В момента чета ... 12

• 39 815
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
  • София

Като каза Филипа Грегъри и на мен много ми хареса "Другата Болейн". Какво би ми препоръчала друго от нея или всичко е така интересно?
За съжаление в Читанката има само "Другата Болейн" и "Шутът на кралицата"  Confused

Аз не съм стигнала много далеч с нейното творчество  Laughing чела съм само Другата Болейн и Наследството на Болейн. Карам ги подред. Но и Наследството е много добра.
Може би някои, който е чел повече би могъл да препоръча конкретна книга.
Но като цяло, доколкото съм чела отзиви, при нея няма празно, всичко е прекрасно, така че каквото ти попадне - чети с удоволствие!

# 361
Вивиан, вече си свалих една и скоро ще я започна Peace Благодаря!

# 362
  • Пловдив
Аз за няколко дни на морето прочетох "Снежно цвете и тайното ветрило" и "Любовта на Божур" на Лиса Сий, както и "Чуй ме" на Маргарет Мацантини. Харесаха ми много и трите, първите две ме завладяха с китайските традиции и обичаи, пренесох се в един друг свят. За "златните лотоси" каквото и да кажа, ще е малко  Sick
Последната ме разтърси, гледала съм филма, но книгата е страхотна!

# 363
Sea of Cortez

# 364
Започнах тази

# 365
  • на последния етаж
Започвам

И отчаяно търся "Мечтателката от Остенде" - ако някой я е срещал някъде, моля нека сподели.

# 366
  • Den Haag
Почвам :

# 367
  • Пловдив
Лита, "Мечтателката..." я четох от библиотеката, не съм я виждала сред книгите на Шмит в книжарница, вероятно е изчерпана  Peace Ето тук май я има в наличност http://knigosviat.net/?bookstore=book&book=642809&buy=%D … D0%BD%D0%B4%D0%B5

# 368
  • на последния етаж
Благодаря, *Буб*!
Явно е изчерпана - и в Книгосвят не е налична...

# 369
Третата книга на Катрин Панкол от трилогията за крокодилите, костенурките и катериците:

http://colibri.bg/knigi/686/katrin-pankol-katerichkite-ot-sentra … zhni-v-ponedelnik

Не препоръчвам, ако в първата книга имаше някаква идея, то вторите две явно са да се изстискат още малко пари от уважаемия читател. Чудя се как се е продала в над 6 млн.екземпляра ( а и защо си я купих след втората ).
Една Ана Гавалда например е в пъти по-добра.

# 370
И последната книга на Гавалда няма нищо общо със "Заедно", "Обичах я" и т.н. Може би просто се поизчерпват малко нещата. Започнах тази, паралелно с "Джули и Джулия":

# 371
"Пътуване с лек багаж" детска книга ли е? Аз Туве Янсон я свързвам само с муминтролите  Mr. Green.

Под последната книга на Ана Гавалда "Утешителна игра" ли имаш предвид? Защото на мен тя ми е любима, много повече ме впечатли от "Обичах я".

# 372

не, "пътуване с лек багаж" е първата книга за възрастни на туве яснсон, която излиза на български.

снощи прочетох и последния разказ и ми стана толкова мъчно, че трябва да се разделя с книгата... (не бях усещала това чувството от доста време, явно чета много неща, които изобщо не са за мен!)

историите са много нежни и много северни, стилът е абсолютно типичният за авторката - деликатен и чист, само че има една особена елегантност в начина, по който разказва за възрастни, която като че ли липсва в детските книги, на които, разбира се, също съм тотален фен. не знам с какво да сравня преживяването, което ми донесе книгата... може би е като да пиеш на бавни глътки най-дъхавото, най-изисканото и най-кристалното бяло вино, а после да имаш усещането, че то продължава да искри в теб много, много дълго...

# 373
 scaramouche,
 толкова хубаво си описала прекрасността на книгата на Туве Янсон, че не се сдържах да се включа в темата. Напълно подкрепям написаното от теб.
Много, много харесвам и  "Адриана" на Теодора Димова.

# 374
Прочетох "Художникът", искаше ми се Уортън да я беше написал след "Последна любов". Има много препратки между двете, дори дословни цитати. Хитър е, Уортън, до средата ти става скучно, но после пак те завърта в мислите си. Довечера ще пусна цитат от книгата, който ме грабна много, защото се изживявам и като творческа личност.

Започнах "Размишленията в катраненото буре" на Харт. Има книги, които тежат на мястото си. Тя е една от тях. Да, не става за ширпотреба. Свет, благодаря ти, че ме насочи към нея.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт