Кафене на езиколюбителите

• 23 303
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
Чета тук едно заглавие "Катастрофа завърши с фрактури"  и се чудя - какво им е толкова  на счупванията, и чак толкова ли са навлязли тези фрактури?
Или тук специалистите ще кажете - икономия на езика, за да не трябва да се пише "счупвания на еди кво си   newsm78"

# 466
Аз за джаджата мислех, да.  Mr. Green

Ей ви го, Харалд Синия Зъб.

Чумби, според мен е за да е ясно, че са счупвания на кости, а не на калници.  Laughing

# 467
  • Ænima/Albuquerque
Чета тук едно заглавие "Катастрофа завърши с фрактури"  и се чудя - какво им е толкова  на счупванията, и чак толкова ли са навлязли тези фрактури?
Или тук специалистите ще кажете - икономия на езика, за да не трябва да се пише "счупвания на еди кво си   newsm78"

Ми да ти кажа, мен лично "счупвания" ме плаши повече, отколкото "фрактура".  Confused

# 468
Чумби, според мен е поредния медицински термин, навлязъл широко в разговорния език.

# 469
  • n/a

За едни - фРактури, а за други - упорити фактури. Баси, толкова упорити,
че чак в неразбир за какво си говорите и какво общо имат със счупванията ...
За малко да си причиня фРактура мозъчна  hahaha

# 470
Добре бе, не ме обърквайте сега, разбрах за фрактурите, благодаря ви,  и сакън, никакви мозъчни такива
  Аз просто вече не съм сигурна кога някоя чужда дума е влязла в широка употреба и коя не 
 Май съм един попрекален пурист

# 471
Ми това си е нормална защитна реакция.  Grinning

# 472
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

м'ого ми аресАА Rune stones of Gorm and Harald, испешъли дъ back side  Wink

Crazy днес оправих българския иде ред и на ингилизкия  Crazy добре, че утре съм на работа, че да си починете  Sunglasses

... Май съм един попрекален пурист

и си паднала баш на самото мЕсто Wink

# 473
Цял ден го мисля това хендсфри! Цял ден! Не за друго, а защото преди около година попаднах на много удачен превод на думата и не мога и не мога да се сетя... Тъжно, колеги, и срамно е...

Позволявам си да ви предложа картофчета от паралелната нива:

ПЛУВЦИ - полови либидни улави видове, които Цеци не инспирират

партия РАДИОАКТИВ, учредена от Ваня и Бебе, свидетели Ники, Джо и Цеци - Редоспазващ Антрополоджист, Доволно Изгубен в Олимпиадата , Активист за Културни, Терминологични и Изкуствоведски Веселби

ССН - свини спамърски недни 
Последното да се разбира като мило обръщение към най-любимите хора на форумско ниво. Mr. Green

# 474
  • Пазете Гор
Аз бера ядове с уикенд. Да го кажеш е леко педерастко, а пък да го напишеш  - олеле. Гърците имат лаф СаватокИриако. Пишат го с главна буква. Нещо като съботонеделник.

Днеска се сблъсках с няколко думи - въртОглав и вирОглав.
А, и имам и УАН. Щото нямах СУМПС.
В. (възразих).

# 475
Днеска се сблъсках с няколко думи - въртОглав и вирОглав.
А, и имам и УАН.
АУАН?  Laughing

# 476
  • Пазете Гор
Аха. АУАН. Нещо по ЗДП и ППЗ.

Обаче е нищожен. Скъсаха го, макар и да писаха донякъде. Позоваха се на маловажност. На нарушението, не на особата ми  Laughing.

# 477
  • Варна
Добра ни среща. Къде сте се изпокрили, езиковеди-любители такива.

# 478
Добра да е.
В кафенето, но след 6 минути отваряме пъба.  Mr. Green

# 479
  • Варна
Да не би канадската кленова горичка да ви намести в този далечен кът на форумската реалност?

П.С.В пъба вино сервират ли?

Общи условия

Активация на акаунт