За "зашиването" ?

• 11 633
  • 202
  •   1
Отговори
# 120
Ивентс, не е прозвучало въобще  Peace Hug
Абе има болници, ама са рядко наистина  Peace

# 121
  • ул. "Мечтание"
а това да се молиш да си видиш детето  Shocked Shocked ooooh!

В повечето родилни отделения е така. Рядко по тяхна самоинициатива дават детето веднага (но все по-често се случва, което е хубавото  Party).
Обикновено, ако си го поискаш да ти го дадат веднага, не отказват. Най-добре предварително да се проучи каква е практиката в избраното родилно отделение и при нужда да се направи предварителна уговорка с лекаря, който ще помага при раждането. Принципно дори при секцио със спинална упойка бебето може да се даде на майката веднага и дори да го накърми може още на операционната маса.  Peace Важното е да си поискаш, защото може да не се сетят!

# 122
Да, точно това написах и аз преди, че ми казаха, че ако си го поискам няма да ми откажат.. надявам се наистина да е така, понеже много държа на първия контакт  Heart Eyes
а за зашиването и аз си мисля, че местната упойка е по-добре, ама някои казват, че усещат само придърпване, други, че много боли.. явно си е пак до усещане, до индивидуален праг на болка.. ама нещо ме е страх да ме приспят напълно и после да се събудя и да не знам къде се намирам  Mr. Green

# 123
Аз раждах в Шейново. Всичко стана толкова бързо, показаха ми детето, след това ме питаха дали искам упойка за зашиването и ме приспаха. Когато се събудих беше 18:00 ч., казаха ми че няма да ми донесат бебето в 19:00 ч. когато по принцип ги носят. Аз реших, че ще ми го донесат в 22:00, когато е следващото посещение. И тогава не го донесоха и аз отидох да се помоля поне да ми го покажат. Беше едно много симпатично момиче, съгласи се, но явно не е практика при тях, защото ми го показа за минутка и каза че трябва да го прибере.
Абе какво да ви говоря, то да беше това проблема в БГ болниците...

# 124
  • Варна
Evridika , според мен са чакали да се "изчистиш" от пълната упойка. Peace

# 125
  • ул. "Мечтание"
beauty_, надявам се въобще да не се стигнеш до шиене!  Peace

Абе май и те не знаят какво са чакали!  Whistling ooooh!

При пълна упойка се смята, че е изчистена от организма щом се събудиш. Не знам дали използват различни видове пълна упойка и дали има някаква съществена разлика между тях.  newsm78
В тукашния Майчин дом (Варна) имах две приятелки, които раждаха с пълна упойка (секцио). Бяха се разбрали да им дадат бебетата веднага след като се събудят и не са им отказали, донесоха им ги минути след събуждането и си ги закърмиха. Анестезиолога е казал, че е ок и че щом са будни значи вече са чисти от упойката.

# 126
Може би за това не са ми дали да го кърмя, но можеха да ми го донесат поне. Аз се чувствах много добре около 15 минути след упойката, като изключим болките от шевовете, всичко друго си ми беше наред Peace

# 127
  • Варна
Ммм, мен ме наливаха с вода да съм се изчистела по-бързо дадоха ми го едва след осем часа. За кърмене, де, иначе се бяхме запознали вече.

# 128
  • София
А какво става с бебето в това време?
То точно тогава трябва да се учи да суче?

За първи път чувам да слагат пълна упойка  Confused

Суче, не суче, като не ми падна плацентата какво да направя...По-добре жива майка, отколкото умряла...е майка ми така щяха да я изпуснат със сестра ми. Ама аз много не съм вманиачена на тема "да суче, да суче", контактът с мама и бля бля  Mr. Green. Моето не щеше да суче нито в болницата нито след това, само ревеше като му давах гърда, добре че беше консултант по кърмене, за да оправим работата.

# 129
А как оправихте работата, сори за офф-а...

# 130
  • София
А как оправихте работата, сори за офф-а...

Жената идва два пъти до вкъщи, за да ни помогне, да се научи бебето да суче, по-скоро да се провокира. Пиша ЛС.

# 131
  • Pb
beauty_, не знам към коя болница си се насочила. Аз раждах във ВМИ и сложиха бебето в/у мен веднага след раждането (без да се налагаше да ги моля). После, след 2та часа престой в родилната зала, го взеха да го облекат и веднага ми го връчиха в стаята.

Пожелавам ти да се случи така, както искаш!

# 132
Елхичке, и аз там ще раждам  Flutter Дай боже, вече нямам търпение  Flutter Flutter

# 133
Два часа бебето стоя голо при теб? #Crazy

# 134
  • Pb
последно спам:

Два часа бебето стоя голо при теб? #Crazy
Повито в одеало. От долу беше гол, да, ако не броя памперса.

Общи условия

Активация на акаунт