyming slang, нали?  smile3544

# 439
Аааах, римуван сленг!  hahaha Дишай, дишай!

Веднага приемам на въоръжение лайката.

# 440
  • Ænima/Albuquerque
Лайката, лайкатааа!  hahaha hahaha hahaha

# 441
  • n/a
Аз съм за свободняка! И свободнячката!

Като стана дума, та се сетих ... Лаф от дуетите в скоковете, или обратното беше скокове в дуети, няма значение. Та, едната скачачка влезе във водата на терсене и коментаторът казва: Тя влезе във водата като волният Уили.  hahaha

# 442
  • Варна

medley - смесено плуване
relay - щафета

Не е ли така?

# 443
  • Mars Hotel
Може и така да е. Плуването ми е много слаба дисциплина - и по телевизора, и във водата.
Аз знам medley като музикален термин - навързани една за друга песнички, които се изпълняват без прекъсване.

# 444
  • гр. София
Леле, колко нови политически партии и граждански инициативи! Хвала, хвала!  smile3501

Аз пък снощи докато гледах олимпиското плуване и се сетих за хубавата дума "съчетарист". Като тръгнаха жени-свободен стил измислих ( bowuu) чудната дума "фрийстайлърист", която в женски род звучи още по-чудно - "фрийстайлъристка".

(бурни аплодисменти, преминаващи в овации)

а защо не хубавите български думи - "свободняк" и "свободнячка". Якичко ми звучат, Laughing

Защото се хванах малко за опашката на предната тема за чуждите думи  Simple Smile

Сигурно е неприлично да се самоцитирам, обаче предизвикана от възмущението съфорумско, че земетресенията тенденциозно тресат само нощем, подканих да бъде написана петиция от името на ГИЛЗА - Гражданска Инициатива за Ликвидиране на Земетръсните Аномалии. Засега желаещи да се заемат няма.  Crossing Arms

А поредното мероприятие на ГИЛЗА е

ЧЕРЕШОВО ТОПЧЕ - четвърто ежегодно рандеву за епицентрово широкообхватно обезопасяване и високочестотно обезвреждане на трусовете от обиграни професионалисти и човеколюбиви екстремисти

# 445
  • Mars Hotel
Розе, мъ, как не увяхна, докато го съчиниш това? Shocked

# 446
  • гр. София
Мииии...  Blush Лудостта ми ме поддържа жизнена  Mr. Green

# 447
  • n/a
Аз съм почитателка (скрита мазохистка) на сайта на БНТ за олимпиадата.
Там е пълно с прекрасни образни словоизлияния, граничещи с неприлични
словесни действия.

Цитат
Ако не получи уайлд карт за смесени двойки, ....

Цитат
Трима от най-известните български спортисти на планетата окуражиха днес нашите олимпийци в Лондон. Христо Стоичков, Стефка Костадинова и Таня Богомилова посетиха олимпийското село и вкупом вдъхнаха доза увереност на родните състезетали.

Цитат
След емоционалните срещи, тримата ни супергерои побъбриха в близката градинка с целия тим на боксьорите

Не е от там, но звучи великолепно:
Цитат
Хенсфрий
И това не е лошо:
Цитат
1 i pad и 2 i pod-a

И аз съм в пад, по под-а.

Последна редакция: вт, 31 юли 2012, 12:13 от Лоана

# 448
iSic и супергероите.  hahaha

# 449
  • n/a
Кхъм, ида за хелп, пак ...
Със "свободните ръце" какво правим?
Не знам за вас, но аз имам проблем, двоен с тях.
За кой ли път давам накъсо и дословният български вариант еднозначно разбирам като "ръцете ми пречат" и не мож' го ползвам. Прибягвайки към спасителния инглийски (шът, клавиатурата да излиза от идолопоклонническия си транс) ... как го пишем? Онзи вариант, горният, не ме устройва ... Предложения? хендсфри - така ли е "правилното"?

Хи-хи, яко ... докато търся намерих бисери словесни:
Цитат
Безжично handsfree за изпити. Вземете вашият изпит без да се мъчите!
Цитат
Не може да бъде засечено, не използва блутуут!!!

Последна редакция: вт, 31 юли 2012, 13:05 от Лоана

Общи условия

Активация на акаунт