Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 124

  • 116 173
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 807
Уф, Ванче, ама те го дават 24 градуса в петък бе душата, ама то не пречи де, само дъжд да няма Simple Smile Значи сутринта като се изпосъбудят малките чавета в къщи, ще ти се обадя да те видя къде точно се намираш Simple Smile Mr. Green Mr. Green Joy Joy

Диди, готина е тортата, а това за разстоянието между лентите, хич нямаше да разбера, ако не беше казала, аз си мислех, че точно така трябва да е  Mr. Green

# 586
  • София
  • Мнения: 242
Хайде и аз да се включа в темата като нощна п(а)тица. След голямо отсъствие от темата, сега по нощите намерих малко време да се полюбувам на красотите, които творите ежедневно. Така като се замисля не съм писала близо две години...
Поздрави на Албена и ditsan за радостните събития. Щастлив и дълъг семеен живот на младите семейства.    bouquet
Аз почти нямам време за торти. Единствено смогвам да се организирам ударно на рожденият ден на дъщеря ми и така всяка година по три торти. Тази обаче се видях в приключение с последната и смятам леко да ви отегча с дългият си разказ по повода. Трябваше да е за тържеството в детската градина, което беше във вторник. Аз си се  подмотавах цял ден и единственото нещо, което според мен трябваше да купя, беше заквасената сметана от Метро. Бях решила тортата да е с бишкоти и заквасена сметана, но въобще не се замислях за украсата. Малката реши, че иска торта със Смърфиета и аз останах доволна, като си мислех, че ще я направя с трансфер бързо и безпроблемно (това за сега ми е най-лесният и бърз  начин за украса). Затова не си и давах много зор. Предната вечер преди тържеството в детската градина с мъжът ми и малката отидохме да разпечатаме картинката на Смърфиета, но преди това се отбихме до един магазин за техника и то стана една... Някъде към 10ч. вечерта започнах тортата и си мислех, че за два часа максимум съм готова, но не би. Оказа се, че маслото ми е свършило, нямам и никакъв компот, а пък  шоколада изобщо не можех да го намеря  #Cussing out Видях в шкафа течен шоколад и реших, че с него ще стане. Направих контурите с него и мушнах картинката в камерата, докато сглобя тортата. Извадих я след около 30 минути, но пустият му течен шоколад не мислеше и да се отлепи. Не помръдва от найлончето изобщо. Реших да го сложа върху тортата докато изпуша навън цигара-две (лееекинко бях започнала да се изнервям), като бях осенена от "гениалната" мисъл, че течният шоколад като постои върху сметаната от влагата ще тръгне да се отлепва. Е да, ама не. Шоколадът продължаваше да си стои на найлона. Добре, че като го махнах контурите се бяха отбелязали върху сметаната. Та отново започна едно очертаване, но все пак този път имах успех. Тук е моментът да спомена, че поради липса на продукти реших, че ще запълвам "трансфера" с желирана заквасена сметана разбита с кисело мляко. Идеята беше много добра, защото цветовете станаха чудни и въпреки неудачите с шоколада, картинката заприлича на Смърфиета. Да обаче с целият си птичи мозък, бях взела само 1кг. сметана, като си мислех, че имам останала сладкарска сметана от предните две торти, обаче естествено това не беше така. Въобще не помня кога точно съм я използвала цялата предният ден  newsm78 ?!?! и се оказа, че кремът няма да ми стигне. По тази причина смесих остатъка от сметаната с остатъка от желираното кисело мляко и един останал зелен маслен крем от предният ден. За съжаление крема се оказа доста редичък и не можеше по никакъв начин да измажа тортата с него, нито пък да го шприцовам. Е затова се мъчих цяла нощ да направя някаква що годе прилична украса и за щастие имах все още бишкоти, за да покрия тортата отстрани. Е в крайна сметка детето остана доволно и каза, че това е била най-вкусната от трите торти, а аз след като я оставих в детската градина се прибрах вкъщи и спах от 8ч. сутринта до 4ч. следобед, защото цяла нощ се мъчих над тортата. Добре, че правя торти само веднъж в годината  Joy hahaha

Последна редакция: чт, 13 сеп 2012, 02:32 от St.Anger

# 587
  • Мнения: 148
Маринче, St.Anger благодаря за пожеланията към младите.
Ванче,как така със цял чершав.Това е много материал #Crazy
Това ми е втората такава торта.Не съм рисувала отгоре,това са си цветовете на тестото.Отгоре само накрая минах със спирт за да махна нишестето.Ако питате за цветовете и аз не знам как ги направих. newsm78Имах старо омесено синьо от морската торта,добавих малко черно тесто колкото малък орех,и малко ню-ню кафяво и се получи.А червеното беше розово,слагах всякакви парченца оцветени теста/кафяво,черно/и накрая малко червена гелова боя.След като престояха станаха така.
А как покривах:Ами на ленти душо-то затова и разстояние като се отпусна тортата.Ама като се стегна стана пирфектна.Или ако трябва да цитирам клиентката-"Произведение на изкуството"Хахахахах Надув,надув
Маринче,и аз не намерих нищо и викнах неволята.Направих го мотора и сега съхне.Ще снимам и ще ти покажа какви ги сътворих.Ама  ще е по-късничко че съм много зле във момента а имам и две торти да сглобя за утре.

