За "зашиването" ?

• 11 630
  • 202
  •   1
Отговори
# 135
А, било е повито. Peace

# 136
beauty_, не знам към коя болница си се насочила. Аз раждах във ВМИ и сложиха бебето в/у мен веднага след раждането (без да се налагаше да ги моля). После, след 2та часа престой в родилната зала, го взеха да го облекат и веднага ми го връчиха в стаята.
Елхичка, представа нямаш как ме радва това, което си написала. А дано тази практика се наложи във всички български здравни заведения, където се ражда!

# 137
Да. Би било добре да е по желание на майката. Аз след първото раждане, което продължи 10 часа Crazy, едва ли щях да искам бебето да е при мен. Нямах сили. Не знам как бих се справила.
Но ако раждането е било кратко и майката е добре и желае, то нека рожбата и да е с нея. Peace

# 138
Ще се замисля, дали с второто дете да не отида да раждам в Пловдив Grinning

# 139
  • Pb
Искрено се надявам лекарите да са станали по-отворени към естествено раждане, все пак са минали цели 5 години от моето Общото ми впечатление от тази болница е, че се стремят да ускорят колкото се може раждането (чрез окситоцин, също принудително увеличаване на разкритието - което не е никак приятно усещане, меко казано). Тялото някак се изсилва и как няма да се разкъсаш, като не са изчакали самото то по естествен път да достигне до максималното разкритие. Лично за мен "рязането" е доста мъчителен спомен, а и месеци наред ми създаваше дискомфорт.

# 140
Лично за мен "рязането" е доста мъчителен спомен, а и месеци наред ми създаваше дискомфорт.
И за мен е така. Направо не искам да мисля какво е след секцио. Никога не бих ги избрала, освен ако не се налага по медицинско предписание.

# 141
Още е така в тази болница.. тя си има 3 неща, които си спазват: пускат окситоцин, рядко правят секцио, т.е. мъчат те до последно естествено и ако не стане - спешно секцио и рядко поставят епидурална  Peace

# 142
На мен в Шейново не пожелаха да ми поставят епидурална, въпреки че си поисках newsm78 Нямала съм била нужда, сигурно защото още не ми бяха почнали силните болки и не виках като всички останали родилки Laughing Но пък нямаше жена, на която да не сложат окситоцин Sick

# 143
  • София
На мен в Шейново не пожелаха да ми поставят епидурална, въпреки че си поисках newsm78 Нямала съм била нужда, сигурно защото още не ми бяха почнали силните болки и не виках като всички останали родилки Laughing Но пък нямаше жена, на която да не сложат окситоцин Sick

На тях май им е практика да отказват.

# 144
Даже една акушерка вика: "Сигурно има излишни 300 лв. и затова иска упойка" #Cussing out

# 145
  • София
Даже една акушерка вика: "Сигурно има излишни 300 лв. и затова иска упойка" #Cussing out

Що не й каза, че имаш и 2 пъти по толкова...това и аз съм го чувала по други поводи в болнични заведения.

# 146
  • ул. "Мечтание"
ooooh!
Ако я е яд, че няма да идат в нейния джоб да се сърди на шефа си, на не жените, които идват в смяната й.  ooooh! Whistling

# 147
Лично за мен "рязането" е доста мъчителен спомен, а и месеци наред ми създаваше дискомфорт.

Сега разбирам, че зависи от рязането - с Криско ме рязаха право надолу, нещо което се оказа, че не бива да се прави, освен при много едър плод. Боля ме доста след това.
Сега ме резнаха настрани, разликата е огромна - изобщо не ме е боляло след това и не може да се сравняват двете.
Иначе и двете рязвания изобщо не съм усетила. Когато се направят в подходящият момент, няма как да се усетят.  Simple Smile

Освен това докторът прецени веднага, че няма да стане без рязане и ме резна още след първия напън. Спести ми излишни напъвания и връщания назад на бебето, както беше с Криско. И вместо с 10 примерно, родих с 2 напъна. Така че и рязането е много относително. Не виждам смисъл при неразтеглив перинеум да напъвам безброй пъти до посиняване, изтощение и до естествено спраскване, в края на краищата  Stop

# 148
  • София
Блонди, честита дъщеричка, много, много да ви радва!   bouquet

# 149

Сега разбирам, че зависи от рязането - с Криско ме рязаха право надолу, нещо което се оказа, че не бива да се прави, освен при много едър плод. Боля ме доста след това.

Ами зависи си много от опитността на доктора, мен ако питаш. Рязането "надолу" не е за всеки, но по принцип се смята за по-щадящо и бързо заздравяващо.

Общи условия

Активация на акаунт