Държавата ще ваксинира 75% от 12-годишните момичета срещу рак на маточната шийка

• 16 714
  • 347
  •   1
Отговори
# 120
И какво предлагаш???
Част от дъщерите ни да умрат в  името на доказването на ваксината в 50 годишен планов период ли?

Ами, че те и химиотерапевтиците не са никак полезни, а и още са недоказани. Да спрат да се лекуват онкоболните ли?

# 121
И какво предлагаш???
Част от дъщерите ни да умрат в  името на доказването на ваксината в 50 годишен планов период ли?
Ами, че те и химиотерапевтиците не са никак полезни, а и още са недоказани. Да спрат да се лекуват онкоболните ли?

А ти откъде си сигурна, че вследствие на ваксината след 50 години няма да умрат повече жени?
Ако това е нейният ефект?

Ако използвам твоя подход, химиотерапията ДОКАЗАНО е убила повече хора, отколкото излекувала.
Пък кой , как , къде, какво, сам си решава...

# 122
Янечек посочи- ІІІ група. Т.е. тази ваксина сигурно вече е минала през Африка, Латинска Америка и т.н.
Ако вярваме на Уикипедия - УК, Франция, Италия, Германия, Гърция, Дания, Норвегия, САЩ. И пише, че някъде едната ваксина се заменя с друга, заради някаква добавена опция ( това по повод писаното по назад, че била на ГСК, явно не е само една).

# 123
  • София
Мен лично това, което ме притеснява по принцип са страничните ефекти, макар, че всички лекартсва имат такива. Специално за  ваксините съм с такова отношение и то новите.

Иначе, Краси, не допускам, че може да изманипулират човек да пие някакви илачи, които са му дадени безплатно някъде и да ходи на контролни записвания и да не знае какво му се случва. Най-малкото лекарства би следвало да се приемат от аптека, а не всеки доктор да си ги вади от чекмеджета и долапчета.
Краси го е описала - търсят се подходящи хора.

Последна редакция: чт, 26 юли 2012, 15:52 от Andariel

# 124
И какво предлагаш???
Част от дъщерите ни да умрат в  името на доказването на ваксината в 50 годишен планов период ли?

Всеки ще си избере за своите "дъщери". Вие можете да експериментирате с вашите, друг не би бил съгласен. Всеки си поема неговият риск.

Наскоро попаднах тук на материал, според който един и същ медикамент, произведен от различни фирми, обаче, води до различни резултати. И ако опити са правени с този, на определа фирма, то резултатите му не могат да бъдат причислени автоматично  към уж същия препарат, но произведен от друга фирма.

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=showNews;id=5283
"След изтичането на патентите на оригиналните лекарства, обаче, последващите им копия преминават през по-кратки клинични изпитвания. Сред многото молекули, е възможно да бъде пропуснато някое лекарство, чиято имуногенност да се установи в клиничната практика, когато много пациенти вече са засегнати."

# 125
Янечек посочи- ІІІ група. Т.е. тази ваксина сигурно вече е минала през Африка, Латинска Америка и т.н.
Ако вярваме на Уикипедия - УК, Франция, Италия, Германия, Гърция, Дания, Норвегия, САЩ. И пише, че някъде едната ваксина се заменя с друга, заради някаква добавена опция ( това по повод писаното по назад, че била на ГСК, явно не е само една).
Поне два пъти го написах в темата, че и линк дадох, ама кой да ти чете.  Grinning Най-масовите имунизации са в Щатите и Великобритания. От Третия свят единствено Кения ползва ваксината. Може би, защото освен всичко друго ваксината е скъпа - 100-150 долара пише. В повечето от страните на ЕС се поема от здравната каса, но не е задължителна. В Гърция е задължителна. Във Финландия не я препоръчват, защото редовните тестове били достатъчни /и те не са евтини/.

Мен лично хич не ме успокоява,че момичетата в някои развити страни се ваксинират. Понякога просто нещо ме свива под лъжчката и при всички доказателства "за", на мен нещо отвътре ми нашепва "не".
Нормално е. Мисля, че всяка майка се притеснява. Дори и най-убедената привърженичка на ваксините.   Peace

# 126
Поне два пъти го написах в темата, че и линк дадох, ама кой да ти чете.  Grinning Най-масовите имунизации са в Щатите и Великобритания. От Третия свят единствено Кения ползва ваксината. Може би, защото освен всичко друго ваксината е скъпа - 100-150 долара пише. В повечето от страните на ЕС се поема от здравната каса, но не е задължителна. В Гърция е задължителна. Във Финландия не я препоръчват, защото редовните тестове били достатъчни /и те не са евтини/
И на мен ми се подбиха пръстите, и ми се изчерпа търпението.

Нормално е. Мисля, че всяка майка се притеснява. Дори и най-убедената привърженичка на ваксините.   Peace
не само на ваксините, просто може би с това са се сблъскали първо. На всеки човек, на който му се налага да мине през лечение, му минават през ума и възможните негативи, усложнения, дори и тези неописани в листовката. Ако гледаме с разума би трябвало да съпоставим риска- с лекарство толкова, без лекарство толкова, и да решим. Очевадно е обаче, че не при всеки механизмът на решение е този.

# 127
Интересно ми е как реагирате на другите ваксини.
За тях също има дани, че увреждат.

# 128
Прочетохме къде били най- масови. Защо смятате, че не сме?
А нима знаете преди това къде и как са провеждани експериментите? Аз това обсъждам с Янечек. Т.к. и на мен са ми попадали четива за групи, но беше книга.
А и горното не променя причината за колебанията у хората. Що неща са пробили в "западния свят", които след това са били отречени. Това не е критерий.
Не е нито неморално, нито вредно човек да мисли, да се интересува и да претегля минуси и плюсове. Напротив. Темата е хубава и полезна, когато е дискусионна, а не високомерно- заявителска.
Down Under , аз писах- нищо изборно не поставяме. Само тези, които са ни били по календар. Гриповете ни протичат бързо и гладко засега.

# 129
  • София
С тях сме свикнали, прилагани са години наред, но мен пак ме гони шубето. разбирам, че е чисто психологически феномен, но това е, хората не обичат и се съпротивляват на новите неща, особено ако им биват натрапвани!

# 130
Andariel, не мисля че е психологически феномен.
А е точно съвсем правилна и нормална реакция, каквато би трябвало да бъде и към всички останали ваксини.
Колко родители четат листовките на ваксините, които се поставят на децата им?
Колко родители се информират преди да бъде поставена поредната, която се вади от хладилник, но няма нито листовка, нито нещо друго?
Колко родители искат информация от личния лекар за ползите, вредите, страничните ефекти?
Задължителното информирано съгласие просто липсва. Защото за лекарите така е лесно, измиват си ръцете, за родителите пък е бързо и не си затормозяват мозъка да помислят.

# 131
На всеки човек, на който му се налага да мине през лечение, му минават през ума и възможните негативи, усложнения, дори и тези неописани в листовката. Ако гледаме с разума би трябвало да съпоставим риска- с лекарство толкова, без лекарство толкова, и да решим. Очевадно е обаче, че не при всеки механизмът на решение е този.

Подкрепям. На който никога не му се е налагало да прави тежък избор за себе си или за близък, може да тръби из форумите как лошото хранене разболява и да размахва пръст. А всъщност единствената му опитност да е с някоя пневмонийка, астма и нещо такова безобидно.
Тук вече всеки решава според личните си убеждения.

# 132
  • София
В истерес на истината, на мен досега никой никаква листовка не ми е показвал, нито ме е информирал за страничните ефекти, а трима лекари сме сменили. Не казвам, че са лоши лекари, просто тях така ги учат още в медицинския институт, а и те минават на предавка "върша си работата, мразя да ми пречат". Ваксинирането е конвейерна работа, напълно го осъзнавам, макар и да не ми харесва.

# 133
"На всеки човек, на който му се налага да мине през лечение, му минават през ума и възможните негативи, усложнения, дори и тези неописани в листовката. Ако гледаме с разума би трябвало да съпоставим риска- с лекарство толкова, без лекарство толкова, и да решим. Очевадно е обаче, че не при всеки механизмът на решение е този."

Напротив, аз намирам, че най- често хората правят точно това, но информацията, с която разполагат, като изходна база за изводите си и личният им опит, който е също важен при вземането на решения, за всеки е различен. Затова и не можете да искате изводите да са едни и същи, още по- малко да се поркиват с нечии конкретни такива.
За въпросната ваксина не намерих до сега нещо, което да ме убеди, че ползите са големи и доказани, например. Това, че някъде си я слагали редовно, не е доказателство в тази насока, а само факт, че я слагат.

Затова предпочитам да чета хора, които тук, по темата, дават някаква конкретна информация, а не се пенят с емоции.

Например винаги ми е било интересно как се доказва, че точно вирусът Х води до рак от типа У, а ракът не се причинява от нещо друго. Както и от какво точно предпазва ваксината Х и какъв е начинът й на действие.

# 134
Записвам се да ви чета, аз не съм привърженик, ще прочета назад

Общи условия

Активация на акаунт