# 588
  • Мнения: 1 965
Ванче,как така със цял чершав.Това е много материал #Crazy
Подведоха ме мокрите следи от спирта, затова реших че е боядисвана. Веднъж само съм покривала торта с ленти и няма да повторя! При всяко вдигане, тортата се разцепваше. Скъсах си нервите тогава и затова - ННННННикога повече!
St.Anger - След толкова драми, е редно да покажеш какво се е получило все пак.

# 589
  • Мнения: 148
Маринче,ето го мила още не напълно довършен и мокър

По добър няма да успея да направя,толкова си мога.

# 590
  • София
  • Мнения: 242
St.Anger - След толкова драми, е редно да покажеш какво се е получило все пак.
Ето я. Доволна съм от резултата, имайки предвид колко ядове ми коства:
ditsan много добре е станал мотора  Peace.

# 591
  • Мнения: 1 352
Имам въпрос, който е спешен, защото до утре трябва да съм приготвила тортата. Ще помоля за малко помощ с информация. Изрязах си подложка от стиропор, отгоре сложих картон. Искам подложката да е покрита с фондан. Въпросът е този картон маже ли се с нещо, как ще залепне фондана?

Последна редакция: чт, 13 сеп 2012, 13:45 от Marieta

# 592
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 807
Имам въпрос, който е спешен, защото до утре трябва да съм приготвила тортата. Ще помоля за малко помощ с информация. Изрязах си подложка от стереопор, отгоре сложих картон. Искам подложката да е покрита с фондан. Въпросът е този картон маже ли се с нещо, как ще залепне фондана?
Навлажни лекичко с водичка, съвсем леко Simple Smile

# 593
  • Мнения: 1 352
Много благодаря за бързия отговор!
Откривам и друг проблем - оказва се, че подложката е по-голяма от хладилника ми. Тя е с малко нестандартна форма, не искам да я режа. У нас е 20-21 градуса, дали ще издържи така на стайна температура? То същото важи и за тортата.

# 594
  • Мнения: 156
Много благодаря за бързия отговор!
Откривам и друг проблем - оказва се, че подложката е по-голяма от хладилника ми. Тя е с малко нестандартна форма, не искам да я режа. У нас е 20-21 градуса, дали ще издържи така на стайна температура? То същото важи и за тортата.

На подложката със сигурност няма да и стане нищо, а тортата си дръж на работната подложка в хладилника и преди да тръгнете си я  постави на място и довърши. Но помисли и там, за където ще пътува, дали има къде да се постави с тези размери, все пак зависи след колко време ще се консумира тортата.

# 595
  • Мнения: 1 352
Благодаря, r.i.angelova!

# 596
  • Мнения: 14
Здравейте момичета Simple Smile

Някой желаещ да си разделим кофа ПИКО или ако има излишни 2 кг. да ми продаде ?

Трябва ми най-късно до 20.09 Simple Smile

# 597
  • Мнения: 22
Диди, много е готин!!!Ще ми свърши работа,за което много ти мерси 'начи!!! Hug Laughing

# 598
  • Мнения: 148
Маринче,радвам се че ще свърши работа.
Гледам темата пак е опустяла,ама да взема все пак да ви пусна тортичките си.
Това е първият ми Спондж Боб/не знам дали правилно го изписвам/.Много се забавлявах докато го правих и много си го харесвам.

А това е някаква машина за сервизи,пича за които е тортата ги продава .

Утре ако смогна ще има още.Във момента боря тая със моторите и нещо много ме ядосва та ще видим какви ще ги измъдря.

# 599
  • у дома
  • Мнения: 1 581
Благодаря на всички за пожеланията и милите думи (малко със закъснение)  Hug
ani_d, по-добре късно, отколкото никога:
нищо специално не са рецептите – тази на Валери е с жълтите маслени блатове на Аталанта, малини и Ганаш



chocolate cake with raspberries by blueeye®, on Flickr

моята – шоколадовите блатове на Аталанта, Ганаш е единия крем, сладкарска сметана + заквасена сметана + портокалови корички другия Simple Smile

Видях страхотни неща последните 10 страници.   bouquet  извинявам се, че няма да коментирам.

Общи условия

Активация на акаунт