Държавата ще ваксинира 75% от 12-годишните момичета срещу рак на маточната шийка

• 16 657
  • 347
  •   1
Отговори
# 285
  • Linz
Аз говорих с д-р Иванов за тази ваксина като излезе през 2008-ма. Това, което ми каза той ми беше достатъчно да ме отакаже веднъж завинаги от нея. Ще споделя само какво отговори на въпроса ми ще я постави ли на дъщеря си (тогава в 6 клас)- "със сигурност не!"

# 286
... Казвам го, защото до тук противниците са по-агресивни от защитниците. Явно няма достатъчно информация и няма да бъде предоставена такава....

Ето, наистина колко различно се приема. На мен ми звучи обратното.  Grinning

Отначало апелирам- който има информация, нека я сподели, както и становището си.
Не е нужно да се съди чуждият избор. Чуждата информация да е "апокрифна", а личната, макар и несподелена, да е достоверна. Чуждият избор- неинформиран, такъв е само личният.

Ние пък търсим причините за автоимунните заболявания, т.к. смятаме, че без да се разберат те, лечение няма да има.

За ваксината против тетанус лично лекар ми постави такава, когато си пробих крака с пирон и ме посъветва точно да се поставя при инцидент. Правила съм такава след като при една игра скъсах тел с тялото си. Ходих пак при друг лекар,  в друго населено място /където бях по това време/ и той също ми каза, да поставям при инцидент. Ей така, по принцип- няма смисъл. Тя не е "пожизнена". Има  редовни реимунизации по календар, поради което. Не твърдя, че е така, споделям.

Аз пуснах линк към достоверна информация, вярно на английски, а след мен беше пусната още, този път от EMA (от Ема Laughing),  но явно няма интерес към научна и достоверна информация, а към чесане на езици, както обикновено в този форум.

Judy, във сайта на българската агенция по лекарствата би трябло да има достоверна информация за ваксините. Там има списък и от него си избираш конкретното лекарство (в случая ваксина), и можеш да прочетеш придружителния му документ. Има част за професионалисти, която съдържа научна информация и част за пациента, която съдържа най-важното от първия документ, написано на по-разбираем език. От този документ по-достоверен няма.
Искаш да кажеш,че линка,който си дала и който е на самия производител на ваксината се нарича "достоверен източник" ли?
Нали не го мислиш сериозно?

http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa020586
http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMe0804638

Последна редакция: сб, 28 юли 2012, 17:46 от Christian

# 287
  • София
unadaptable, явно нямаш представа колко траен е "имунитета" изграждан след ваксина за тетанус..) и няма никаква полза да се слага преди каквото и да било. А евентуално след инцидент.

Andariel, разбира се. Но все пак го има това нещо като изградена система за оповестяване. Но нито лекарите, а най-малко пък родителите настояват, или изобщо знаят, че има такъв документ за попълване и сигнализиране в ХЕИ.

За съжа.ение на ,одите.я в този момент хич не му е до настояване за  вписване в някакви документи, защото единствената му мисъл е как да оп,ави детето, Т,ябва все да ходи с адвокатл който да казва какво да п,авил защото не е емоциона.но обвъ,зан .и! То не си е ,абота

# 288
Извън темата е, но понеже пишете за тетанус, та и аз.
Ваксината против тетанус съвсем осъзнато я пропуснах за себе си, след като разбрах, че създава имунитет за само 6 месеца.
Синът ми е бил винаги прилежно ваксиниран със задължителните ваксини, но се оказа, че независимо от това всеки път, когато му се случи случка (порязан, ухапан от куче, кърлеж, рана на глава или крак) го ваксинираха пак.
И това го разбрах в Пирогов, случайно, никой не ме е питал ваксиниран ли е предишните 6 месеца, ами ако е?

# 289
Цитат на: Christian link=topic=670854.msg22598157#msg22598157 dat
[/quote
Искаш да кажеш,че линка,който си дала и който е на самия производител на ваксината се нарича "достоверен източник" ли?
Нали не го мислиш сериозно?

http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa020586
http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMe0804638

Кристиян, обяснила съм какво съм дала. Официалния документ, който е одобрен от съответната агенция по лекарствата. Ако ти дам линк към същия документ от министерството на здравето в Канада ще ти стане ли по-добре? Този документ по закон не може да съдържа рекламна информация. Подобен документ има на сайта на FDA, на сайта на MHRA, предполагам и на българската агенция. Или и те са маскари?
Голяма параноя относно фармацевтичните компании. Може пък аз да съм наивна, но чак такава параноя не ме тресе. Ясно ми е, че са в бизнеса да правят пари, но работещите в тях са хора, а не чудовища и нямат за цел да унищожат ценните съфорумци.
Интересно ми е Кристиян като лекар не използва ли лекарства? И ако ги използва, откъде си черпи информацията за ползата и страничните им ефекти? От NEJM? Едва ли. Предполагам от съответния SPC документ, придружаващ лекарството. Би ли ми отговорил? И също дали имаш бизнес интерес в упражняването на професията си или работиш за удоволствие без да те интересува колко печелиш. Аман от многознайковци, които пишат едно, а вършат обратното!

Последна редакция: нд, 29 юли 2012, 03:19 от sophiemmaspencer

# 290
Кристиан не е лекар, а фанатик.

# 291
Aко всички жени бяха еднакво предразположени към рак на маточната шийка, човечеството отдавна да се беше затрило от лицето на земята...

Всеки човек се ражда с естествен /вроден/ имунитет. Придобитият имунитет се изгражда чрез ваксиниране.
Въпросът е, ако се злоупотребява с бъркането в естествения имунитет, то накрая изобщо имунитет ще остане ли?!

Последна редакция: нд, 29 юли 2012, 12:49 от krem-karamel

# 292
Кристиан не е лекар, а фанатик.

Като две капки вода сте си. )

# 293
Капки, капи, ама едната е от планинско поточе, а другата - пречистена с формалдехид.

# 294
За ваксината против тетанус лично лекар ми постави такава, когато си пробих крака с пирон и ме посъветва точно да се поставя при инцидент....
Всъщност, ако се замислите, тази ваксина точно е абсолютно безполезна.Защо ли?
Ами, например, се набождате на ръждив пирон.Чрез раната, по кръвта, тръгва вирус....АВтоматично се включва имунната система, за да се пребори и да го унищожи.
Какъв е смисълът чрез ваксина в този момент, да се вкарват още живи вируси, които да натоварят допълнително имунната система?
Защото ваксината не е лекарство, което ще неутрализира мръсотията от пирона, а всъщност се явява още "мръсотия" за организма.
И така, вместо имунната система да се бори само с "пирона" (образно казано), чрез ваксината ние я натоварваме още повече.

Ако имунната ни система е здрава и стабилна, тя така или иначе ще пребори "пирона".
А ако не е , няма да се справи и с ваксината .И напълно възможно да ни разболее още повече.

Пп:винаги съм се чудила дали има родители, които ваксинират бебетата си против диария.И дали реално преценяват кое  е по-малкото зло:едно разстройство, или една ваксина?!

# 295
Краси...*, а да спомена ли, че тетанус изобщо не се въди в-у ръждив пирон. )))))

# 296
Краси...*, а да спомена ли, че тетанус изобщо не се въди в-у ръждив пирон. )))))
Виж, за това хич не съм се замисляла.....А къде?

Ама и ваксини не си правя.Нито за тетанус, нито за хепатит.
Може и да бъркам, но доколкото знам, хепатита не се предава по "въздуха"....така че, там залагам  на маниакална хигиена.

# 297
За щастие, някои от нас - жените над 30, са осъзнали, че болестите не са нещо отделно човека, което може да бъде избегнато или пък има универсален начин всички хора да бъдат спасени.
Профилактиката на душата е твърде занемарено нещо в наши дни, защо повече хора не си правят? Безплатно е.
Към момента само веднъж съм била профилактирана с направление за цито намаска - на 35 години се била полагала една (гледа се дълго и напоително какво се полага през нея година). Предполагам, че следващата ще бъде на 40 или 45. ЗК, какво да правиш. Ако трябва да се измисли причина, едно чудене и изсмукване от пръстите наставаше за каквото и да е направление.
Конкретно по темата за конкретната ваксина - не-то ми е по-едро от да-то. Тенденцията е все по-голямо не да ми се образува с напредването на възрастта на девойката ми. 

# 298
За ваксината против тетанус лично лекар ми постави такава, когато си пробих крака с пирон и ме посъветва точно да се поставя при инцидент....
Всъщност, ако се замислите, тази ваксина точно е абсолютно безполезна.Защо ли?
Ами, например, се набождате на ръждив пирон.Чрез раната, по кръвта, тръгва вирус....АВтоматично се включва имунната система, за да се пребори и да го унищожи.

Пп:винаги съм се чудила дали има родители, които ваксинират бебетата си против диария.И дали реално преценяват кое  е по-малкото зло:едно разстройство, или една ваксина?!

Тетанус се причинява от бактерия, не от вирус. Диарията може да смъртоносна за едно бебе, защото много бързо води до обезводняване. Обикновено ми е смешно да чета глупави коментари, но Този път се подразних! Не коментирам ваксините, само другата част от изказването ти, която е безумна!

# 299
http://textbookofbacteriology.net/normalflora.html

Дали дадена бактерия само присьства по време на или причинява клиничната картина е все още загадка в медицината Laughing

Общи условия

Активация на акаунт