Кафене на езиколюбителите

• 23 213
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
РозЕ,  Hug Hug Hug, нямам думи! Това влиза в шапката ни 4ever!

# 601
  • София
Мълчите,а? Криете се? Плитчини,туй онуй? Връщам се да чета,дано после имам какво да кажа!

Анги, виноват, онзи ден се сетих и забравих да ти пусна линк към темата. (тук се червя)

Питах за твоя казус с песента. Ако искаш ми прати текста (ако го имаш) или ми пусни по - подробно описание. Аз като разказах за какво става дума ми отговориха, че девойката е туркиня и е възможно да има такъв мотив, вече доста остарял де. Поне на българска територия, защото общностите са по - либерални. 

# 602
  • Mars Hotel
Браво, Розе! Гордея се с теб! Mr. Green

# 603
Да, да, това го изяснихме. Все пак, всеки има право на лични предпочитания, като става дума за произволна комуникация, не за официален превод.  Grinning Та откъде е цитатът?

Ако е за фриволна комуникация, можеш да си го напишеш както искаш и нямаше нужда да ни питаш тогава!

А иначе цитатът е от Джендо! (този пък кой е?!!)  Grinning
Другият ми любим цитат от там (но не от Джендо) е: "Ама кючеците привлачат... привлачат!"

# 604
  • София
АплаузиЗ, Розе, и евваллаЗ!  newsm20

# 605
Калоян Иванов, хайде по-леко с емоциите, моля. Не питах аз, а Мячик, с пояснението, че си има лични предпочитания. Темата е преди всичко за развлечение.

# 606
  • КиТ
Да се запиша в тази тема докато не я изпишете hahaha hahaha hahaha,че така нелепо съм я изтървала,ще се запозная с темата и се включвам  Mr. Green

# 607
Калоян Иванов, хайде по-леко с емоциите, моля. Не питах аз, а Мячик, с пояснението, че си има лични предпочитания. Темата е преди всичко за развлечение.

Сори, че обърках ... (малееее, за малко да цитирам Големанов, и щях да си изям боя! ))))

Слагаме емоциите на НУЛА и дори се правим (1 ч. мн.ч.), че няма нищо и никой наоколо...  
и нас също ни няма вече!

# 608
  • Mars Hotel
Аз имам задачка-закачка. Дайте идеи как може да се каже на български "опортюнист".

# 609
  • гр. София
Аз имам задачка-закачка. Дайте идеи как може да се каже на български "опортюнист".

"Приспособленец"? Или "нагаждач"?
А по народному - фурнаджийска лопата - хем така, хем инак само и само да обере ползите от ситуацията.  Mr. Green

# 610
  • Пазете Гор

Такъв, 'дето в клозет да го затвориш, сладкарница ще отвори.

# 611
Жаргон допуска ли се? Нагаждач  Mr. Green
Розето и Куркума са много бързи  Peace

# 612
  • Mars Hotel
А, Ърмаяни, баш ти ми трябваш.  Hug
Става дума за така наречените опортюнистични престъпления - разните му там кражби и взлом. Има ли такъв термин на български или се превежда някак?

Такъв, 'дето в клозет да го затвориш, сладкарница ще отвори.
hahaha Идеално.

# 613
Няма такъв термин в българското право, Све. У нас са диверсия и вредителство, престъпления против собствеността, хулигански действия. За да съм по точна, сподели контекста.
ПП И вандализъм, но не съм сигурна, че терминът е точно български. Но поне се е утвърдил.

# 614
  • Mars Hotel
Ставаше дума в една статия, че по-голямата част от престъпленията са "опортюнистични" - т.е. задигната чанта в ресторант, оставен отворен прозорец и крадецът се вмъква от там, разсеян купувач, който си пуска портмонето в количката, ей такива неща. Но подозирам, че това не може да бъде определено като отделна категория престъпления, защото от законова гледна точка са различни, може би. 

Общи условия

Активация на акаунт