Курсове за осиновители през уикенда в София?

• 3 062
  • 10
  •   1
Отговори
  • Sofia
Здравейте мили хора,

Не намирам думи да благодаря на всички пишещи тук за споделеното, за гледната точка, за опита, за въпросите и отговорите. За мен беше изключително полезно и информативно по пътя ни към решението да подадем документи за осиновяване.

Много сте готини!

Сега се чудя дали някой от вас знае кой център за обществена подкрепа предлага курсове за осиновители през уикенда в София? Обадиха ни се от един ЦОП за курсове в четвъртък и петък в две последователни седмици,  но ако има някаква възможност да са събота и неделя за нас ще е голямо облекчение.

И специално за Фусси и за книгата й Разрешително за родители, за която разбрах именно от този форум - Огромно благодаря! Не знам дали имаш представа каква помощ си за кандидат осиновителите. Прочетох книгата на един дъх, плаках със сълзи и се смях с глас! Чудесна книга! Изключително полезна. Бъди благословена!

# 1
  • Sofia
Е, и това си е отговор  Mr. Green явно ще се ходи на курсове през седмицата Simple Smile

# 2
Miho_She, в отдел "Закрила на детето", имат информация за всички ЦОП-ове, които организират такива курсове, както и за датите им през месеца. Ако не се лъжа в ЦОП "Св. София" курсовете бяха петък и събота, но не помня датите наизуст... newsm78

# 3
  • София
Miho_She, повечето пишещи кандидат- мами тук са минали курса преди почти година , една част не са от София и трудно можеш да получиш наистина актуална информация. Мога да ти кажа, че миналата година минах съботно - неделен курс по старата програма. Предполагам, че сега също има съботно - неделни курсове, които обаче са доста по-дълги - до колкото знам 40 часа. Учудва ме факта, че сама си търсиш вариант. Когато беше моето проучване социалната ми ме уведоми, че курсове има на 7 места в София, даде ми адресите и аз избрах къде ми е удобно да ходя. След това ми се обадиха да ме уведомят кога започна курса и така - минах го успешно. Знам обаче, че доста неща вече са променени - изискай информация от социалната ти, защо ви тормозят излишно не мога да разбера! Ако ще ти свърши работа - моя курс беше на ул. Лада 2 и се водеше от фондация "Екип". Знам, че на това място сега обучават от друга фондация. Ако мога да съм ти полезна с нещо - питай. Желая ти успех!   bouquet

# 4
  • Sofia
Трайкова, Алекс, благодаря много за отговорите. Значи все пак не е толкова необичайно да се ходи на съботно-неделен курс Simple Smile
Нашата социална беше в отпуск и аз се чух с двама трима други социални, които изобщо не бяха кооперативни - не можело то така да се избира къде да се ходи, издадена била заповед за еди къде си, какви осиновители сме ние щом не можем да отделим някой друг ден тук за обучение, какво ли не. Но сега нашата социална се върна и ни каза коя фондация прави такива курсове - Анимус - КСУДС (точно на Лада 2 са те, мисля) - като при тях спецификата е, че излизат с 4 срещи повече, защото те правят освен груповите обучения 2 съботи и 2 недели и още 4 индивидуални срещи с двойката, които са в работни дни. Но ние избрахме да се запишем при тях.

Успех и скорошни сбъдвания на всички чакащи! Simple Smile

# 5
Здравейте мили хора,

Не намирам думи да благодаря на всички пишещи тук за споделеното, за гледната точка, за опита, за въпросите и отговорите. За мен беше изключително полезно и информативно по пътя ни към решението да подадем документи за осиновяване.

Много сте готини!

Сега се чудя дали някой от вас знае кой център за обществена подкрепа предлага курсове за осиновители през уикенда в София? Обадиха ни се от един ЦОП за курсове в четвъртък и петък в две последователни седмици,  но ако има някаква възможност да са събота и неделя за нас ще е голямо облекчение.

И специално за Фусси и за книгата й Разрешително за родители, за която разбрах именно от този форум - Огромно благодаря! Не знам дали имаш представа каква помощ си за кандидат осиновителите. Прочетох книгата на един дъх, плаках със сълзи и се смях с глас! Чудесна книга! Изключително полезна. Бъди благословена!

Има курсове в Горна Баня - ние бяхме на тях. Предложиха ни ги от службата в Лозенец. Телефон 029569529, 0882408007, www.copgb.eu

Последна редакция: пт, 17 авг 2012, 19:12 от vedak

# 6

ОООООООООООО колко мило!!! Наистина ме стопли, а пък тези думи идват в много гаден за мен момент (няма общо с родителството) - БЛАГОДАРЯ  Simple Smile

# 7
  • Пловдив
Fussii,ще оспамим темата,но и аз  искам да ти кажа,че книгата ти ми беше много полезна!Сега я дадох на други хора,които ще тръгват по пътя...Благодаря ти!

# 8
Zdraveite!
I nie minahme prez vuprosniqt kurs!Samo 4e se nadqvah 4e 6te ni dadat svidetelstvoto vednaga sled kurs a se okaza 4e trqbva da napravim o6te 3 sre6ti s hora ot centura i malko predi krainiq srok koito e v sredata na qnuari 6te ni dadat svidetesltvoto!Trqbvalo vseki mesec da pravim subesedvaniq!Nadqvahme se socialnata rabotni4ka da ni podgotvi doklada do kraq na tazi godina!Da spestim malko vreme!I posle ni 4aka dosta 4akane ta da spestim pone ot tuk!No nqma da stane!Drugi pravili li sa takiva sre6ti sled kursa za podgotovka?

# 9
Здравей, BELIEVER777.
Курсът за подготовка е едно, срещите със социалния работник са нещо отделно. На мен ми казаха, че трябва да имаме три срещи, едната поне - в моето жилище и че срокът за доклада на социалните е 3 месеца. След края на курса (който беше 4 дни в ЦОП в Горна баня) не ми дадоха документ, казаха, че в срок от един месец ще го изпратят директно в РДСП. В действителност го изпратиха след няколко дни, а аз се разходих до социалните един-два пъти повече, но пък докладът ми стана за малко повече от два месеца и изобщо действахме много експедитивно, доволна съм Simple Smile
Чувала съм, че в Анимус курсовете са по-дълги, така че може би си зависи от центъра, в който го карате.

# 10
Така е. В Анимус имат 4 предварителни срещи и след това е самият курс, който е стандартен 4 дневен. Предимството им е, че самият курс е през уикенда. Peace

Общи условия

Активация на акаунт