Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се прави кремът от кисело мляко за бишкотена торта?
Как се използва захарна паста Vizion за покриване на торта?
Каква е подходящата рецепта за маслена глазура за торти и как да я направя?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се прави кремът от кисело мляко за бишкотена торта?
-
Как се използва захарна паста Vizion за покриване на торта?
-
Каква е подходящата рецепта за маслена глазура за торти и как да я направя?
За да направите маслена глазура, смесете пудра захар с масло, докато стане гладка и мажеща се. Друг вариант е да добавите мляко към сместа от пудра захар и масло. Можете също така да започнете с изваждане на маслото от хладилника и загряването му в микровълнова фурна, след което разбийте с миксер, докато стане пухкаво. Можете да добавите допълнителни съставки като захар, ванилия или крем Оле за вкус.
-
Каква е подходящата пропорция за бял ганаш?
-
Как се използва кремът от маскарпоне за торти?
Значи сутринта като се изпосъбудят малките чавета в къщи, ще ти се обадя да те видя къде точно се намираш
Видях в шкафа течен шоколад и реших, че с него ще стане. Направих контурите с него и мушнах картинката в камерата, докато сглобя тортата. Извадих я след около 30 минути, но пустият му течен шоколад не мислеше и да се отлепи. Не помръдва от найлончето изобщо. Реших да го сложа върху тортата докато изпуша навън цигара-две (лееекинко бях започнала да се изнервям), като бях осенена от "гениалната" мисъл, че течният шоколад като постои върху сметаната от влагата ще тръгне да се отлепва. Е да, ама не. Шоколадът продължаваше да си стои на найлона. Добре, че като го махнах контурите се бяха отбелязали върху сметаната. Та отново започна едно очертаване, но все пак този път имах успех. Тук е моментът да спомена, че поради липса на продукти реших, че ще запълвам "трансфера" с желирана заквасена сметана разбита с кисело мляко. Идеята беше много добра, защото цветовете станаха чудни и въпреки неудачите с шоколада, картинката заприлича на Смърфиета. Да обаче с целият си птичи мозък, бях взела само 1кг. сметана, като си мислех, че имам останала сладкарска сметана от предните две торти, обаче естествено това не беше така. Въобще не помня кога точно съм я използвала цялата предният ден
?!?! и се оказа, че кремът няма да ми стигне. По тази причина смесих остатъка от сметаната с остатъка от желираното кисело мляко и един останал зелен маслен крем от предният ден. За съжаление крема се оказа доста редичък и не можеше по никакъв начин да измажа тортата с него, нито пък да го шприцовам. Е затова се мъчих цяла нощ да направя някаква що годе прилична украса и за щастие имах все още бишкоти, за да покрия тортата отстрани. Е в крайна сметка детето остана доволно и каза, че това е била най-вкусната от трите торти, а аз след като я оставих в детската градина се прибрах вкъщи и спах от 8ч. сутринта до 4ч. следобед, защото цяла нощ се мъчих над тортата. Добре, че правя торти само веднъж в годината

.