Кафене на езиколюбителите

• 23 188
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
     От законова гледна точка това са все кражби, извършени при внезапен умисъл (последното не те съветвам да го слагаш в превод). Най-подходящия термин за тези случаи е "дребни кражби".  Не са отделна категория престъпления.

# 616
  • Mars Hotel
Много благодаря! Hug "Внезапен умисъл" като че ли много добре предава идеята, че си се възползвал от ситуацията.

# 617
... "опортюнистични" престъпленията ... това в смисъл, че някой използвал случайно и щастливо създала се благоприятна възможност (opportunity) - това ли се има предвид???? Не планира и не търси, а попада на нещо, дето само му се тика в ръцете, а той само си го слага после в джоба?! Така ли? ))) .... много интересна интерпретация!!!
Виж хората как гледат на някои престъпления...!

Защото в политически контекст опортюнист има съвсем друг (бих казал дори обратен) смисъл. Има като че ли умисъл у човека да се нагоди за да спечели.

# 618
  • Ænima/Albuquerque
Да се запиша в тази тема докато не я изпишете hahaha hahaha hahaha,че така нелепо съм я изтървала,ще се запозная с темата и се включвам  Mr. Green

Всичко видях! Приберете си ме.

# 619
  • Mars Hotel
... "опортюнистични" престъпленията ... това в смисъл, че някой използвал случайно и щастливо създала се благоприятна възможност (opportunity) - това ли се има предвид???? Не планира и не търси, а попада на нещо, дето само му се тика в ръцете, а той само ги го слага после в джоба?! Така ли? )))

Именно, да. Точно за това става дума.

# 620
Много благодаря! Hug "Внезапен умисъл" като че ли много добре предава идеята, че си се възползвал от ситуацията.
Hug
В началото те разбрах по различен начин.

# 621
  • Mars Hotel
Сигурно не съм се изразила правилно. Т'ва юридическата терминология ММТСБЛ. Mr. Green

# 622
# 623
Сигурно не съм се изразила правилно. Т'ва юридическата терминология ММТСБЛ. Mr. Green
Си, си. Но моя акъл СБСМ, сдухана съм вече.

# 624
 Joy Joy Joy Пях му, и юридизъм вкарахте, тая тема става чу-тов-на! Да живей! Не мога да се включа по-адекватно, само да се порадвам.  Hug

# 625
  • гр. София
Вие бъркате ли потенето с дишането? Я си кажете правичката!  Mr. Green

Цитат
За тази цел има антиреспиранти.Къпането му е майката и козметика , а не соленето на бебетата.Мен като са ме солили, та какво от това?Не сложа ли антиреспирант става страшно.

И нещо съвсем в тон с последната дискусия:

Цитат
да   си опортюнист  на  всяка    семейна   драма  и да   омаловажаваш  чуждото   нещастие

Това е отправено към съфорумка, която за всяко оплакване от другите казва, че е дребнаво. Може би авторката е искала да каже "опозиция" или нещо такова  Crazy

# 626
Питах те и в другата тема ама - да спирам ли да дишам, за да ухая приятно?  Mr. Green
ПП За втория цитат - ноу комент! Авторката му ми е мноУ любима, направо слабост.  Mr. Green

# 627
Аз само ви казвам Хелоууу  tongue че не мога да смогна да ви изчета.
И да ви кажа, че ако някой има нужда, съм видяла една реклама за "брандиране на автомобили".
Демек и това желание може да бъде удовлетворено  Laughing

Антиреспирант?! Туй позволено ли е? Геноцид?! Изтребление на потящото се население?! СБСМ  smile3555

# 628
  • гр. София
Кой както го разбира.  Mr. Green
Ти като спреш да дишаш ще престане да те вълнува как миришеш  Joy

# 629
Питах те и в другата тема ама - да спирам ли да дишам, за да ухая приятно?  Mr. Green

За приятно не знам, но до ухание със сигурност ще се стигне.  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт