iHerb- Най-добрият сайт за хранителни добавки и козметика - 36-а тема

• 68 454
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
Денис, не (да чукна на дърво) нямаме никакви проблеми, значи само зимата, от тази http://www.iherb.com/Carlson-Labs-For-Kids-The-Very-Finest-Fish- … fl-oz-200-ml/8768
да не я почвам отсега, апреди градината?

# 331
  • Бургас
Какво мислите за Креатина като добавка?
Мъжът ми си поръча този: http://www.iherb.com/Country-Life-Iron-Tek-Creatine-Monohydrate- … -6-oz-500-g/17280
Опитвам се да го убедя да не пие тази гадост, защото е ужасно вредна, но той не ме слуша.
Накрая ще му изсипя креатина и ще напълня буркана с пудра захар и брашно, пък да пие........

# 332
  • София
Денис, не (да чукна на дърво) нямаме никакви проблеми, значи само зимата, от тази http://www.iherb.com/Carlson-Labs-For-Kids-The-Very-Finest-Fish- … fl-oz-200-ml/8768
да не я почвам отсега, апреди градината?

Да, става от есента

Код за 10$ отстъпка при Първа поръчка:       YUL919       в    www.iherb.com

# 333
  • София
Мъжът ми си поръча този: http://www.iherb.com/Country-Life-Iron-Tek-Creatine-Monohydrate- … -6-oz-500-g/17280
Опитвам се да го убедя да не пие тази гадост, защото е ужасно вредна, но той не ме слуша.
Накрая ще му изсипя креатина и ще напълня буркана с пудра захар и брашно, пък да пие........

Как ще зареди човека, ще има сила и ще натрупа маса ако не пие креатин?!  Simple Smile
Най-добър е на Optimum Nutrition

Предполагам знае как се приема. / със зареждащата схема трябва да се внимава - ако не е професионалист/

0,3гр/кг/тт - зареждаща
0,03гр/кг/тт - поддържаща
по 4л. вода на всеки 3гр.
Когато тренира на всеки час - по 1л. вода

ПП.
Креатин + Бърз въглехидрат + Протеи  /иначе нищо не се получава - ще трупа мазнини/

# 334

За мен извода от теста на ConsumerLab, че едни от най-добрите рибени масла, за момента, в сайта са:

http://www.iherb.com/Renew-Life-Norwegian-Gold-Ultimate-Fish-Oil … 0-Fish-Gels/19376
http://www.iherb.com/Life-Extension-Super-Omega-3-EPA-DHA-with-S … 20-Softgels/23722
http://www.iherb.com/Barlean-s-Fresh-Catch-Fish-Oil-Omega-3-EPA- … l-oz-473-ml/32152

Горните рибена маслао свен, че са минали теста са и с IFOS сертификат.

Bobka

Само да вметка, че продукта на Life-Extension-Super-Omega-3-EPA-DHA съдържа caramel color, който е канцерогенен. Това е оцветител, който е добре познат от Кока Кола и Пепси. Можете да намерите много инфо в гуугъл.

За мен, най-добрия продукт от преминалите теста е Barlean-s-Fresh-Catch-Fish-Oil-Omega-3. Марката е пионер в тази индустрия, а и продукта е с високо качество.

Последна редакция: вт, 14 авг 2012, 11:31 от vinetu26

# 335

За този конкретно нищо не мога да кажа, но по принцип, ако има 1-2 излишни бъбрека, да си пие креатин на воля:)
Сега сериозно. Защо не се огледа за някоя от новите, по-добре усвояеми форми - трикреатин малат, креатин етил естер, креалкалин?

Код за отстъпка $10 за поръчки над $40 ZUV984

# 336
  • Бургас

За този конкретно нищо не мога да кажа, но по принцип, ако има 1-2 излишни бъбрека, да си пие креатин на воля:)
Сега сериозно. Защо не се огледа за някоя от новите, по-добре усвояеми форми - трикреатин малат, креатин етил естер, креалкалин?

Точно това му казвам и аз - че ще си съсипе бъбреците. Ако имаше добавки за поумняване щях да му взема веднага Laughing

# 337

Bobka

Само да вметка, че продукта на Life-Extension-Super-Omega-3-EPA-DHA съдържа caramel color, който е канцерогенен. Това е оцветител, който е добре познат от Кока Кола и Пепси. Можете да намерите много инфо в гуугъл.

За мен, най-добрия продукт от преминалите теста е Barlean-s-Fresh-Catch-Fish-Oil-Omega-3. Марката е пионер в тази индустрия, а и продукта е с високо качество.

Barlean-s-Fresh-Catch-Fish-Oil-Omega-3

Б*х ма*му (с извинение пред дамите), още една разбита илюзия! Пък мойто шишенце си стои още неначенато, чакайки да свърша омегите на Renew Life... Дано поне една опаковка да не съдържа повече от една чаша кола!

# 338
  • София
...
Bobka

Не мога да разбера за какво им е този оцветител в рибеното масло, което е в софтгелс  Rolling Eyes
Мерси, че ни 'светна", не бях  се задълбочила в останалите съставки.

Kод за $10 отстъпка  при първа поръчка над $40:    LAV475 

********************************************************************************

# 339

Това е най-обикновен креатин монохидрат. Използва се от много години от трениращите за бързо натрупване на мускулна маса. Основното му свойство при приема му е, че задържа водата в мускулите и така те изглеждат по-обемни и от там се покачва и мускулното тегло. Има сравнително бърз ефект, за това е най-често използвания продукт от трениращите в залите. Пие се по схема, зареждаща и поддържаща, като може да се очаква за при сериозни тренировки и сравнително добър хранителен режим да се качи 3-4кг тегло от него за 30 дена. Той е много широко изследван продукт в сферата на фитнеса, като не се наблюдават силно изразени странични ефекти от употребата му. Задължително след приема на един курс (тука вариациите са големи, но обикновено трае 2 месеца) се прави почивка. Задължително е да се пие голямо количество вода ( около 3л.), за да не се товарят бъбреците от него. В някой случай на предразположеност към високо кръвно, не е препоръчителен приема му, поради факта, че задържа вода в организма. Всичко на всичко, и на база на годините изследвания върху него, не може да се определи като добавка със сериозни вредни въздействия. По принцип, вече е доста остаряла форма на креатин и не е масова както преди. Сега се използват нови форми на креатин, при които не е необходимо да се прави зареждаща доза, която е свързана с 3-4 пъти по-голям прием на креатин сравнение с поддържащата.
Ако не е сериозен и постоянен в тренировките, няма смисъл от този креатин, тъй като ако не се поддържа нивото на тренировки и сериозен хранителен режим, постигнатото от креатина с времето се заличава. Това става по начина, по който тялото постепенни след края на приема му изхвърля водата, която е била задържана.

# 340
  • София

Точно това му казвам и аз - че ще си съсипе бъбреците. Ако имаше добавки за поумняване щях да му взема веднага Laughing
То от всяко нещо може да си съсипеш някой орган - като не знаяш коя форма, в каква доза  и как да пиеш... и най-вече  когато не знаеш за какво го  пиеш   

Особено, ако е защото  :"...ами Пепи така каза Simple Smile "

За формите - да попита някой специалист - коя действа най-добре Simple Smile

# 341

Не мога да разбера за какво им е този оцветител в рибеното масло, което е в софтгелс  Rolling Eyes
Мерси, че ни 'светна", не бях  се задълбочила в останалите съставки.

Bobka

Caramel color, както подсказва и наименованието му е оцветител, който се използва в сместа, от която се формират капсулите, за да изглеждат непрозрачни.
Лично за мене, това е някаква естетика на фармацевтичните компании, която няма голяма логика при положение, че всичко това се поглъща от хората.
И за да бъда още по прецизен и конкретен в отговора ти специално за продукта на LifeExtension, ще споделя и техния отговор на въпроса за caramel color. Той е, че карамела, който използват при  направата на капсулите е натурално извлечен от захарна тръстика. Все пак винаги остава съмнението!

# 342
  • София
vinetu26, защо им е тази естетика?!.... същата работа като натриевия глутамат, който го блъскат в сума ти храни , уж че подобрява вкуса...то е ясно, че се прави с цел печелене на пари.  За мен съмнението също остава .

Kод за $10 отстъпка  при първа поръчка над $40:    LAV475  

********************************************************************************

# 343
За формите - да попита някой специалист - коя действа най-добре Simple Smile

denis_d

Към днешно време, най-новите, най-новаторски, най-използваните, най-малко безвредните форми на креатин са две (не споменах най-ефективните, тъй като е много субективен въпроса за това, защото все още има поддръжници на класиката в жанра креатин монохидрат, който се е доказал с безупречни резултати):

- Креатин Хидрохлорид (Con Cret). Марката, която държи патента е Pro Mera Sports.
Този креатин има ниска потентна доза спрямо личното тегло, също без нужда от зареждащ период или почивка. Не задържа вода, както монохидрата. Така отпада опасенията свързано с водната задръжка.

- Кре Алкалин (Kre-Alkalyn EFX). Марката, която държи патента е All American EFX.
За този креатин също важат горните особености. Доста разпространен сред трениращите.

Това са най-популярните форми на креатин (заедно с креатин монохидрат), както в Европа, така и отвъд океана.
Преди като гледах ги нямаше в сайта, така че трябва да се закупят от другаде. В БГ също ги има.

# 344
Bobka, напълно те подкрепям в това, което казваш, но да не забравяме, че тази индустрия се дирижира от Америка, а там нещата са по-дълбоки. Не само натриевия глутамат, ами и много други неща слагат в добавките, като:
Aspartame
Magnesium Stearate,
Stearic Acid,
Calcium Stearate
Sodium nitrite
Saccharin,
Acesulfame-K
OLESTRA
POTASSIUM BROMATE
PROPYL GALLATE
SODIUM NITRATE
SODIUM NITRITE
SUCRALOSE
HEPTYL PARABEN
Butylated Hydroxytoluene,
High Fructose Corn Syrup,
Propylene glycol alginate,
Polysorbate 60,
Monosodium Glutamate,
soy protein concentrate,
carrageenan,
disodium inosinate,
disodium guanylate,
modified cornstarch,

И това са много малка част от нещата, които слагат в добавките, храните, препаратите, козметиката и т.н.
За това като се каже, че е важно да се чете етикета, трябва да се има предвид не само кое в какви количества се съдържа, а какво пише в графата Other ingredients.

Аз за себе си имам отговор за какво ги слагат тези неща. Все пак никой от нас не знае кой стои за фирмите производителки на всички тези хранителни добавки. Не казвам, че всички са "лоши", но голяма част от бълваната продукция е "бъкана" с вредни неща замаскирани под определени наименования. Всичко това за мене има само една цел. Да се вреди на здравето на хората. А това много лесно може да стане като всички тези вредни неща се слагат не къде да е, а точно в храните, и добавките, които хората вземат за лекуване и подобряване на здравето си. Всичко има своя дълбок замисъл. Нищо не е случайно. И за да не се задълбочавам в темата, за да не каже някой, че съм много краен и че се "филмирам", ще препоръчам хората, които употребяват такива добавки, храни, препарати, козметики, да бъдат по-информирани за нещата, които се слагат допълнително. Защото компаниите могат да твърдят, че тези неща нямат вреда, но когато те биват "вкарвани" непрекъснато в нашите тела от храните, добавките и козметиката, която ползваме, това води до натрупване. Все пак не съм чул за компания,  която публично да е излязла и да е информирала потребителите си, че е слагала съставка, която вреди на здравето. Напротив, те изваждат стотици научни изследвания след това, как тези неща нямат вреда върху човешкото здраве.

Аз лично имам повече доверие на проверени(въпреки, че не винаги е възможно да купиш наистина добавка абсолютно чиста от "пълнители" и други неща поради естеството на производството им, и запазване на качествата и), по-скромни производители на хранителни добавки, от колкото на много продуктов производител с много милионни обороти ( с големи потребителски мащаби). Защото такива производители не могат да не бъдат засегнати от политически и други интереси на правителство като Америка.

Общи условия

Активация на акаунт