Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 124

  • 116 200
  • 731
  •   1
Отговори
# 555
  • Троян
  • Мнения: 141
Здравейте момичета!Аз два-три пъти годишно нахълтвам в темата ви и се прикланям над майторството ви Hug
След две седмици дъщеричката ми има рожден ден и поръчката е за торта с Маша и Мечока.Разгледах малко из нета,но малко сложно ми се струва,затова реших да ви попитам.Дали някъде няма показано как се правят и сглобяват фигурките на Маша и Мечока.Ще ви бъда много благодарна    bouquet  Говоря за нещо от този сорт   

# 556
  • Мнения: 1 163
Ванчееее smile3501 smile3501 smile3501
невероятна торта си сътворила.
albenapd това е един руски сайт има втора и трета част даже май и четвърта. Мисля че като го прехвърлях бях видяла нещо подобно. Разгледай се мен като ми остане време ще огледам и аз.

# 557
  • София
  • Мнения: 2 129
Дитс, да са ти живи и здрави младите, много късмет и обич им желая!
Ванче, браво! Тази сватбена торта ти е вероятно най-нежно-сватбената! Пусни и ти малко снимки и разяснения за детайлите тук, моля:)

# 558
  • Мнения: 1 965
Привет, банда.
Явявам се да покажа тортата, ама тя Дитсъна ме изпреварила.
Благодаря на всички за положителните коментари.
Този път като никога съм доволна от себе си, с малки изключения.
Нямах никакви проблеми с тази торта. С Дитсъна се събрахме една вечер и изпробвахме всички налични лилави бои с всички налични теста. Смесвахме, бъркахме, мазахме и открихме правилния цвят. Не ме питайте какъв е. Няколко лилави, смесени с малко червено, малко синьо и накрая се получи. След като цветята бяха перфектно изсъхнали, ги минах с перлена боя. Имах бяла, и там същата процедура - малко такова, малко онакова докато получа хубаво лилаво.
Пълнежа на тортата си го избра Дитсъна. Голди микс с банани. И толкова. Повече жокери не получих.  Голдито ми е малко блудкаво ако се прави по правилата само с мляко, затова го бъркам с 1/3 част сметана и 2/3 части прясно мляко. За разкош, добавих маскарпоне. Бананите ги настъргах на едро ренде и ги сложих директно в крема. Платките са какаовите на Илчовски, сиропирани с ром. Толкова по пълнежа.
Покритието е Овалете, което доста ме изнерви, защото се пука по ръбовете, та съм го замазвала с айсинг. От самолет не личеше, но ако се загледаш и се виждаше.
Тортата направих в петък вечерта. Докато направя седмата, първата беше стегнала и я измазах с маслен крем. Измазах ги и ги зарязах до неделя сутринта. В неделя ги покрих за нула време и ги сглобих. Диплите ми отнеха най-много време. Да са еднакви, да са симетрични, да са с по 4 плохи, това глътна часове. Таман приключих и щерката се вторачи в снимката. Тотално бях забравила че има перлички. Набоцкахме и тях и готово. Допълнителните 3 торти не съм украсявала, пак по искане на Дитсъна. Само им плеснах по един лилав кант долу, че малко криво ги бях изрязала.
Фигурките - дано още някой да не се е подвел като Албена че съм ги правила аз. Няма такъв филм. Това не мога да го направя, ако ще пистолет да ми опрат. Дадоха си ми ги готови. Невероятно сладки гълъби. Другата фигура, лично аз не бих я сложила, защото идваше в повечко, но булката си я искаше и затова я поставихме в последния момент. На моите снимки я няма.
Тортата закарахме с щерката директно в ресторанта в 10 вечерта. Познайте дали имаше хладилник. Нямаше! Дитсъна ги насмете, аз ги довърших и в крайна сметка тортите се отнесоха нанякъде, но май не са слагани в хладилник, защото разбрах че не са били много студени. Това е. Никакви драми, никакви проблеми.
Няма да ви казвам колко хубава беше булката, но ще ви кажа, колко хубава беше Дитсъна. Браво, маме, страхотно изглеждаше. Какво друго да ви кажа? Докато лепях панделката и фигурите във фоайето на ресторанта, изтормозиха булката на пее. Като отвори едно гърло тая ми ти жена, като подкара без съпровод "Излел е Делю Хайдутин", и аз и щерката се разплакахме. Това беше уникалния завършек на деня за мен. Дори простих на тъпата управителка на ресторанта за липсата на хладилник.
Ето ви моите снимки по темата, и да се фукна с чисто новия си хладилник, който си е само и единствено мой и ще бъде ползван само и единствено за торти и продукти.  Grinning
И ОЩЕ
А пък щерката си хареса тортата в  ТОЗИ ВИД и си я снима така гола.
Толкова по темата. Отивам постраниците назад, за да видя вие какво сте правили през почивните дни.

