Електронна цигара - алтернатива на тютюнопушенето

• 59 623
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
За начало все си мисля, че най-удачно е да се вземе стартов комплект. Той е с достатъчно елементи за две напълно окомплектовани цигари, зарядно и евентуално други екстрички.
Объркването за хора които не са ползвали до сега това устройство идва от голямото разнообразие от части, които са с различен външен вид и имена Simple Smile Аз лично също бях в това положение, предполагам и всички преди да започнат.

Ще се опитам да изброя най-често използваните, като искам да подчертая, че това е мое лично мнение на базата на изчетеното и личния ми опит, който вече е малко над 3 месеца /ура!  Laughing/:

- Батерия е долната част на цигарата. Може да бъде с различна големина /дебелина, дължина/ като правилото е колкото по-голяма е, толкова по-мощна, съответно ще издържи по-дълго време с едно зареждане. Почти всички масови /и не само/батерии са с резба 510 - нещо като стандарт. Това е важно, защото на такава батерия може да сложите почти всеки изпарителен елемент. Съответно вероятността батерията да не е съвместима с изпарителното устройство е малка. Различна е резбата на новия модел eCab на Joyetech. Тоест на батерия на eCab, не може да сложите картомайзери или атомайзери eGo, CE+, DCT, Kanger T2  и т.н. /не мога да изброя всички щото са ужасно много/ 

- Атомайзер е елементът изпарител - частта, която преубразува течността за електронна цигара в пара, която инхалираме.

- Пълнител е елемент, който задължително се използва с частта атомайзер и това всъшност е контейнерът, който съдържа течността която изпаряваме.

- Катромайзер е елемент който реално представлява комбинация от атомайзер и пълнител в едно общо тяло. Тук моделите са мнооого и от тук започва кашата Simple Smile

Има няколко големи фирми и много малки фирмички които произвеждат електронни цигари и елементи за тях с различни имена, но като принцип на устройствата ползват почти едни и същи, съответно и външния вид на устройствата са идентични.
Тук тънкия момент е в изпълнението на устройството - до колко качествено е изработено или до колко качествено е изимитирано.
Тъй като от снимка е трудно да се разпознае качествения продукт, залагаме на магазини с изградено име. По-горе в темата има изброени.

Течностите:

Тук също има голямо разнообразие от производители /знайни и незнайни/ и според мен акцентът за избор задължително трябва да падне на такива с доказан произход, защото реално изпаренията от тях е това което ни влиза в дробовете.
Най-известните които продават в БГ са на
FlavoutArt /италиански/ - продават се както готови течности, така и отделно бази и аромати, които да си овкусите сами.
Inawera /полски/ - важи същото като горните.
Dekang /китайски/ - продават само готови течности. Ако видите че ви ги забъркват пред вас като в база сипват аромат - това не е оригинална декангска течност!
Hangsen /китайски/ - тук нямам много инфо, защото не съм купувала и не съм ги опитвала, но опитните потребители казват че са добри.

Ако пушите слаби до средни като сила тютюневи цигари, започнете с 6-11мг/мл никотиново съдържание. Ако пушите нормални до средно силни тютюнки, пробвайте - 11-18мг/мл, ако пушите силни тютюнки, пробвайте -18-24мг/мл течности.

# 571
  • София
mioki, много полезно  Hug
Атомайзер или катомайзер е по-добре, ако искам да си смесвам аз компонентите на течността?

# 572
mioki, много полезно  Hug
Атомайзер или катомайзер е по-добре, ако искам да си смесвам аз компонентите на течността?
Ами няма значение. По-скоро от значение е способността на устройството за предаването на вкуса. Тук се намесва обаче с пълна сила собственото усещане за нещата.
Всички казват, че картомайзерите предавали по-добре, обаче пък аз мога да твърдя, че атомайзер на Joyetech 510 предава по-добре отколкото всеки карт /картомайзер/ който съм ползвала но момента, но пък има други кусури Simple Smile така че е трудно да се каже.

