Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 124

• 116 176
  • 731
  •   1
Отговори
# 570
sVeshti4ka, благодаря ти от сърце за съветите!

# 571
С какво е изрязана дантелата на първия и третия етаж?
Дай повече инфо как направи дантелата !

"Дантелата" падна голямо взиране и кокорене в монитора в опити да разбера как е направена в оригиналния дизайн и в крайна сметка стигнах до извода, че е направена като са изрязани цветя и листа в различни форми и размери и са съединени с роял айсинг. Последва втора доза взиране и кокорене докато установя какви точно формички ми трябват и в какви размери ( това си беше чисто налучкване  ooooh! ). Някои от формичките ги имах ( Комплекта на Уилтън ), но поне половината ги нямах и падна известно търсене из сайтовете, докато намеря каквото ( си мислех  Crazy ), че ми трябва. До последно не бях сигурна дали съм налучкала правилните цветя, листа и размери, ама май успях да ги налучкам в крайна сметка  Laughing , ще пускам Тото! Отделно цветята и листата имат "отпечатъци" от горе, за да се наподоби ефекта "дантела". Цветята ги отпечатвах с най-малките формички цветенца от Уилтънския комплект, а листата на ръка ги "рисувах" с нож. Та, освен, че беше бая пипкаво да отрежа всичките тези цветя и да им направя отпечатъците, като цяло не беше кой знае каква философия, само е времеемко. По-трудната част беше да разкоснпирирам кое как се прави и какво точно ми трябва. Цветята и листата са съединени, както писах с роял айсинг ...и воала  Laughing . Цветето за украса го правих в последния момент, оказа се, че са ми пратили грешните "диаманти" от изомалт, но това го разбрах час-два преди сватбата, в кутийката си изглеждаха правилните  Rolling Eyes . Не беше болка за умиране.
Като цяло една седмица пекох и замразявах блатовете. Става доста бавно поради стърчащ корем  Laughing и изискващо 100% внимание малко дете. Освен това съм с нова фурна, на която не съм ѝ свикнала още, а и рецептата, която ползвах дава страшно много брак-общо взето като изпека един блат и половината го изрязвам, тъй като не става за употреба ( става твърдо като бисквита отгоре) и затова бая бавничко ми станаха нещата и реших, че най-добре да замразявам,. за да не ми изсъхват ( бяха идеално сочни после). Рецептата е за Sugar cookie vanilla cake http://cakecentral.com/recipe/sugar-cookie-vanilla-cake , a кремът беше шоколадов ганаш с много Бейлис. Стана супер м/у другото, чак се изненадах, хаха.
Размерите са 30см най-долния етаж, 23- средния и 16 най-горния, всеки етаж беше висок около 13 см. Тежеше повече от мен  Joy . Около транспорта към сватбата с мъжа ми почти се разведохме, а аз почти родих ...какво да ви разправям, знаете как е  Laughing . Важното е, че имахме хепи-енд, всички са щастливи и доволни.

Ани_д, много хубави слънчогледи!

Ванче, много достолепна конструкция, само в нашите среди знаем колко работа е това! И на мен ми харесва варианта от снимката на щерка ти. Без гургулиците и със диплите също би било добре, но важното е булката да е доволна  Peace. Така сглобена ли я пренася? Направо си представям какъв екшън е било по "равните" софийски улици. И честит ти хладилник, видях го из Фейсбук и веднага ти завидях!

Пепика много симпатично торте!
Което ми напомня, че за края на месеца и аз имам да правя торта на морска тематика, някой попадал ли е на стъпка по стъпка как се прави Ариел русалката?

Това за лелката и парчето за 4 лв. е ...култово  Rolling Eyes ooooh!

Ох, имам и още едно въпросче  Blush : Някой може ли да ми предложи изпробвана рецепта за Тирамису ?

# 572
  • Бургас/Пз
Clairette, не е класическо тирамису, тъй като не обичам да ползвам сурови яйца, но можеш да го пробваш, ако решиш http://antoaneta77.blogspot.com/search/label/%D0%A2%D0%B8%D1%80% … D0%B8%D1%81%D1%83  Хиляди благодарности и на теб и на Ванчето за подробните разкази за тортите, много са ми полезни така в детайли поне на мен Simple Smile

Ето това съм срещала за Ариел, дано да ти помогне http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=2770

# 573
  • Троян
albenapd Погледни тук http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=2480
За тортите на Clairette, Ванчето и ani_d .... то думи нямам. Как да им е горчиво на младоженците .... не знам. Grinning
     Много ти благодаря,точно това търсех Hug

# 574
Момичета,големи красоти сте сътворили.
Не знам до къде съм коментирала и откъде трябва да продължа,но нямам никакво време да се връщам назад.
Починах точно половин ден,само толкова ми отпуснаха и съм отново на линия.Имам поръчки за торти през ден,за днес/нея довършвам във момента/за 14-2 броя и за 16 за юбилей една 50 парчета.
Точно за нея имам малко нужда от помощ.Трябва да е на два етажа,няма да има разлика между етажите защото ще имитират планина и писти.Трябва да обединя два спорта,ски и кросови мотори.
Идеята е във главата ми ама запецнах на големината на етажите а трябва да пека блатове днес.
Та питането ми е: каква големина правоъгълни да направя та всеки етаж да е по 25 парчета.
И за да не се мъча по снимка,ако някои има някакъв материал за фигурка на кросов мотор ще съм му вечно задължена.

# 575
  • Бургас/Пз
Та питането ми е: каква големина правоъгълни да направя та всеки етаж да е по 25 парчета.
И за да не се мъча по снимка,ако някои има някакъв материал за фигурка на кросов мотор ще съм му вечно задължена.

Диди, поне 25/25 см , в този случай ще имаш парче с големина 5/5см, ако смяташ че е малко, можеш да я направиш и 30/30см . Зависи и колко ще са високи самите торти. Аз правоъгълните/квадратните торти ги правя около 8-9см високи и 5/5 см е добро парче - нещо такова се получава - това е 4/6см http://www.facebook.com/photo.php?fbid=413636912027023&set=a … ype=1&theater

# 576
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
Хаха, мамчета, не съм искала да обидя никого. Аз съм на 26, а лелката е на 58 Simple Smile Извинете, ако някой се е засегнал. А относно цената много се учудих, понеже обикновените торти са по 20лв, ама явно хубавите са си толкова. Извинете ме още веднъж! Вече съм наясно - купуваааам Simple Smile

# 577
А относно цената много се учудих, понеже обикновените торти са по 20лв, ама явно хубавите са си толкова.
Ако визираш сметанова пастичка, сиропирана с вода и продавана в незнаен магазин, пълна с незнайно съдържание, значи си уцелила твоята "торта". 20 лв, струва само покритието и фигурите /ако не са много/ на нашите торти.
Пепика - не се прави на скромна. Тортата ти е много хубава.
Клеърче - чак сега видях за каква дантелена торта иде реч. Много ми хареса. Трябва да правя нещо подобно другата седмица, но още го обмислям.

Така сглобена ли я пренася? Направо си представям какъв екшън е било по "равните" софийски улици.
Сглобена, да. С тия дипли, и с перлите между етажите, нямаше как да се доверя да ми предоставят помещение за работа. Вкъщи, на климатика с обути плетени чорапки си беше екстра.  Mr. Green С пренасянето нямах проблем. С тази дървена подложка, двете си я носихме лесно, изключая тежестта. Панделката я лепих там на място. С улиците също нямах проблем, защото бате Бойко ми е направил околовръстното перфектно гладичко. А, и карах тортата в 10 вечерта. Движението беше почти никакво.

# 578
Привет мацки!
Влизам да ви покажа,първата торта от няколко то дето ме чакат тия дни.Името го оправих,че видях различните разстояния м/у буквите.Белите черти м/у лентите на живо ги нямаше,може би защото тортата когато я снимах се беше отпуснала.
След като видях снимките я извадих и огледах,лентите си бяха плътни и бяло не се виждаше.Нямах време за други снимки.Ето и тортата

# 579
Леле!!! CrazyВърха сте!!!Всички!!!
Диди, още веднъж- ЧЕСТИТО!!!Любов, разбирателство, доверие,голяма челяд- това пожелавам от все сърце на младите!!!А на теб-здраве и сили-да помагаш!!!
Ванче, за пореден път доказа, че си...абе...Еверест и два пръста!!! HugТова си ти Grinning Heart EyesИзключителна торта си направила!!!
И всички останали видях, браво ...обаче нямам сили в момента да мисля дори- след заявката, която ми направи един много специален мъж, навършващ достолепните 5/пет/ години ooooh! Whistling Crazy #Crazy
Цитирам: "Лельо моля те, мнооого те моля, ще ми направиш ли дракон върху мотор??!!...Ама не някакъв си обикновен, а кросов един такъв, специален..."/това,явно се отнасяше за мотора.../
Реакцията ми беше следната: #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy Whistling ooooh! #Crazy #Crazy #Crazy..............'ми............добре, лельо,поне ще опитам...
Отговорът: ...скок на врата ми и крясъци:"Знаех си, че ще се съгласиш!!!Знаех си!!!Знаех си!!!А мама не ми даваше да те питам....!!!!!!!"
Да ми е честито!!!За следващия четвъртък... ooooh! ooooh!..............
/Диди,ако нещо научиш по въпроса-сподели, моооля PraynigИначе снимков мат'риал-бол!!!/
Айде-ожалих ви се LaughingОтивам да работя по въпроса..../как ли?? newsm78.../ Laughing

# 580
  • Vaudreuil Canada
Реакцията ми беше следната: #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy Whistling ooooh! #Crazy #Crazy #Crazy..............'ми............добре, лельо,поне ще опитам...
Отговорът: ...скок на врата ми и крясъци:"Знаех си, че ще се съгласиш!!!Знаех си!!!Знаех си!!!А мама не ми даваше да те питам....!!!!!!!"
Да ми е честито!!!

Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Оправи ми деня направо  Heart Eyes

# 581
МаринаД след Аристокотките , чакам с нетърпение  да видя дракона на мотор Simple Smile
Успех  Hug

# 582
Да ми е честито!!!За следващия четвъртък... ooooh! ooooh!..............
Ами.... Честито да ти е! Прати ми една жалейка да си турна в твоя чест.  Whistling Mr. Green
МаринаД след Аристокотките , ....
Сега ме накара да и проследя постовете на тЪз. Какви аристократки????
Някаква умряла от страх и ужас котка намерих. Миличката, къде са е завряла! С какво ли са я уплашили така? Маринкееееееееей, мноу сладка тая мацана. Направо се влюбих.  Онова другото дето го наричаш провал, аз ще го нарека - Торта в НЕтвой стил и толкоз! Чаакай още да връщам да търся ...кратките. Някакво пано. Много готино..... А! Ей му и тортата. Пфу! Тоя къв е грозен. Що го плесна там, да разваля разкошния пейзаж? Айде, още назад отивам... Ей ги гадините. Ето кой ще ми реди керемидите на къщатаааааааа..... И улуците ще ми сложиш. Страхотен проект! Много ми хареса. Заслужаваше си ровенето.
Дитсън - Калоян ще откачи от кеф. Отгоре ли я боядиса???? Считай се за изкритикувана. За свиването на тортата, със сигурност се е променяла. Не я ли покри първо с цял чаршаф и тогава да правиш лентите? Изобщо, как я покрива тая торта, че ми стана чудно?

И само да вметна нещо извън темата: В петък ще бъда в Бургас. С Ани имаме среща на плажа. Ако има желаещи да се видим, да заповядат.

# 583
И само да вметна нещо извън темата: В петък ще бъда в Бургас. С Ани имаме среща на плажа. Ако има желаещи да се видим, да заповядат.

Ех, този петък ли в колко ви е срещата ?

# 584
Незнам. Аз ще пътувам посред нощ. Мисля към 9 да съм се опнала на плажа. Пиши ми ЛС, да не занимаваме другите с глупости.

Общи условия

Активация на акаунт