1АЕГ-ИНФОРМАЦИЯ

• 193 539
  • 1 605
  •   1
Отговори
# 1 485
  • София
Така е, но началото с нея бе стресиращо за нас. Сега да видим как ще се развие новото математическо начало!

# 1 486
  • България, София
Като си говорим за математика - някой познава ли Димитринка Минчева? Имам чувството, че за първа година е в училището.

# 1 487
Не е за първа година в училището и наред с математиката преподава и физика.
За началото особено по математика си е стресиращо-отлични резултати на НВО ,прием и после-препускане през материала,което е безумно и създава усещане ,че нищо не е ясно.

# 1 488
  • България, София
Не е за първа година в училището и наред с математиката преподава и физика.
За началото особено по математика си е стресиращо-отлични резултати на НВО ,прием и после-препускане през материала,което е безумно и създава усещане ,че нищо не е ясно.
Благодаря за споделеното. Видях, че преподава и физика, дано има опит като учител по математика. Синът ми е в 9 клас, миналата година бяха с друг учител - оставам с впечатление, че непрекъснатите рокади са практика. Той е добър математик, но не успява да я следва. Явно е наистина е много бърза. Дано децата да се адаптират.

# 1 489
  • София
Г-н Генин е дал на всички 8-ми класове един и същи тест, в три групи. Специално в 8 г са започнали да ги решават междучасието преди теста, снимани на телефон.
Това в основното ни училище НИКОГА не се е случвало.
Защо ги е оставил с телефони по време на теста?
Много порочни практики в това училище! Какво ще оцени този момък с това контролно? Нищо!

# 1 490
aninica, с най-добри намерения пиша,че такива неща се случват не само в това училище и ако самите ученици не искат дабъдат оценени достойно и справедливо,никой не може да ги накара да не преписват.

# 1 491
Синът ми миналата година беше при Чунтова. Родителите, с които съм разговаряла, се оплакваха от нея. Не преподава разбираемо, а на тестовете дава много трудни задачи, в училище се решаваха доста по-леки. Синът ми и на уроци ходи и едва завърши с 4. В старото училище без уроци имаше винаги шестици. Зарадвахме се, че тази година е сменена учителката. И ние сме при Генин. Дано е за добро!

# 1 492
  • София
aninica, с най-добри намерения пиша,че такива неща се случват не само в това училище и ако самите ученици не искат дабъдат оценени достойно и справедливо,никой не може да ги накара да не преписват.

Преди хиляди години хората са разбрали, че не всички са добронамерени, коректни , честни, за това са измислили правила, закони и наказания.  Не мога да разбера защо искаш да разчитаме единствено на съвестта им?
Знам, че има други училища, където това става, но това мен не ме успокоява.
В сряда говорих с едно дете от АК и я питах дали говорят в час, каза че "санкциите са толкова големи, че никой не си позволява". Просто е, ако има ефективни наказания, правилата се спазват и всички стават възпитани. Нещо, като нашите шофьори в Германия.

# 1 493
  • Варна

Преди хиляди години хората са разбрали, че не всички са добронамерени, коректни , честни, за това са измислили правила, закони и наказания.  Не мога да разбера защо искаш да разчитаме единствено на съвестта им?
Знам, че има други училища, където това става, но това мен не ме успокоява.
В сряда говорих с едно дете от АК и я питах дали говорят в час, каза че "санкциите са толкова големи, че никой не си позволява". Просто е, ако има ефективни наказания, правилата се спазват и всички стават възпитани. Нещо, като нашите шофьори в Германия.

Принципно съм съгласна! Peace Но все си мисля ,че тези изисквания трябва да са основно към начално и основно образователните у-ща. Защото до гимназиална възраст би следвало да знаят как се държи в час и в близост до у-щето и явно гимназиите очакват това ..да преподават на големи ,възпитани и знаещи за какво са отишли там деца ,а не да се превръщат в пъдари .  Peace

# 1 494
Нищо не искам.Смятам ,че учениците в гимназиите са вече на възраст,която сами трябва да решават кое да правят или не.Не отричам ползата от санкци,но ги считам като крайна мярка, а не основа за регулатор на поведение.
Съгасна съм с Деска-едновременно сме писали.

# 1 495
  • София
Г-н Генин е дал на всички 8-ми класове един и същи тест, в три групи. Специално в 8 г са започнали да ги решават междучасието преди теста, снимани на телефон.
Това в основното ни училище НИКОГА не се е случвало.
Защо ги е оставил с телефони по време на теста?
Много порочни практики в това училище! Какво ще оцени този момък с това контролно? Нищо!

Изобщо не се учудвайте, че учениците разполагат с тестовете, които са се паднали на други класове. Това е редовна практика. Дори се е стигало до ситуация учителят да размести местата на отговорите, но някои не са си направили труда да научат верния отговор, а само буквата и на практика са нямали един верен отговор.

# 1 496
Ех,какви учители !Защо разместват отговорите,та децата да не могат да покажат колко знаят!Според мен родителите са виновни,че не са научили децата да преписват"творчески".

# 1 497
  • София
"Защото до гимназиална възраст би следвало да знаят как се държи в час ........."

Деси,
по твоята логика излиза, че не се нуждаем от наказателни органи - "пъдари". Не мога да разбера отричаш наличието на невъзпитани деца, отричаш метода наказание за справяне с проблема, отричаш правото на останалите да учат в спокойна среда, въобще позицията ти е неразбираема за мен. Все едно да кажеш на роднините на някой блъснат на пешеходна пътека - ами ние не сме "пъдари". ?????

# 1 498
  • София
Ех,какви учители !Защо разместват отговорите,та децата да не могат да покажат колко знаят!Според мен родителите са виновни,че не са научили децата да преписват"творчески".

Децата от сега нататък започват да овладяват дисциплината творческо и техническо преписване  Mr. Green

# 1 499
  • Варна
Не ,не го отричам! И съм за "наказания"! Знам че сте разочаровани от действителността ,просто давам друга гледна точка и тя е свързана с възпитанието у дома и обратна връзка учител-родител в по-ранната възраст.  Peace Да ,училището трябва да наказва и да се даде да се разбере къде се намират всъщност пуберите ...но просто е късничко затова. Tired Погледа ми е ,че те вземат мерки ,но за по-опасни и крайни действия в поведението на хлапетата!  Peace

Ходила съм на родителски и на въпроса ми относно дисциплината на моя шемет към учители е имало отговори " разсеян е ,гледа си тел в час ,но не пречи ",т.е. няма проблем .Проблема си е само за него!  Peace Ама е бил гонен в периода 5-7 клас от часове само защото е бил без униформа ,викан е при директор за ритане на топка в класната стая ...някак има страх от институцията училище!

Общи условия

Активация на акаунт