# 559
  • Мнения: 156
Диди, честито и от мен! Да са ти живи и здрави младоженците и разбирателството и любовта да ги съпътстват в семейния живот! Диде, ама верно си много готина, ма! Лелеее! За булката да не говориме - страхотна!

Ванче, поздравления! Нито за миг не се усъмних в избора на Дитсън да правиш тортата точно ти, перфектна работа! Никакви забележки не може да направи човек по тая торта, брей! На мен също ми идват в повечко тези младоженци-фигурки, ама явно са искали малко хумор да внесат.

Е хубаво, хубаво, а сега кой е наред със сватба? Grinning

# 560
  • на североизток
  • Мнения: 461
Момичета да ви почерпя за здравето на моето сладко момиченце, все така да ми е послушна, добричка и здравичка най-вече Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Да благодаря още веднъж за напътствията и съветите от ваша страна, без които нямаше да се справя  bouquet  bouquet  bouquet

Ето и тортата




Много нещастна ми се получи украсата на кокосовата торта, но поне е вкусна Simple Smile

А ето и една солена палачинкова торта, украсена с малки доматенца чери(домашно производство), кисели краставички, маслинки и розичка от кремвирш  Mr. Green Пълнежа е руска салата. Тя повече ми харесва как се получи.



# 561
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
  • Мнения: 25
Мамчета, колко струва парче торта. Днес една лелка ми обяви цена 4лв на парче... ама пък красиви. Такива ли са верно цените? Питам за някаква такава готина торта като вашите де Simple Smile)

# 562
  • София
  • Мнения: 1 078
Мамчета, колко струва парче торта. Днес една лелка ми обяви цена 4лв на парче... ама пък красиви. Такива ли са верно цените? Питам за някаква такава готина торта като вашите де Simple Smile)
Ще ти дам едно парче без пари.  Peace

# 563
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 807
Мамчета, колко струва парче торта. Днес една лелка ми обяви цена 4лв на парче... ама пък красиви. Такива ли са верно цените? Питам за някаква такава готина торта като вашите де Simple Smile)

Не знам ти на колко години си, но "лелката" ниска цена ти е  казала! Simple Smile

Леле, момичета, явно мнението на хората за такива като нас , които правим торти е че сме лелки Simple Smile  Mr. Green Joy hahaha

# 564
  • Мнения: X
Мамчета, колко струва парче торта. Днес една лелка ми обяви цена 4лв на парче... ама пък красиви. Такива ли са верно цените? Питам за някаква такава готина торта като вашите де Simple Smile)

Лелката направо без пари ги продава, вземай смело:)

# 565
  • Мнения: 1 283
Здравейте момичета! Всеки ден гледам вашите творения, не коментирам, опита ми е твърде малък.
Ван444еее, тортата е НЕВЕРОЯТНА!!! Разкошна, точно така си представям една сватбена торта - прекрасна,  Flowers Bouquet Бая торти ще трябва да изям, измажа, покрия, за да си представя дори и наполовина от това, което ти правиш!!
Да си покажа и първата торта на морска тематика! Блатовете са пандишпан на Пепито, крема е от маскарпоне, оле, млечна сметана и пудра захар.




и едни къпкейкове
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.286531141459741.67595. … 723698&type=3 - Винтидж стил
Ванче, откъде се купува този крем Голди микс и може ли да дадеш рецептата? Тенкю!

# 566
  • Мнения: 4
albenapd Погледни тук http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=2480
За тортите на Clairette, Ванчето и ani_d .... то думи нямам. Как да им е горчиво на младоженците .... не знам. Grinning

# 567
  • Мнения: 1 329
Хей, девойки -франзойки, помните ли ме Crazy
Няма да ви питам, то е ясно че с тези от вас, с които се засичаме във ФБ не са ми забравили физиономията, ама хич не съм се явявала, пък торта не съм правила отдавна.

Та, идвам да ви информирам, че торта с покритие и фигури не съм правила от точно 1 година! Направо цяло събитие си е това, но наистина нямам никакво желание за това. Но си пека на воля - мъфинчета, чийзкейкчета, за да не мухляса блога.

Поздравления за Ванчето - много романтика лъха от тази бяло-лилава феерия, много ми хареса. А тези драперийки са уникални! Супер са.
Да поздравя и Хриси, чиято торта опитах на РД на детенце - Максим, тя си знае. Много красива, вкусна и изпипана торта.

Браво на всички, които продължават да творят - пък някой и да практикуват други хобита Simple Smile

# 568
  • Мнения: 146
Здравейте, Дами,
Извинявам се, че нахълтвам в темата, но имам нужда от малко помощ с една торта и съм я избрала сложна като за абсолютно начинаеща. Тортата е ето тази: http://s220.photobucket.com/albums/dd59/kidswallcreations/Party% … yParty_LR-041.jpg и е за Рождения ден на дъщеря ми. Принципно нямах намерение да си я правя сама, но заради специфичните изисквания за съставки (дъщеря ми е на много строга диета по здравословни причини) никой друг не се нае да я направи. Важно ми е, защото знам, че това и е мечта и каквото и друго да и подаря, нищо няма да я зарадва повече от "истинска" (разбирайте с фондан) торта. Когато ходим на рождени дни правя диетична, но очичките и остават винаги в тази на рождениците и общо взето ми се къса сърцето, затова тази година реших, че каквото и да става, торта ще има.

Общо взето мисля, че купих всичко необходимо с малки изключения. Имам специални безвредни бои на плодово/зеленчукова основа, маршмелоу фондан, моделираща маса, основни инструменти за моделиране, точилка, двата вида "формички" за изрязването на дантелата, тези за пеперудите и тази на розата. Имам шишове за опора на етажите, перли, панделка, както и шпатула за изравняване на фондан.

Нямам:
 - нож-шпатула за измазване с маслен крем
 - дунапренена подложка за моделиране на цветята
 - картонени подложки за отделните етажи.
 - сигурно и един милион неща, за които не съм се сетила, че ще ми потрябват...

Въпросите ми са:

Ще успея ли да направя измазването с обикновен нож?

След като отворя маршмелоу фондана и моделиращата маса и ги боядисам, ок ли е да ги обвия в домакинско фолио, после в кутия и да ги държа в хладилник? Има ли разлика в съхранението на двете?

Фонданът в пакетчето ми изглежда да е доста твърд.... Понеже съм работила преди с моделин/пластелин/глина, естествената ми нагласа е, че ще омекне с размесване.... Така ли е или напротив, ще изсъхне?

Какви размери подложки е добре да взема за първи и втори етаж (Тортата е за приблизително 15 души)?

Кое лепи по-здраво - глюкоза или яйчен белтък?

Моля, помагайте. През живота си не съм правила торта, да не говорим пък с фондан и колкото и да се опитвам да планирам, съм убедена, че сто неща поне пропускам...  Всякакви съвети и идеи са добре дошли!
П.С. - Прилагам още две снимки на тортата:
http://s220.photobucket.com/albums/dd59/kidswallcreations/Party% … yParty_LR-030.jpg

http://s220.photobucket.com/albums/dd59/kidswallcreations/Party% … yParty_LR-040.jpg

# 569
  • София
  • Мнения: 1 078
Irinche, привет!  Grinning
Дишай-издишай, ще направиш торта. Wink Не е толкова сложно. Аз и до ден днешен измазвам с нож, за изравняване по-фино след това можеш да ползваш ученический триъгълник. За цветята използвам гъба дунапренена от 1 лв. от тези, които продават уж за колите. Картонени подложки можеш да ползваш каквито искаш, просто ще ги изрежеш след измазването по ръба на тортата така, че да станат със същия диаметър. Иначе за долния етаж 24-26 диаметър, за горния 20-18 ще са ти предостатъчни. За печенето на блатове за горния етаж се поразрови за тенджери с метални дръжки и подходящ диаметър, със сигурност ще имаш вкъщи, нямаш нужда от специални тави (освен, ако си имаш вече).
За тези фондани нищо не знам, не съм ползвала, но мисля, че не се пазят в хладилник, макар че тук не съм сигурна.
Яйчен белтък лепи по-здраво.
Успех!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт