Идеи, стартиране и развитие на бизнес 18

• 79 029
  • 810
  •   1
Отговори
# 645
Приемате ли нови членки мислещи какъв точно бизнес да си развият ?  Flutter

# 646
Да! повече глави по-добре мислят!  newsm78  Имаш ли някакви насоки вече или.....?

# 647
Да! повече глави по-добре мислят!  newsm78  Имаш ли някакви насоки вече или.....?

Кафенце. Laughing си искам аз. Ама може и магазинче. Идея от бизнеса с кафенето имам, само не знам колко капитал ми е нужен,как вървят наемите на такива помещения,какви договори се подписват,дали това върви в Бг, дали няма да ме изяде мафията и куп други неща,които ми се въртят в главицата. ooooh!

# 648
Вече се включвам и с моята идея и ще съм благодарна за всички насоки, критики и коментари!

Искам да превърна страстта си в бизнес, а именно цветята, но не искам цветарски магазин! В цветарския магазин, за да оцелееш трябва да избиваш пари за фира на цветята и помещение, затова и българските магазини работят с много хартия. Аз не искам това! Искам цената на букета да е за цветя, а не за кичозни боклуци. Искам всеки букет, който направя да е предназначен за получателя си, а не просто каквото е имало в магазина! От известно време пробвам този вариант сред познати и става - запазвам "прилични" цени, а качеството е каквото трябва  Simple Smile
Включвам и декорации на събития - сватби, кръщенета... Направила съм няколко сватби сама, а съм работила и със една от добрите агенции и имам опит. Не е много, но желанието ми е голямо Simple Smile
Знам, че без магазин, а само виртуално ще станат по-бавно и трудно нещата, но за сега го съчетавам с друга работа и мога да си позволя да почакам.
Счетоводно имам кой да ми движи нещата, моя близка вече "върти" 2 фирми и пое ангажимента да се грижи и за мен (и за годишното приключване имам човек). Посъветваха ме за ЕООД, няма да има приходи всеки месец, а когато, както се получи... Помещение за работа имам, наясно съм с това какви материали ми трябват и доста вече имам. Направила съм сайт и ФБ (в подписа ми) и се опитвам да ги развивам  Simple Smile
Ще съм благодарна за съветите и помощта ви! Следя последните няколко теми и знам че при вас ще намеря много идеи и насоки   bouquet

# 649
Аз не разбрах... искаш да продаваш само виртуално? Това означава, че ще работип само по поръчка и с включена доставка?

Най-доброто съотношение цена-качество има на Женския пазар. Там огромни букети се продават за 15-20лв. Гъвкави са и правят отстъпки, ако пазаруваш рано сутрин/късно следобяд или взимаш повече от един букет.

*Dreaming, трябва да доразвиеш идеята за кафе. Има много варианти и трябва да обмислиш какво искаш, за да можем да ти дадем съвет. Като цяло е задача за хора с добри възможности за инвестиция.

# 650
Да, искам да е само виртуално, но не on-line магазин, а да е по индивидуална поръчка според получателя. Както много от дамите от тортената тема - не по готов каталог, а казваш какво искаш, за кой ще е и бюджета и определяме дизайна..

# 651
Вече се включвам и с моята идея и ще съм благодарна за всички насоки, критики и коментари!

Искам да превърна страстта си в бизнес, а именно цветята, но не искам цветарски магазин!
...
Ами давай цветя под наем. Отглеждаш различни цветя в саксийки, съчетаваш цветята (събираш няколко саксийки в една голяма), и клиента си я слага в офиса, в градината, на балкона, на терасата... където си иска. Оборудваш си голямата саксия с автомагично поливане (колкото по-малко главоболия за клиента, толкова е по-доволен и повече се хвали  Wink ) и започваш. Когато цветята окапят, клиента отново се сеща за теб. Ако не прекаляваш с цените...

# 652
Съгласна съм с гост22. По-сигурно и доходно ми звучи. Фирмата, в която работя плаща между 100-200лв месечно на цветар, за да ни поддържа саксиите и отделно за всеки сезон купуваме нови аранжировки и цветя.

# 653
Декорацията за събития също може да е доходоносна... Не искам да се занимавам със саксийни цветя - работя в сферата на озеленяването, сега искам да избягам при рязания цвят  Simple Smile

Сравняването на двете сфери е като "Искам да съм пилот" - "Стани шофьор" Simple Smile

# 654
Да, искам да е само виртуално, но не on-line магазин, а да е по индивидуална поръчка според получателя.

Така де, но все пак трябва да е оформено по някакъв начин. Ще ти трябва добре разработен сайт и професионални снимки на това, което вече си изработила. Хубаво е да имаш някое приложение, което да позволява клиентите сами да избират какви цветя да има в букета и веднага да получават готова цена.

# 655
  • Балчик
new leaf ако наистина няма да имаш оборот всеки месец , помисли да не е  ЕООД, ако правиш до 1000 лв. месечно насочи се към ЕТ . Peace

# 656
new leaf, успех с цветята!

Последна редакция: ср, 24 окт 2012, 13:43 от Люлин

# 657
new leaf Разгледах сайта ти и много ми хареса. Това с индивидуалните поръчки идва с времето. според мен не се прави по-желание. Казваш,че си работила с добра агенция и си мисля,че трябва да продължиш за да натрупаш още снимков материал. Казвам ти го защото е важно в твоята работа да има богато портфолио. Познавам няколко флоритски от нашия град,които работят точно по начина по който си представяш ти,но не спират да работят  с агенции и ресторанти. Не знам как си го представяш да се случат нещата без магазин или някъде където да посрещнеш клиента и да обсъдите нещата. Повярвай ми това е много важно,защото първоначалното доверие идва от мястото на което се състои срещата.

# 658

*Dreaming, трябва да доразвиеш идеята за кафе. Има много варианти и трябва да обмислиш какво искаш, за да можем да ти дадем съвет. Като цяло е задача за хора с добри възможности за инвестиция.

Ами аз идеята си я имам. Други неща около реализацията ме вълнуват както и някои страхове.
Какво значи добри възможности за инвестиция ? Аз не искам бар в центъра на голям град,а кафенце бе мъничко бе ню ню  Mr. Green

# 659
Колко квадрата? Ще има ли места навън, за какъв тип клиенти, храна ще предлагаш ли и т.н.?

Общи условия

Активация на акаунт