За почитателите на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 6

• 57 620
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Ване, струва ми се, че книгата е с малко по-бързо темпо  Peace. Снощи без да се усетя опатках три глави. Пробвай я, когато имаш време и настроение.
Има разлика със сериала сякаш  newsm78. FSS, ако я почнеш в скоро време - сподели дали ти е допаднала.

# 361
Аз чак вчера изгледах прословутия първи епизод (от 3ти сезон де) на Абатството. Шърли Маклейн за разлика от (всички май) вас хич не я харесвам. По принцип, а и тук не ми седи на място. Още с появяването си ...прекалено театралничане ми дойде, много изкуВствено. Виж Вдовстващата графиня е друго нещо  Mr. Green. По някои мимики и маниери толкова ми прилича на М-р Бийн  Mr. Green

# 362
  • на кого му пука
Напротив ,много си е на място с нейното пренебрежение и чувство за превъзходство над обеднелите английски аристократи .
Интересно е дали по нататък ще осветят малко условията при които са се взели Кора и Робърт.

# 363
  • Пловдив
Ами те не са ли ясни? Зестрогонец, отишъл да си търси в Америка богата съпруга. Само че се е и влюбил след това в нея и всичко се е наредило като на кино  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 364
  • на кого му пука
Не това,а как са обеднели първия път че да се засили чак през океана за жена.

# 365
  • в морето до колене
Имам процедурен въпрос.  Simple Smile

В темата за старите сериали една съфорумка търсеше екранизацията на "Сага за Форсайтови" от 1967 година. По този повод погледнах тук в списъка на линковете и не я намерих. Тя наистина се оказа трудно откриваема, но я има.
Обаче без никакви субтитри (ако не броим, че руснаците я имат с дублаж, естествено  Mr. Green).

Качеството е доста прилично, но 26-те епизода са разделени в 7 торента.
Ако имате интерес, мога да ги постна. От пиратите са, предупреждавам.

# 366
  • срещу двата комина :)))
Момичета, в читанка са качили Кранфорд на Елизабет Гаскел, ето линк, ако проявявате интерес http://chitanka.info/person/elizabet-gaskel.

от това и аз ще се възползвам  Joy, иначе излязъл е новия епизод на Абатството, надявам се да гледам днес  smile3508

# 367
О, ужасно се зарадвах на "Кранфорд"-а в Читанка-та! Страхотно. Книгите са винаги по-различни от филмите.
Ето линк за осми епизод на "Кристи" в Мастърс-а:
 http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=81198
Много му се зарадвах, защото и на мен тегленето на втори сезон ми върви повече от мудно. Докато го изтегля въобще, сигурно ще излязат всичките 19 епизода в Мастърс и направо ще го трия.
Накрая свалих субтитри от Юнаците за първия Аби-епизод, не са добре синхронизирани обаче и преводът беше със закъснение. За Замунда може да ги напаснат, дано. И аз смятам, че Шърли Маклейн е идеална - просто от нея това се иска. Мери показа отличен вкус и за булчинския си тоалет. Удивително добър вкус, в сравнение с това, което е по сватбените салони и не само там.  Обаче в момента Ана повече ме вълнува. Проявява огромна храброст и вяра.

# 368
  • София
идвам с нещо съвсем новичко все още незапочнало http://www.bbc.co.uk/programmes/p00vhpsv

# 369
Ооо, и този "Рай" е любопитен  Party (опияняваща Crazy любовна история насред първия универсален магазин в Англия -1870г  Laughing Thinking )

Нашата лейди Мери  Wink в "Анна Каренина" 2012  Peace

# 370
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Костюмите в този филм обещават да бъдат уникални Heart Eyes. Роклята е поезия, защо не е върху Кийра само Whistling

# 371
  • София
а, моля ти се, нашата Лейди е много по - добра от Кийра!

# 372
Може. Кийра обаче е много по-красива.

# 373
  • София
ъъъъъ... ще замълча Simple Smile

# 374
 Joy

Общи условия

Активация на акаунт