Тук особено голямо значени има личното усещане и възприемане. Всъшност до голяма степен пушенето на електронна цигара и усещането което получаваме от нея е строго индивидуално - не е като тютюневите цигари.

Субективни са усещането за аромат, усещането при всмукване /топла пара, студена пара, самото усещане когато прата минава през устата, удара в гърлото и т.н. и т.н./ то за това трябва да опиташ ти лично, защото от обяснения никога не може да си сигурна че ще усетиш това което ти описват.

В общи линии, ако не искаш да си взимаш стартов комплект, трябва да си купиш батерия/най-добре две/, зарядно, картомайзер и течност. Това е основното. След това започваш да изпаряваш и да си докупуваш друг хардуер - най-често картомайзери и течности и да експериментираш. Simple Smile

# 573
  • София
Мерси, почвам да се ориентирам.
Да видим кога ще се реша да направя прехода  Wink
После ще споделя Flutter

# 574
Какво трябва да си кажа?
Само по колко цигари пушиш на ден Peace.

Трябват ти две батерии, като ти препоръчвам Ego-C заради светлинната индикация(показва ти на колко е заредена батерията). Можеш да я закупиш тук и тук , като за съжаление в pv-bg пак са им свършили наличностите. Тези батерии са passthru, зареждат се от компютър и вървят със зарядно. Ако искаш да ги зареждаш от контакт, ти трябва и преходник.

Следват картомайзерите. Доволна съм както от този, така и от този.

Желателно е да си купиш и калъф.

Готовите течности варират освен по вкуса и производителя си, най-вече по съдържанието на никотин. В тези два магазина предлагат 0,6,9,11,12,18,24 и 36 мг никотин. Мисля, че при тези цигари, които пушиш, около 10мг ще са ти добре, но и другите да кажат. Като производители на мен ми харесват Inawera и FlavourArt. Препоръчвам ти от софийските магазини течности да си взимаш от pv-bg, pu6com-а ги бъркат сами.

Накратко, две батерии, два картомайзера, калъф,и две 10 мл шишенца течност за начало. Получават се около 130 лв първоначална сума Thinking. Друг вариант е да си поръчаш този или този комплект от магазина в Пловдив, излиза по-евтино. Получаваш 4 картомайзера, вместо два, но нямаш калъф и светлинна индикация. Ти прецени.

# 575
  • София
От четеното разбрах, че ми трябва по-мощна батерия Wink Пуша по около кутия и половина на ден.

# 576
Почти всички масови /и не само/батерии са с резба 510 - нещо като стандарт. Това е важно, защото на такава батерия може да сложите почти всеки изпарителен елемент.

Това, което казваш има ли отношение към това батерията 650mAh ли ще е или 1000mAh?

# 577
Аз пушех по около двадесет и пет 100мм цигари на ден и батерия 650 mAh ми стига за ден и два-три часа. Мои колеги отбелязаха, че, ако е-цигарата ми беше с по-малки размери, щеше да изглежда по-приемливо отстрани. 1000mAh са още по-големи, както прецениш Peace. Де факто по-големите излизат по-изгодно, но за мен външния вид е по-важен.
По въпроса на JimmySoldier , батерии 650mAh и 1000mAh нямат разлика в резбата.

# 578
  • София
Аз пушех по около двадесет и пет 100мм цигари на ден и батерия 650 mAh ми стига за ден и два-три часа. Мои колеги отбелязаха, че, ако е-цигарата ми беше с по-малки размери, щеше да изглежда по-приемливо отстрани. 1000mAh са още по-големи, както прецениш Peace. Де факто по-големите излизат по-изгодно, но за мен външния вид е по-важен.
По въпроса на JimmySoldier , батерии 650mAh и 1000mAh нямат разлика в резбата.
В такъв случай - по-добре по-малка наистина. Това беше важна информация:)

# 579
Почти всички масови /и не само/батерии са с резба 510 - нещо като стандарт. Това е важно, защото на такава батерия може да сложите почти всеки изпарителен елемент.

Това, което казваш има ли отношение към това батерията 650mAh ли ще е или 1000mAh?
Не, мощността на батерията няма отношение към резбата й. Капацитета на батерията е важен по отношение на изпарителя до толкова, до колкото времето което ще издържа на ползването.
Тоест колкото е по-голяма, толкова е по-мощна съответно ще я ползваш по-дълго с едно зареждане.

Някои картове като дуалите /с двойна намотка/ искат по-мощна батерия, не за друго, ами ще трябва да я зареждаш по-често, защото ще дърпат повече ток и се изтощават по-бързо отколкото с картовете с една намотка.

Само да отбележа, че при его батериите, разликата е в дължината, а не в диаметъра. Според мен 900мАч батерия не се различава особено от 650мАч даже установявам че ми е малко по-удобна по-голямата защото когато обхвана малката с длан, така че да натисна копчето удобно тялото й едва стига до малкия ми пръст.
По-голямата се държи по същия начин, но това че е по-дълга всъшност се усеща в долния край. Разликата между двете е около 1,5см които реално увисват под дланта тъй като батериите се хващат на едно и също място в горния край.
Малко объркано го обясних, дано ме разбрахте Simple Smile

Последна редакция: сб, 29 сеп 2012, 14:24 от mioki

# 580
С тази тема отговаряме на въпроса "Размерът има ли значение?" Joy. Аз мисля да се сдобия с eCab, изглеждат доста елегантни, но това ще стане другия месеч, че този се охарчих за глупости. Отзиви за Vivi Nova ?

# 581
Аз съм с Виви на Вижън от 3 дни.
Ми...още не съм сигурна дали ми харесва повече или не от DCТ.
По-силно предава вкуса, защото течностите които съм забъркала за дуалите ми идват прекалено ароматни. Ще видим как ще е като ги поразредя малко.
Това което не ми харесва в момента е, че вади доста по-топла пара. Пробвала съм за момента само 1,8 ома глава на его батерия. В комплекта има 2,4 и2,8 та и тях първо искам да опитам.
Иначе е тих и се дърпа леко от него и не вкарва излишен въздух.
Мисля, че на почитателите на СЕ4 ще се хареса много Simple Smile
Определено е хубав карта и си струва да се опита. Малко скъп ми се струва, ама пък все пак е в комплект с 3бр глави иконсумативите му не са скъпи, така че като цяло си заслужава.  Peace

# 582
  • при Arctic Monkeys
здравейте отново! приятелка ми даде да пробвам нейна ел. цигара, от масовите комплекти, които продават в нета. много ми дращи, направо дере на гърлото  Rolling Eyes
предполагам, че е от течността, която не знам каква е, така мия дадоха  Embarassed
утре ще си купя течност, искам нещо хубаво и не много силно, препоръчайте ми   bouquet

# 583
Много е индивидуално, за да се препоръчва, особено ако не знаеш какво си пробвала.
За Inawera течности май не съм чела оплаквания.
От Flavour art на мен доста ми дере на гърлото. От Dekang Mioki се оплаква.
Имай предвид обаче, че ако за пръв път опитваш да изпаряваш, може просто по стар пушачески навик да си дърпала прекалено силно, а така всички течности дерат.
Не знам какви цигари пушиш, но може би като начало е добре да опиташ с концентрация 12 mg никотин.

# 584
  • при Arctic Monkeys
ок, ще взема Инавера 12 мг.
за първи път опитвам да изпарявам  Simple Smile
аз съм малко пишман пушач, пушех покутия на седмица, средно силни цигари - 0.5, 5, нещо такова  - розов Мерилин.
надявам се с това чудо да спра тотално  Grinning
между другото, почна да ми харесва. Wink

Общи условия

Активация на акаунт