Гримиране - идеи, продукти и предизвикателства - 10

• 54 422
  • 766
  •   1
Отговори
# 465
  • София

Алена очаквам с нетърпение да видя това... страшно много ми харесва...
Направо се изкушавам да ходя да си купя някой молив /че очна линия едва ли ще намеря такава/ и да се пробвам ... Simple Smile))

# 466
Предложения за следващи предизвикателства: (нека всеки да може да гласува за колкото избере  Peace)

Теми от предишната анкета:

Рок звезда    
Историческа ера - 80те.    
Калър блок    
Половинката/детето ми ме гримира

1. Български фолклор и традиции - veselina_s_p
2. нещо свързано с настоящия сезон - грим за тен, грим за плаж - Check Please
3. 80-те години, диско грим - Stardust*
4. Кукленски грим - Stardust*
5. Цветя - рози, карамфили, люляк, нарцис, орхидея, ей такива разни нещица - Vanya_I
6. Вечерен грим ( за парти, бал и т.н.) - SilvaZone
7. Мулен Руж - SilvaZone
8. Хипи грим - Жаки
9. Слънчева система - Жаки

Веси, и на мен ми допада идеята за съзвездия, звезден прах, млечен път  Peace

Чудесна идея, благодаря Алена  Hug особено сега когато темата върви толкова бързо е трудно да се следи за предложения. В червено оттук нататък, процедурни въпроси да няма пропуснали.

До Четвъртък, 26ти включително може да обсъждаме снимките и да даваме нови идеи. В Петък ще е обявена анкетата.

Моля добавяйте списъка когато давате предложение. Ако списъка не е копиран при даване на предложение, рискувате да бъде пропуснато. Не е толкова голямо усилие, надявам се няма да е толкова сложна задачата.

По точка 2 - темата Синьо Лято не  е ли точно това?В предната тема беше решено да се инкорпорира в амазонската... По точка 6. Вечерен грим - не предполага толкова място за интерпретации, целта на предизвикателството беше по-различни и интересни теми, които иначе не бихме се хванали в ежедневието си да правим. Повечето от нас си правят вечерен грим редовно.
Също така имайте предвид че след предното предизвикателство решихме да повтаряме неизбраните теми от предната анкета.

Един момент който не сме обсъждали досега - следила съм развитието на такъв тип предизвикателства и винаги се подразбира или е твърдо правило че гримът трябва да е направен след обявяване на темата и не се допуска участие със стари снимки дори да са технически по тази тема. Това все пак не е конкурс в който е важно участието, а предизвикателство което цели да събуди и стимулира креативността ви. Предлагам и тук да остане като правило.

По въпроса повдигнат за добавяне на снимките в поста - както виждате от последните постове, всички снимки се кропват на напълно произволен принцип и с различни размери и оформянето на краен пост с оразмерени снимки отнема доста време, има доста проби докато се уцели. Ако искате някакви промени във формата или начина на изпращане, сега е момента да го решим. Аз като оформящ мога да отбележа, че много помага ако има някаква селективност при избора на снимки; много по-лесно е да се пусне линк към един цял албум, отколкото много отделни снимки; много по-лесно е е ако всичко нужно е в едно съобщение, вместо да се рови и да се добавя в последствие. Ако искате конкретни правила в този аспект, казвайте.

# 467
Страшни сте ейй. И като герои, и като папагалчета...Много се впечатлих от Малката Русалка, Емили и Тинкърбел, а от Амазонския грим всичко ми беше в десятката - радост за окото. Особено пък за такива като мен, дето на шаренко се радват. Simple Smile

# 468
Отделен пост че стана дълго с процедурните въпроси.

Жаки, и аз знам  за Бийтълджус но не предположих, заради цвета от дрехите качен на окото, по-скоро нещо динозавърско ми се въртеше.

Веселина, за последните ти снимки - обикновено изглежда по-добре когато силен  акцент в грима е сложен или на очите или на устните, вместо на двете едновременно.

Видях коментари за 'изтриване' на вежди (за аниме гримовете). Има и вариант със подръчни материали да се направи, ако нямате достъп до съответния про продукт, да обяснявам ли? има ли интерес?

# 469
  • София
На мен ми е интересно това с веждите.

Весе, очите ти много ми харесват с това зелено. Съвсем на място си е светлия цвят.

# 470
  • В центъра на Вселената...
Защо вечерния грим да не предполага интерпретации? Независимо от темата, винаги може да се направи нещо по-различно от обичайния вечерен грим, който си слагате обикновено  newsm78, дори да използваш необичайни цветове... Навсякъде предизвикателствата включват теми, върху който да мислиш и да направиш нещо различно, дори да е булченски грим...
ОК, явно аз не съм схванала идеята...

# 471
  • Перник
a.l.e.n.a,какви цветове взе от сенките?

# 472
Защо вечерния грим да не предполага интерпретации? Независимо от темата, винаги може да се направи нещо по-различно от обичайния вечерен грим, който си слагате обикновено  newsm78, дори да използваш необичайни цветове... Навсякъде предизвикателствата включват теми, върху който да мислиш и да направиш нещо различно, дори да е булченски грим...
ОК, явно аз не съм схванала идеята...

И аз съм съгласна с теб, пък и повече  хора ще вземат участие според мен Simple Smile На мен примерно предизвикателството любим герой  ми беше трудно да го измисля ( липса на въображение, може би)

Скрит текст:
вече съм абсолютен фен на гримовете ти, разгледах и блога и facebook страницата ти, страхотни гримчета показваш  bouquet

# 473
Веселина, за последните ти снимки - обикновено изглежда по-добре когато силен  акцент в грима е сложен или на очите или на устните, вместо на двете едновременно.

Да и аз попринцип така го правя  Simple Smile Или по-точно слагам по-неутрални цветове на устните, защото не си ги харесвам особено. Но някак на това тъмно зелено, много исках да сложа червено  Crazy
Други препоръки  Hug

Весе, очите ти много ми харесват с това зелено. Съвсем на място си е светлия цвят.

Мерси  Hug но аз имах предвид Амазонския грим  Wink Там жълтото /нищо, че се вижда, като светло зелено  Mr. Green/ по средата на подвижния клепач, не е съвсем в средата. Или по-точно в средата е, но е на малко по-малка площ отколкото трябва и от определени ъгли изглежда изкривено  Wink Този вариант с преливането на 2-3 цвята и всеки да е в точната пропорция, още не съм го усъвършенствала  Wink
В тази връзка, Силве, ще кажеш ли как направи разделителната линия между подвижния и другия клепач при Тинкърбел  Hug Да стане хем "изрязана", хем да се прелее добре после. Определено мисля да пробвам и аз един такъв грим  Flutter

По въпроса за оформлението на предизвикателството - на мен първия вариант ми хареса повече  Peace Всички снимки да са в линкове и ако има текст да е отдолу. Втория вариант щеше да е хубав, ако наистина всички снимки бяха еднакви. Но няма как да стане. Така на някои снимки след 2-3 разглеждания забелязах, че отдолу има цифричка с още някоя снимка  Wink Или най-добре за следващото предизвикателство всеки да си направи албум със снимките и да се праща направо линк към него  Peace Макар, че така май трябва да си направиш албума публичен, което не знам колко е добра идея  Rolling Eyes

# 474
  • София
Можем просто да се уговорим един размер, в който да са снимките. и без това тук има ограничение в размера, а оразмеряването не е трудно.

# 475
Можем просто да се уговорим един размер, в който да са снимките. и без това тук има ограничение в размера, а оразмеряването не е трудно.

Мда, да си кажем макса на пикселите на снимките и така всичките ще са в еднакви граници поне  Wink

# 476
  • София
мисля, че височината е 400, а дължината - 600 според форумните правила. ако са ДО толкова МисНели няма нужда да дооразмерява.

# 477
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Аз моите ги правя по-малки, че така по-малко се вижда колко са ми кекави гримовете Blush

# 478
  • София
Lе Soleil, не съм виждала тази марка, но ще търся, благодаря ти за снимката - ще имам идея за какво да гледам.  Hug
Сега отивам да гледам снимки от предизвикателството, че нямам търпение Flutter

# 479
Големи красоти сте показали, момичета, но Тинкърбел ме разби, голяма фенка съм й.
И на мен повече ми допаднаха амазонските гримове.
Включвам се и с питане. Досега винаги съм слагала коректора под фон дьо тена, но ми прави впечатление вече в няколко клипчета, че го слагат върху него. Та питането ми е аз ли нещо бъркам?

Общи условия

Активация на акаунт