Кафене на езиколюбителите

• 23 270
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
  • Пазете Гор
Абе за можене - може, ама нека се обучаваме вербално. С оралното може да стане някое недоразумение.

# 556
smile3519

Пхъ, Питърс, Пхъ! Пхъ! Пхъ! Сссссссссс. Ффффффффффф. Сега може ли да си ходим, че ожадняхме?

Ще ме уморите!  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy  Joy
Сряда ще бъде петък, струва ми се.  Mr. Green

РозЕ, чакам те в Бурунди! (нямаше ли едно крими на Дж.Х.Чейс с подобно име?)  Mr. Green

Чумби, "Алофонпад" е "Листопад" за лингвисти.

'Ърми, всички лотове са раздадени, справка тук, като Й е отдаден на Мячик. Някои концесионери вече са се отчели, други още не, но срокът е дълъг, та има време. Ако искаш, вземи Лот И, дето съм го заплюла и незахванала  Embarassed, а аз ще ровя тази ни лехичка, като и дойде времето...което ми напомня, ССН да ся озаптят!  Whistling

Кафелате, в новата тема цели речникови гнезда ще има, обмислям организацията им.  Mr. Green

# 557
  • Варна
Уважаема, бихте ли заделила и на мен някой лот? Да се поупражнявам вербално.

# 558
Колега Книдска, нераздадени не останаха, но ако желаете, захванете се с преравянето на настоящата лехичка - колкото и които страници си харесате. Или преговаряйте с концесионер, който няма скоро да изпълни норматива си (вече предалите реколтата си са се отчели след цитирания пост).

# 559
  • Пазете Гор
Аз си сипах. Третото.

# 560
  • София
Може ли да ме пишете слабака на курса. Изобщо не вдЕнАх за кви уипЗове стаа дума... проЗта съм днес, щот си имам нова розЕва (искрящо) талянска пижама с кратки гащи.

Ники, аз рових из лотовете, ама то всеки пост е едно малко езиковедко богатство... то чуждици, то лингвистични справки, то терминология...

# 561
Ники, аз рових из лотовете, ама то всеки пост е едно малко езиковедко богатство... то чуждици, то лингвистични справки, то терминология...

Знам, Ване, то затова е толко трудно и засега сме се ограничили с ровенето за абревиатури. Една прясна - СМ (спамърски минки).  Mr. Green

А уипзовете са хуипсове, ама не са ги написали правилно.  Mr. Green

Пак добре, че не е като в едно старо българско издание - Уйлям Шекспир.  Laughing

Последна редакция: чт, 02 авг 2012, 00:46 от Nickkie

# 562
 Joy Joy Joy
Голям купон сте спретнали снощи. Вземам лот Л-Й. Ще надничам от време на време  Hug

# 563
И още по-добре, че не е Хуйлям, нали... Извинете и добро утро.

Марш! Пак ще го изпитам, имай грижата да е подготвен.

Драконица.  Tired

# 564
  • София
добре де, ами който не се интересува от абревиатури - да пука от скука в кюшето ли?

като човек, разсейвал скуката си като дете в соц трамвая, четейки надписи от рода на КНИПИТУГА, НИПРОРУДА (казвахме му НИ ПРОЕКТ, НИ РУДА) и КИФБАНМЕКГЕВРЕКСНАБ, вече изобщо не се вълнувам от материята...

дайте некой друг лот там, да копаме и ние нещо, па току виж сме посели на корена му ряпа...
 Laughing

# 565
И още по-добре, че не е Хуйлям, нали... Извинете и добро утро.
Joy Joy Joy

Аз не се включвам ни писмено, ни орално, ни вербално, но чета всяка една буквичка и ви се радвам от цяло сърце и душа.  Hug

# 566
  • в морето до колене
По въпроса за лотовете - тъй като всички вече сте си прекопали лехичките и май останах само аз... ако някой има възможност и желание, може да ме отмени.
Аз наистина няма да мога да се захвана с тази работа преди средата на август по ред обективни и субективни причини.
А гледам, че темата напредва и ако искаме да има пълен речник в новата тема... реших, че съм длъжна да обявя моята лехичка на концесия.

Тъй, де - добро утро  Grinning

И един въпрос "по същество"  Simple Smile
През последните дни се разколебах нещо, та искам съвет и подкрепа от вас.

Винаги съм била убедена, че правилното изписване на български на някои имена е следното
Браян, Раян - вместо Брайън, Райън

и съм се водила от факта, че си има имена и думи в българския със съчетанието "ая", които са си съвсем редовни...
За какво ни е тогава това "йъ"? За да наподобим произношение накакво си? Ми ако се замисли човек за разните им акценти... произношението не е най-рилаябъл, май  newsm78

# 567
добре де, ами който не се интересува от абревиатури - да пука от скука в кюшето ли?

Ич не - отиваш и дръпваш микрофона от най-досадния абревиатурист и взимаш думата. Не сме кафене за абревиатури, я!

О, сетих се какво щях да ви споделям. Разлиствам си тия дни едни дърти "Егоист"-и и ми става едно мило такова - чуждиците едва са прохождали тогава, а авторите в списанието с явен кеф ги употребляват. Ех, младост... Mr. Green

Мячик, аз си предпочитам "йъ", защото ми изглежда по-добре и защото по-точно предава трифтонга. Освен Рая, не се сещам за нашенско име с 'ая', особено мъжко, при което 'ая' да е в средата.  newsm78

# 568
  • в морето до колене
Ами първото, което идва на ум всъщност е Мая  Grinning
За кобилката на Йовков мога да напомня също Grinning Той ги умее тия работи с именуването.

Но мъжко няма, вероятно. Тук си права.

# 569
Не я знам кобилката, как се казва?  Laughing

Но да, за окончание е свойствено, ама за насред дума май не. Сещам се само за каяк. А, и маяк.  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт