С какво ни дразнят свекървите?- тема 18

• 54 770
  • 759
  •   1
Отговори
# 555
  • София
И аз това не мога да разбера - какво толкова си мешат капите със свекървите. Нали все съвременни млади жени. 
По- лесно е да се твърди, че проблемът е в свекървата, отколкото да се признае, че е в отношенията със сина и. И познавам свекървища от космическа класа, но именно заради тях знам, че проблемите са възможни само, когато има проблеми между снахата и нейния съпруг.

# 556
И аз това не мога да разбера - какво толкова си мешат капите със свекървите. Нали все съвременни млади жени. 
По- лесно е да се твърди, че проблемът е в свекървата, отколкото да се признае, че е в отношенията със сина и. И познавам свекървища от космическа класа, но именно заради тях знам, че проблемите са възможни само, когато има проблеми между снахата и нейния съпруг.

Тук   пък изобщо не  съм   съгласна   с тезата   , че проблеми   със  свекървата когато  имало  проблеми  с  половинката.  7  години     в  чужбина - тих   , спокоен и безоблачен    семеен  живот.  Прибираме   се в    БГ   и   настава "  Апокалипсис   сега ". Брутално   месене   в    семейния   живот.  Явно  скъсената   дистанция   в  километри  им  е  дала  смелост.  Съпругът   ми продължава   да бъде  същия  мил, тактичен и  сговорчив    човек  ,който   познавам  въпреки  истерясалите    му  близки. За   всичките години  съм  нямала   грам   проблем   от него. Сега  когато   дистанцията    с техните   отново  се  увеличи  нещата   са  съвсем   спокойни.
Та  в нашия  случай   изобщо  не  се касае   за проблеми между нас .  Нещо   повече   съпругът  ми   не  по-малко  е  страдал  от мен  поради  безобразното отношение  на  техните.Така  , че няма  и да  чуе  и  дума   от  сорта  "  Вашите  така....". Той  отлично   вижда  и разбира    всичко  за  да  му причинявам и аз   страдание .

# 557
  • София

Тук   пък изобщо не  съм   съгласна   с тезата   , че проблеми   със  свекървата когато  имало  проблеми  с  половинката.  7  години     в  чужбина - тих   , спокоен и безоблачен    семеен  живот.  Прибираме   се в    БГ   и   настава "  Апокалипсис   сега ". Брутално   месене   в    семейния   живот.  Явно  скъсената   дистанция   в  километри  им  е  дала  смелост.  Съпругът   ми продължава   да бъде  същия  мил, тактичен и  сговорчив    човек  ,който   познавам  въпреки  истерясалите    му  близки. За   всичките години  съм  нямала   грам   проблем   от него. Сега  когато   дистанцията    с техните   отново  се  увеличи  нещата   са  съвсем   спокойни.
Та  в нашия  случай   изобщо  не  се касае   за проблеми между нас .  Нещо   повече   съпругът  ми   не  по-малко  е  страдал  от мен  поради  безобразното отношение  на  техните.Така  , че няма  и да  чуе  и  дума   от  сорта  "  Вашите  така....". Той  отлично   вижда  и разбира    всичко  за  да  му причинявам и аз   страдание .
Аз много добре си представям онова, което разказваш, но ако мъжът ти има ангажимента да се занимава с майка си няма да ти се налага да се занимаваш ти, т.е. ако някой ще се кара с нея е нормално да е той. Ако всеки си отговаря за своите родители просто ще е невероятно само единия да е скаран с тях и да има проблем снаха- свекърва. И така отношенията стават по- прости, поне според мен, сина познава добре майка си, предполага се, че дори да се карат се обичат и тн. Не си представям как един мъж ще "вижда всичко" и ще оставя родителите му и половинката му да се разправят.

# 558
Аз чистосърдечно мога да призная, че проблемът или отношението към свеки е породен от проблемите ми с половинката. Всички рано или късно заприличваме на родителите си и той нямаше да е такъв какъвто е сега ако не беше прекалената грижа към него и определения начин на възпитание.

# 559

Аз много добре си представям онова, което разказваш, но ако мъжът ти има ангажимента да се занимава с майка си няма да ти се налага да се занимаваш ти, т.е. ако някой ще се кара с нея е нормално да е той. Ако всеки си отговаря за своите родители просто ще е невероятно само единия да е скаран с тях и да има проблем снаха- свекърва. И така отношенията стават по- прости, поне според мен, сина познава добре майка си, предполага се, че дори да се карат се обичат и тн. Не си представям как един мъж ще "вижда всичко" и ще оставя родителите му и половинката му да се разправят.
Това   му  е хубавото на   моя   мъж -  винаги  е бил  на  фронтовата   линия . Никога  не  ме  е  оставял  да се оправям   сама. Разбира се   той   го  отнасяше  най-много  откъм  обиди ,оскърбления    и   номера   от  тяхна    страна. Та   те нямаха   жал към  собственото  си   дете ,какво  остава  към  чуждото. Просто всички опити  на  съпругът  ми да  води   нормален   разговор  с тях  бяха  обречени  на провал .Трудно  се  говори с   истерици  и ненормалнци. Пак   казвам   съпругът  ми няма   и грам  вина  , че  Родителите  му  са такива, не  може  да   ги  промени и не ме   е оставял никога   да се оправям  сама   с тях . Напротив -  винаги  е  отивал   първи да   поговори  с тях.  Въпреки   всичко той   няма стъклено  кълбо  за да  гадае  докато е  на   работа , кога   любящата   му майка   ще  ми  се  накрещи  по телефона   или  ще вдигне  телефона  на  шефа   ми /  още по-зле/.Така , че   въпреки  огромното  желание на  съпругът   ми да   ме  предпази от простотиите  на  техните  -  не  винаги  му  се отдаваше. И  през ум не ми е   минавало  да го виня  за това.

# 560
  • София

Това   му  е хубавото на   моя   мъж -  винаги  е бил  на  фронтовата   линия . Никога  не  ме  е  оставял  да се оправям   сама. Разбира се   той   го  отнасяше  най-много  откъм  обиди ,оскърбления    и   номера   от  тяхна    страна. Та   те нямаха   жал към  собственото  си   дете ,какво  остава  към  чуждото. Просто всички опити  на  съпругът  ми да  води   нормален   разговор  с тях  бяха  обречени  на провал .Трудно  се  говори с   истерици  и ненормалнци. Пак   казвам   съпругът  ми няма   и грам  вина  , че  Родителите  му  са такива, не  може  да   ги  промени и не ме   е оставял никога   да се оправям  сама   с тях . Напротив -  винаги  е  отивал   първи да   поговори  с тях.  Въпреки   всичко той   няма стъклено  кълбо  за да  гадае  докато е  на   работа , кога   любящата   му майка   ще  ми  се  накрещи  по телефона   или  ще вдигне  телефона  на  шефа   ми /  още по-зле/.Така , че   въпреки  огромното  желание на  съпругът   ми да   ме  предпази от простотиите  на  техните  -  не  винаги  му  се отдаваше. И  през ум не ми е   минавало  да го виня  за това.
Изглежда ти нямаш никакъв проблем със свекърва си, достатъчно е да не общуваш с нея и съпругът ти няма да ти се сърди за подобно решение, а той ако иска е свободен да си я търпи. Мое мнение, разбира се.

# 561
     Аmazing_nice, четейки останалите истории в темата, ти си между изключенията. И други момичета с подобни истории пишеха преди. И при тях в последна сметка се беше стигнало до прекъсване на отношенията на сина с родителите му. За останалите, които са повече, мисля като Бояна. Мъжът удобно оставя майка си и жена си да водят женските битки и не взема отношение. Или по-лошо - натоварва своето семейство с ангажимента да бъдат изпълнени майчините очаквания.

# 562

Права си, но донякъде. Имам пред себе си пример: Двама братя на близка възраст, женени за девойки на близка възраст, а и децата им са на близка възраст.
Едното семейство си живее живота и не позволяват да им се месят нито едни от родителите, като в същото време поддържат много добри отношения с тях.
Другото семейство живя ту при едните, ту при другите, позволиха да им се месят до степен сватовете да се изпокарат, а семейството да се раздели, защото всеки си защитаваше родителите.
А тази двойка според мен си допадаха повече от другата.

# 563
  • София

Права си, но донякъде. Имам пред себе си пример: Двама братя на близка възраст, женени за девойки на близка възраст, а и децата им са на близка възраст.
Едното семейство си живее живота и не позволяват да им се месят нито едни от родителите, като в същото време поддържат много добри отношения с тях.
Другото семейство живя ту при едните, ту при другите, позволиха да им се месят до степен сватовете да се изпокарат, а семейството да се раздели, защото всеки си защитаваше родителите.
А тази двойка според мен си допадаха повече от другата.
Твърде често се случва това, но човек трябва да бъде достатъчно зрял, т.е. да е скъсал пъпната връв с родителите си, за да може да създаде собствено семейство. Явно и твоите познати са били еднакво незрели и логично са се разделили, въпреки чувствата си.

# 564
  • Варна
Златно правило за всички младоженци:
"Любовта към свекървата се измерва в километри"
Joy Не го бях чувала това!
Да, аз съм неизчерпаем извор на мъдрост и красота  bowuu

# 565
Аmazing_nice, как допуснахте да се стигне до там.

# 566
Аmazing_nice, как допуснахте да се стигне до там.

Трещи  , поради   глупост -  моята   глупост   разбира   се .  Бях   наивна и  добронамерена.  Мъжът  ми около   няколко   хиляди   пъти ме   предупреди   като  се върнахме   в  Бг -  "родителите    са ми  странни , не контактувай    с  тях" ,  същия  съвет  получих и от  брат  му който остана   да  живее  в  чужбина.  Не повярвах ,  бях  добре   възпитана  и не послушах   съпруга  си  ,който  ме  посъветва   като  видя  техен  номер да  не вдигам   телефона. Та  така...  И още  нещо   ако някой   преди 3   години  ми   беше казал , че  физическото  насилие   съществува  в 21  век ,  щях   да  му  се изсмея .  Сега   вече   вярвам  във  всичко  , дори   в  Йети.  Какво  ми костваше   житейския  опит  ли  -  една   пукната  челюст .

# 567
.....................
И още  нещо   ако някой   преди 3   години  ми   беше казал , че  физическото  насилие   съществува  в 21  век ,  щях   да  му  се изсмея .  Сега   вече   вярвам  във  всичко  , дори   в  Йети.  Какво  ми костваше   житейския  опит  ли  -  една   пукната  челюст .

Ако наистина си вярвала в това, определено си била доста наивна и заблудена, не целя да те обидя.
Може би не си вярвала, че си попаднала на такава рода.
За съжаление и 21 век насилието си съществува и то доста осезателно.
Малко извън темата, но като почнат някакви защитници на човешките права да ми обясняват как американците не биели пленници ooooh! пък и генералите им не знаели за това.............

# 568
  • Варна
А какво правите със свекърва, която в присъствието на съпруга е божа кравичка, но пък иначе тънко и подмолно върши мръсотийки в твой ущърб?

Със съпруга ми сме заедно от 12 години /женени сме от 2/. През всичките години тя тънко-тънко правеше опити да ни раздели, или ще му ограничи излизанията /бяхме ученици като се "загаджихме"/, или като се обадя у тях, ще ме нарече с друго женско име /при все, че преди това винаги ме е разпознавала по гласа/, ей такива, дребни нещица, които той не вижда и които ако споделя с него, излиза, че съм лошата, търсеща под вола теле и т.н., тъй като майка му много ме харесвала и т.н. Едва когато съобщихме, че ще се женим, си показа истинското лице, тогава вече явно не успя да се овладее и що огън и жупел избълва ooooh!. То не бяха истерии, че нямало да издържим заедно /след 10 години връзка!/, че тя нямала пари за сватба /като че ли някой ѝ е искал/, то не беше откровен саботаж на сватбата дни преди нея и на самия ден ooooh!. Едва тогава съпругът ми видя истинското ѝ лице и разбра, че не си въобразявам и застана на моя страна.

Сега вече се държи добре, откакто забременях и после родих, почти не ми е казвала нищо накриво, даже прекалява с любезностите, но как да ѝ вярвам вече? След всичко, което съм изтърпяла, каквото и да направи, никога няма да повярвам, че се е променила. Сигурна съм, че го прави само и само да се изкара добрата пред съпруга ми, може да ме наречете параноичка, но аз не вярвам, че човек се променя толкова много за толкова кратко време.

# 569
  • в здрача
Мария, понякога хората наистина се променят или поне променят държането си към другия за да не загубят собственото си дете. Най-вероятно все още не те харесва, но се опитва да се държи прилично, защото е осъзнала, че е прекалила и че ако продължи загубите и ще се прекалено големи. Не е задължително да и вярваш камо ли да я обичаш. Просто се дръж на положение и не нагнетявай положението. И не си го слагай на сърцето. Мъжа ми има една много хубава приказка - пътя към съвършенството минава през ма.ната му. Та не си трови нервите и не го мисли. Външен агент рядко може да развали една здрава връзка, па бил той и свекървата.

Общи условия

Активация на акаунт